reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Pierwsza ciąża juz nie pamiętam bo to było w 2009 druga ciąża z pierwszą córką normalnie zero objawów do 9 tyg potem to troszkę mdłości z drugą córką nic nawet nie myślałam że jestem w ciąży tylko mój mąż powiedział weź zrób test ciazowy bo masz nastroje jak baba w ciazy[emoji23] a teraz tez raczej nic troszkę biust bardziej czuje pieką mnie sutki i od czasu do czasu pobolewa brzuch ale ja mam dopiero pewnie 3/4 tydz wiec kto wie może się rozchula

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czyli jak jutro mam 5t3d to nie ma szans na zobaczenie serduszka?
Mi wczoraj lekarka powiedziała, że serduszka jeszcze nie będzie widać, dopiero za jakiś tydzień. Ale i tak nie mogę doczekać się, żeby zobaczyć moją Kropeczkę:-) :)
Jeśli chodzi o brązowe plamienia to są to plamienia implementacyjne- zarodek zagnieżdża się w macicy. Ja miałam w pierwszej ciąży i teraz także.
Wydawało mi się, że plamienie implementacyjne jest wcześniej, ale być może właśnie to było to, bo póki co minęło i wszystko wydaje się być w porządku. Może niepotrzebnie spanikowałam, ale i tak cieszę się, że udało mi się przyspieszyć wizytę :-) :)
Lecę dzisiaj na wizytę do gina :) I czekam jeszcze na wynik bety.

Denerwuje się strasznie :p
Powodzenia! Trzymam kciuki!

Dziewczyny,ale forum ruszyło. Wracam z pracy i 3 strony do nadrobienia:-) :) super,ze tyle nowych mam przybywa.
Nie chce mi się wierzyć w to co piszecie o opiece za granicą,a mówią ze Polska zacofana jest.Może o tyle lepiej ze nie ma stresu co badanie,ale z drugiej strony jak jakieś nieprawidłowości są to co wtedy,nikt nie monitoruje ciąży na bieżąco?!w Polsce opieka nfz jest średnia ale prywatnie idziesz z ulicy i beta hcg robisz za 35 zł a wizyta co miesiąc z usg kosztuje 130 zł,to powiedzmy jest osiągalne.
Mi lekarz kazał sprawdzać bete co 3 dni bo jest podejrzenie pozamacicznej a na usg póki co niewiele widać.mam nadzieje ze to poprostu wczesna ciaza i będę rodzic z wami w styczniu:biggrin2:

Jednak dzisiaj na wizytęmgd pójdę. Beta wynosi 890. Kazał powtórzyć w czwartek i mam dopiero wtedy dzwonić i umawiać się na wizytę.

Dziewczyny,ale forum ruszyło. Wracam z pracy i 3 strony do nadrobienia:-) :) super,ze tyle nowych mam przybywa.
Nie chce mi się wierzyć w to co piszecie o opiece za granicą,a mówią ze Polska zacofana jest.Może o tyle lepiej ze nie ma stresu co badanie,ale z drugiej strony jak jakieś nieprawidłowości są to co wtedy,nikt nie monitoruje ciąży na bieżąco?!w Polsce opieka nfz jest średnia ale prywatnie idziesz z ulicy i beta hcg robisz za 35 zł a wizyta co miesiąc z usg kosztuje 130 zł,to powiedzmy jest osiągalne.
Mi lekarz kazał sprawdzać bete co 3 dni bo jest podejrzenie pozamacicznej a na usg póki co niewiele widać.mam nadzieje ze to poprostu wczesna ciaza i będę rodzic z wami w styczniu:biggrin2:
Tutaj poprostu zakladaja ze jak sie ciaza do 8-12tego tygodnia utrzyma to dopiero warto sie martwic, chyba ze sa przeslanki w wywiadzie ze cos może byc nie tak albo jak sie jest pod opieka ginekologa z innych powodow, np leczenia nieplodnosci.
Bolesne ale prawdziwe.
My polacy, jako narod, jestesmy przewrazliwieni na punkcie swojego zdrowia, ale jestesmy też duzo bardziej wyedukowani. Przecietna angielka pojdzie do lekarza I nie bedzie niczego keestionowac bo nie wie ze istnieje badanie które sprawdza przyrost hcg, że wczesna ciaze jest czasem sens ratowac.
A już szczytem jest to ze ludzie wierza ze paracetamol jest lekiem na wszystko. Tylko dlatego ze lekarz tak mowi. Albo leca na ostry dyzur bo ich brzuch boli z przejedzenia.
Jaki pacjent, taki lekarz.
Pierwszy kontakt jest tragiczny, ale jak już trafisz do szpitala, to do skutku beda diagnozowac a nie oleja jak w Pl.
Niestety, jak wszedzie trafiaja sie super lekarze I konowaly.
Przepraszam za te moje wywody ale z roznych powodow nachodzilam sie po lekarzach I nalezalam w szpitalach w polsce, anglii I irlandi I jest to temat który lezy mi na sercu.

reklama
Do góry