reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Tutaj poprostu zakladaja ze jak sie ciaza do 8-12tego tygodnia utrzyma to dopiero warto sie martwic, chyba ze sa przeslanki w wywiadzie ze cos może byc nie tak albo jak sie jest pod opieka ginekologa z innych powodow, np leczenia nieplodnosci.
Bolesne ale prawdziwe.
My polacy, jako narod, jestesmy przewrazliwieni na punkcie swojego zdrowia, ale jestesmy też duzo bardziej wyedukowani. Przecietna angielka pojdzie do lekarza I nie bedzie niczego keestionowac bo nie wie ze istnieje badanie które sprawdza przyrost hcg, że wczesna ciaze jest czasem sens ratowac.
A już szczytem jest to ze ludzie wierza ze paracetamol jest lekiem na wszystko. Tylko dlatego ze lekarz tak mowi. Albo leca na ostry dyzur bo ich brzuch boli z przejedzenia.
Jaki pacjent, taki lekarz.
Pierwszy kontakt jest tragiczny, ale jak już trafisz do szpitala, to do skutku beda diagnozowac a nie oleja jak w Pl.
Niestety, jak wszedzie trafiaja sie super lekarze I konowaly.
Przepraszam za te moje wywody ale z roznych powodow nachodzilam sie po lekarzach I nalezalam w szpitalach w polsce, anglii I irlandi I jest to temat który lezy mi na sercu.

Dokładnie tak jak piszesz. Ja poszłam dzis po swoje wyniki z usg nerek (wszystko ok na szczęście) polazlam jej plamy ktore mam od 2 tyg nie stawiam raczej na alergie bo nic nie zmieniałam, GP zasugerowała pregnancy rash dała mi jakis balsam wrazie gdyby było od obecnego [emoji85] ale czy związane jest z ciąża to dowiem sie po wizycie u położnej która zleci dodatkowe badanie krwi czyli na koniec czerwca [emoji58]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniay
To samo w Holandii. Rodzinni to tragedia. Ja od 4 lat nie moge sie doprosic o skierowanie do detmatologa (od 15!!!! lat mam chorobe przewlekla o podlozu autoimmunologicznym). Przywiozlam cala dokumentacje z Polski i co? Rodzinni twierdza, ze nie musze do specjalisty bo oni sobie z tym poradza!!! No okej, mowie zobaczymy. Zaczelam gadac o tym ze bralam taki leki, potem takie i tak dalej, teraz biore to i to....i wiecie co lekarze robili....szukali w necie co to za leki!!! Cholera ja oczekuje jakiejs merytorycznej rozmowy, zaproponowania nowego leku a oni mi wyjezdzaja z internetem. Na takim samym poziomie moge rozmawiac z kazda z Was jesli poczyracie w necie o 2 lekach jakie biore. I jeszcze mi sterydy probuja przepisac na twarz co w moim przypadku jest absolutnie zabronione! I oni nadal uwazaja, ze sobie radza z moim przypadkiem. Dlatego leczenie jestem zmuszona prowadzic w Polsce. Inaczej moja skora zostalaby nieodwracalnie zniszczona przez rodzinnych w Holandii.

Ale zeby nie bylo, kiedy trafilam do specjalisty z migdalkami, mialam operacje ich wyciecia to czulam sie jak krolowa angielska. Wszystko tlumaczyli, pytali czy rozumiem i czy mam jakies pytania, no rewelacja.

Rodzinni i specjalisci w Holandii to dwa rozne swiaty.

A dodam jeszcze, ze jak tak dalej bedzie to niedaleko mi Spiacej Krolewny :D

W nocy spalam 8 godzin, wstalam o 9.00. Po 11 juz padalam ze zmeczenia, usnelam i wstalam o.....18 !!! Kolejne 7 godzin snu!!!
Masakra :D

W nocy spalam 8 godzin, wstalam o 9.00. Po 11 juz padalam ze zmeczenia, usnelam i wstalam o.....18 !!! Kolejne 7 godzin snu!!!
Też tak mam. Młoda chora, do przedszkola nie chodzi więc razem dziś pospałyśmy [emoji2] Macie sprawdzony przepis na ciasto z rabarbarem? Dostałam od sąsiadki churtową ilość i kombinuje a robiłam zawsze tylko kompot...

Napisane na D2403 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nigdy w życiu nie spałam w dzien a teraz jak nie ide do pracy to tylko budzik ratuje mnie w pójściu po starsza córcię do szkoły [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz na zwolnieniu bo ciezko prace mam i synek teraz tez w domu siedzi bo sie przeziebil i w dzien razem z nim spie bo bym nie wytrzymala jak bym sie przespala sie hee :) w pierwszej ciazy tez tak mialam ze moglabym spac i spac

Mi sie znow ziewa [emoji23] jakbym zamknela oczy to bym w pare selund zasnela. Jezu przeciez mi dom zarosnie syfem a psy zdziczeja jak bede tylko spac [emoji23]

reklama
Jezu, też bym pospała... Zazdroszczę. Mój trzylatek nie daje takiej okazji... W pracy zasypiam na siedząco... Dobrze,że w ciąży na nocki nie można chodzić... Mam pracę na zmiany i musiałam w pracy powiedzieć, żeby mnie przenieśli na dniówki... Ale i tak masakra ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry