reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

"Obwód brzucha. W ósmym tygodniu nie da się dopiąć żadnych spodni, gdyż waga przyrasta o 2 kilogramy – to efekt zatrzymania wody. Za zwiększenie obwodu odpowiedzialny jest progesteron – hormon, który pozwala zrelaksować się macicy i zwiększyć jej objętość. Rozkurcza również mięśnie gładkie jelit, powodując wzdęcia i zaparcia. Niestety, są to objawy, które będą towarzyszyły paniom aż do rozwiązania.

Link do: Pierwszy trymestr ciąży, czyli czego możesz się spodziewać na początku ciąży"
pocieszające ;p

(Super artykuł) No to mnie pocieszyłaś, ja jestem w szóstym tygodniu a wyglądam przynajmniej na początek drugiego trymestru. Co ciekawe nie czuje się spuchnięta. I na razie nie przytyłam wagowo. przed samą ciążą udało mi się zrzucić dwa kilo do 88 (BMI33) więc przy tej wadze jestem zadowolna że narazie nie tyje.
Dziękuje za miłe słowa.

Odkryłam dzisiaj że jak dłużej nie zjem i mnie zaczyna mdlić to najlepsze na rozpęd są owoce, jabłka, pomarańcze, banany (muszę sprawdzić truskawki) uruchamiają mi trawienie i potem mogę jeść w miarę normalnie. (YAY Pizza peperoni!)

Wogóle ciąża miesza mi w głowie, zazwyczaj nie mam problemów z orientacją w terenie a dzisiaj wracając z zebrania w innym mieśćie dwa razy źle skręciłam i zamiast autostradą musiałam przebić się najpierw przez korki w mieście które normalnie omijam z daleka. Masakra, jeszcze jechałam z kolegą, i mi tak głupio było.

reklama
Ankamaz fajny artykuł:)progesteron winien wszystkiemu dziewczyny,byle do drugiego trymestru.
Myślicie juz coś o imionach dla brzuchowych lokatorów? Wiem że to wkurzające pytanie na początku ciąży ale może juz któraś z was ma przygotowany zestaw imion?:-) :)my będziemy się strasznie głowic jak będzie drugi chłopczyk,dla dziewczynki jakoś więcej imion do wyboru.

Aniay ja tez dzis po miłościach rozbujalam sie na jabłkach [emoji106]
A kolega musi zrozumieć [emoji6] nam kobieta sie wybacza a w stanie błogosławionym tym bardziej

Dziewczyny czy któraś z was dostał ciążowej wysypki ? Ja znajduje coraz wiecej czerwonych plam [emoji30]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ankamaz fajny artykuł:)progesteron winien wszystkiemu dziewczyny,byle do drugiego trymestru.
Myślicie juz coś o imionach dla brzuchowych lokatorów? Wiem że to wkurzające pytanie na początku ciąży ale może juz któraś z was ma przygotowany zestaw imion?:-) :)my będziemy się strasznie głowic jak będzie drugi chłopczyk,dla dziewczynki jakoś więcej imion do wyboru.
U nas to samo- jak będzie drugi siusiak to nie mam pojęcia, a jeśli dziewczynka to mam aż za dużo typów

Dla dziewczynki juz mamy :) Helenka (moja propozycja, zaakceptowana przez K :) )

Dla chlopca najprawdopodobniej Jaś (propozycja K, mi sie podoba ale jeszcze sprawa nie przyklepana ze tak powiem :) )

http://www.suwaczki.com/tickers/9ewnvfxmgto5niho.png

U nas w planie jest Alex, czyli albo Alexander albo Alexandra (z xem bo A. Anglikiem jest)

Aniay ja tez dzis po miłościach rozbujalam sie na jabłkach [emoji106]
A kolega musi zrozumieć [emoji6] nam kobieta sie wybacza a w stanie błogosławionym tym bardziej

Dziewczyny czy któraś z was dostał ciążowej wysypki ? Ja znajduje coraz wiecej czerwonych plam [emoji30]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam na samym poczatku, pogatszalo mi ja slonce, ale czerwone plamy mi na dekolcie wylaza, Wydaje mi sie ze z dnia na Dzień przybywa mi pieprzekow I niestety wylazi mi coraz wiecej takich jakby kolcow na rekach(do ktorych genetycZnie mam sklonnosc) no i robia mi sie kaszaki na raminach. Niedługo bede mogla robić za papier scierny.
Dziewczyny co do zaparć polecam szklankę wody przegotowanej i pół cytryny wcisnąć i naczczo wypić z rana

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Bez cytyny też ladnie dziala.;)

reklama
Ledwo po 22 a ja juz padam. W domu znow nic nie zrobione :/ ehhh...oby do soboty, moze USG doda mie skrzydel :)

9ewnvfxmgto5niho.png

Do góry