reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny, moze znacie jakies cwiczenia wzmacniajac kregoslup, ktore mozna wykonywac w ciazy..... Moj juz zaczyna mnie bardzo bolec, a mam poziome ulozenie kosci krzyzowej i w ogole ciagle cos z tym kregoslupem... Boje sie, zeby nie bylo tak jak po pierwszej ciazy, ze dwa dni po porodzie zblokowalo mnie nad przewijakiem i nie moglam sie podniesc...ech...

reklama
Maryqska pewnie pomyłka z ta oceną:)
Aniay na pewno wszystko jest dobrze i jutro na usg zobaczysz fikajacego bobaska :) Ja tez nic nie czuje sle juz sie tym przestalam przejmować, przyjdzie czas to poczuje.
Nie spałam dzis cała noc myślałam ze sie wykończę. Nie mogłam zasnąć a jak zasnęłam to sie budziłam co chwile,
Dziewczyny prosze tu nie smucić o jesieni bo jeszcze jest ciepło i fajnie i nie ma co przesadzać. Jesień przyjdzie tak czy inaczej bo przyjsc musi ale jesień tez bywa piękna i kolorowa trzeba szukać pozytywów bo jak w sierpniu zaczniemy narzekać to do zimy dostaniemy deprechy :) także na słonko wszystkie po eitamine D i nie chce słyszeć żadnych jesiennych narzekać ;)
Juz nie pamietam oczywiscie co miałam komu odpisać ale polubiłam wpisy :)
Miłego dnia. Fajnie ze weekend dłuższy o jeden dzien jeszcze dzis beda atrakcje :)
Buzka

aniay ja poczułam ruchy w 17 tyg czasem coś czuję ale rzadko i bardzo delikatnie ale ja mam łożysko na przedniej ścianie może Ty też.

Kiki ja też planuję właśnie wietrzenie szaf.wczoraj zrobiłam porządek w zabawakach syna :)

maryqska ja też mam jakiegoś negatywa za pisownie hihihi ;)

strasznie mnie ostatnio nastraszyla koleżanka ta przegroda czy taśma owodniowa że to dość niebezpieczne i że powinnam od razu iść do innego specjalisty jeszcze no i sama nie wiem co robic ...

dziewczyny ktoś tu kiedyś pisał że jak się wpisuje nick jak się dobrze nie pamięta. może powtórzyć?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

aniay ja poczułam ruchy w 17 tyg czasem coś czuję ale rzadko i bardzo delikatnie ale ja mam łożysko na przedniej ścianie może Ty też.

Kiki ja też planuję właśnie wietrzenie szaf.wczoraj zrobiłam porządek w zabawakach syna :)

maryqska ja też mam jakiegoś negatywa za pisownie hihihi ;)

strasznie mnie ostatnio nastraszyla koleżanka ta przegroda czy taśma owodniowa że to dość niebezpieczne i że powinnam od razu iść do innego specjalisty jeszcze no i sama nie wiem co robic ...

dziewczyny ktoś tu kiedyś pisał że jak się wpisuje nick jak się dobrze nie pamięta. może powtórzyć?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Nick wpisujemy poprzedzajac go malpka, czyli malpka i ciurkiem nick...

@maryqska hehe, pewnie ta negatywna to niechcacy...ja czasem jak chce zrobic lapke w gore to mi sie wcisnie w dol, ale od razu cofam wtedy taka ocene i poprawiam sie... Tak to juz jest jak sie pisze z telefonu...

Hahaha ja tam nie przejmuje sie tym, tylko rzuciło mi sie cos na oczy czerwonego [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@maryqska jako megatywna ocena jest również wcisniecie 'nie zgadzam sie' albo informacji 'literowki'
Ja mam jeden post zgloszony I do tej pory nie wiem za co. :)
Poza tym tak jak dziewczyny mowia czasem sie palec na ekranie omsknie.

Dziekuje za wsparcie I dobre słowa. Nie wiem gdzie mam lozysko, moze jutro sie dowiem i wogole duzo pytan jutro bede zadawac.

@Muleenex ja o pierwszej ciazy dowiedziałam sie w 14tc i Maja jest okazem zdrowia i do tego bardzo zdolnym dzieckiem wiec nie martw sie na zapas :)

@aniay ja tez mam wrazenie, ze ruchy czuje rzadziej niz wcześniej i tez juz fiksuje z nerwów a do usg jeszcze 2 długie tygodnie [emoji57] nie wiem czy nie pójdę prywatnie bo zyc mi to nie daje czy wszysyko jest ok.

Malina a powiedz mi druga cesarka dlaczego? Bo mialas pierwsza cesarke?
Chce rozpoznac sie w temacie, bo ja jestem po CC i zastanawiam sie czy mam wybor?
.
ja miałam pierwszą cesarkę - młoda miała ułożenie miednicowe, ale podczas porodu skurcze musiałam przejśc normalnie aż do pełnego rozwarcia i tłumaczyli mi to wtedy tym, że "męczą mnie " po to, abym kolejne mogła urodzić siłami natury....

@kolorowaMama - zdjęcie super, a córunia prześłiczna :*

ja dzisiaj spałam koszmarnie- ten sam koszmar atakował mnie po każdym przebudzeniu! No i wstawałam do otoalety 2 x w nocy, a tu gdzie jesteśmy śpimy na poddaszu, a kibelek jest 2 piętra niżej .... potem powrót na górę do sypialni. Jak zobaczyłam rano temperaturę, to się już nie dziwiłam,że po ostatnim siusianiu zasnęłam w polarze- termometr wskazywał 15 st.
Teraz Was nadrabiam i zaraz pójdę szykować pyszne śniadanko dla mojego kochanego mężusia, na któego przez ostatnie dni trochę warczę....

Hej dziewczynki :) @Anula0000 Postanowiłam ze do przyjścia malucha na świat posprzatam i oczyszcze z niepotrzebnych rzeczy szafy wszystkie - zaczęłam od pokoju synka ;)

A tak to u mnie nic sie nie dzieje. Dzis 16 tc - ruchów na razie nie czuje, jedyne co to moje piersi ciagle rosną i rosną i rosną! Szok po prostu jakie mam juz giganty
emoji23.png

Trzymajcie sie ciepło moje kochane
emoji8.png
no to brawo Ty- takie postanowienie... Sama myśl mnie przeraża jak myślę o takim wielkim sprzątaniu- bo ja chomik jestem :( Moja siostra tak ma, że nie żal jej zbędnych rzeczy i ona ma ład i porządek, a ja choćbym się starała jak nie wiem co, to i tak graciarnia na maxa.... Co do biustu, to ja chyba na razie bez zmian w stosunku do tego, co przybrały moje piersi w pierwszych dwóch miesiącach ciąży.... Są mega gigantami, a ja cały czas się zastanawiam nad biustonoszem do karmienia... Skąd dla zarąbiscie biuściastej kobiety taki wziąć....

a jutro idziemy do doktorka na usg :)) Mój mąż pierwszy raz zobaczy Młodego :) Bo u nas na prenatalnych nie pozwalają wchodzić ""sama pacjentka" krzyczą na facetów....

reklama
Yoan.m kurde pierwsze słyszę o teorii przejęcia skurczy przed cc po to by kojenie rodzic SN [emoji15][emoji15][emoji15]

Ja co prawda tez miałam bóle i pocięli mnie po 16h ale u mnie wyniknęło to z uwagi za spadające tętno u Majki i brak rozwarcia a miałam juz bóle parte groziło pęknięcie macicy.

Do góry