reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej hej :)

Ja tez mam tak bóle raz z jednej raz z drugiej jak sie przekręcam na bój w łożku albo schylam do mycia wlosow [emoji85] tez przeżywam ja to w ogóle chyba w tej ciazy bede wszystko przezywać przez ten chory system wizyt lekarskich w Uk

Jak Cie to pocieszy to ja pierwsza wizytę mam 21.06 i to z położna także sprawdzi ciśnienie wagae i to na tyle i dopiero pod koniec lipa usg [emoji58]

Oczywiscie z ciekawości i obawy pewnie polecę prywatnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gdybym nie szla prywatnie 28 maja na do polskiego gina w Hadze to pierwsza wizyte mialabym dzien wczesniej niz Ty :p bo 20 czerwca. Ciaze prowadzi w Holandii polozna i jesli nie ma komplikacji to nawet gina na oczy nie zobacze.
Przeciez ocipialabym przez te 6 tygodni. I coz przez to musze wylozyc nie mala kase na prywatne badania :(
Nawet chec zrobienia bety u mnie traktuja jak fanaberie "po co? Przeciez test plytkowy pokazal dwie kreski.". A o kontroli przyrostu bety to nawet noe wspomne. Jak zdarze to ide dzisiaj prywatnie na bete.
Rece opadaja.

reklama
Aniay, kolorowaMama
Dzieki, uspokoilyscie mnie :)
Wszelkie moooondre artykuly nie pisza o tych objawach tylko o mdlosciach i sennosci a o tych rewelacjach w podbrzuszu ani slowa.

Zrobilam dzisiaj rekonesans samopoczucia :D W brzuchu ciagle cos doskwiera, ale wczoraj na wizycie lekarz nic na to nie zalecil wiec chyba tak ma byc. Piersi dzisiaj pelniutkie i dosc cieple w porownaniu do reszty ciala. Mdlosci na szczescie nadal brak :D żyłek na cyckach nie widać;) wahania nastroju straszne przez co mój B patrzy już na mnie jak na wariatkę :D

Hej:-) chciałam do Was dołączyć:-) OM 14.04. Test robiłam w sobotę. Dwie kreseczki. Beta z wczoraj 1250.
Jestem mamą trzylatka. Od stycznia staraliśmy się o drugie dzieciątko, przeszłam w tym roku podejrzenie o nowotwor jajnika, endometriozę... A ten cykl był podobno bezowulacyjny w 22 dc. Także pozytywny wynik testu mnie zwalił z nóg ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Gdybym nie szla prywatnie 28 maja na do polskiego gina w Hadze to pierwsza wizyte mialabym dzien wczesniej niz Ty :p bo 20 czerwca. Ciaze prowadzi w Holandii polozna i jesli nie ma komplikacji to nawet gina na oczy nie zobacze.
Przeciez ocipialabym przez te 6 tygodni. I coz przez to musze wylozyc nie mala kase na prywatne badania :(
Nawet chec zrobienia bety u mnie traktuja jak fanaberie "po co? Przeciez test plytkowy pokazal dwie kreski.". A o kontroli przyrostu bety to nawet noe wspomne. Jak zdarze to ide dzisiaj prywatnie na bete.
Rece opadaja.

To tak samo jak tu w UK. Z czego ja niestety na prywatnego nie moge sobie pozwolic.

A ja mam dzis panike bo mnie od rana Wogole cycki nie bola, wczesniej chociaz lekko pobolewaly po bokach.
Za to mnie mdli dzis.
Wogole w tej ciazy jakieś dziwne te symptomy co mnie martwi, myslalam ze beda coraz mocniejsze a tu uo... Raz sa, raz nie ma, raz te, raz inne...
Do tego zapomnialam tabletki na nadcisnienie wziac rano a moja córka sie poryczala bo jutro nie moge przyjść, obejrzec wystawy.

Hej:-) chciałam do Was dołączyć:-) OM 14.04. Test robiłam w sobotę. Dwie kreseczki. Beta z wczoraj 1250.
Jestem mamą trzylatka. Od stycznia staraliśmy się o drugie dzieciątko, przeszłam w tym roku podejrzenie o nowotwor jajnika, endometriozę... A ten cykl był podobno bezowulacyjny w 22 dc. Także pozytywny wynik testu mnie zwalił z nóg ;-)

Cześć! Gratulacje!:)

To tak samo jak tu w UK. Z czego ja niestety na prywatnego nie moge sobie pozwolic.

A ja mam dzis panike bo mnie od rana Wogole cycki nie bola, wczesniej chociaz lekko pobolewaly po bokach.
Za to mnie mdli dzis.
Wogole w tej ciazy jakieś dziwne te symptomy co mnie martwi, myslalam ze beda coraz mocniejsze a tu uo... Raz sa, raz nie ma, raz te, raz inne...
Do tego zapomnialam tabletki na nadcisnienie wziac rano a moja córka sie poryczala bo jutro nie moge przyjść, obejrzec wystawy.
Nie martw się ,będzie dobrze ;) u mnie też nie są mocniejsze,wręcz nie mam objawów , nie krwawisz więc jest dobrze ! ;)
To może limit przykrości na dzisiaj wyczerpany i teraz będzie już tylko mily piękny dzionek, tego ci życzę !;)

Ja w poprzedniej ciąży i w tej (póki co) nie mam żadnych nudności, tylko spałabym na siedząco... Ciągnie mnie po bokach naprzemian. Na dodatek przyglądał mi się jakaś infekcja,dobrze,że w czwartek idę do lekarza. Przed ciążą przepisała mi Media,ale nie wiem czy w ciąży można go stosować.

Za to mnie mdli dzis.

Hehe ja tez jakos dziwnie mam. Przynajmniej nie tak jak opisuja w necie :p o ile to w ogole jakis wyznacznik :D
Mnie zemdlilo w sobote po soku pomaranczowym i w niedziele po sniadaniu. I to na tyle jesli chodzi o mdlosci. A myslalam, ze jak sie zaczna to beda juz ciagle.

reklama
Hehe ja tez jakos dziwnie mam. Przynajmniej nie tak jak opisuja w necie :p o ile to w ogole jakis wyznacznik :D
Mnie zemdlilo w sobote po soku pomaranczowym i w niedziele po sniadaniu. I to na tyle jesli chodzi o mdlosci. A myslalam, ze jak sie zaczna to beda juz ciagle.

Ja porownuje do swojej ciazy sprzed 10ciu lat, wtedy symptomy narastaly mi do kwadratu kazdego dnia.
Może czas faktycznie pozmienial duzo.
W końcu wtedy miałam regularne cykle I bardzo oczywiste symptomy ciazy I przed okresem a teraz nie, wiec ciezko powiedzieć.
Staram sie byc pozytywnie nastawiona, niby w czwartek powinnam już coś wiedzieć.

Do góry