reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dzis z Teściem (w większości On, bo ja w pracy) zrobiliśmy 24 słoiki ogórków, następna partia za tydzien, rozkładamy na raty

I dostała dzis pare rzeczy od kielczanki z ogródka i wiem, ze nie przerobię i zastanawiam sie czy mogę poprosić, szkoda mi

Czy któraś z Was mroziła botwinkę lub szczaw ?? Dawno szczawiowego nie jadłam, ale Maz na wyjezdzie i pomyslałam, ze poczekam na niego z ta zupa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny.
Moje młode jeszcze śpi w moim łóżku. Ho wstał w nocy ze ma brzydkie sny i nie miałam serca go odsyłać [emoji3]
Anula ładne imię mi osobiście się podoba. Za wyniki trzymam kciuki będzie dobrze. ..
KolorowaMama współczuję opryszczki ha nigdy nie miałam. Ale widzę że Hitler nie pierwszy raz się przewija przez nasze forum nutka super ze dzień udany.
Ja na 11 idę do lekarza ciekawe czy pooglądam Michała na usg bo tylko z tą nadzieja tam idę

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Michaś ? ochhhh moje wymarzone :) ale mąż zdecydowanie na nie ;(

My w pierwszej ciąży zrobiliśmy listę imion - ja swoją, mąż swoją i wykreślaliśmy po jednym, jak ja np. zdecydowanie powiedziałam, że nie będzie Aron, tak on wykreślił, że zdecydowanie nie Michał. Jeden za jeden. No i tak później mąż się przekonał do mojej propozycji, ale to już dość późno było, chodź wiecie co, później jakoś tak się człowiek przyzwyczaja ,że chyba nie ma tak,że żałuje, że tak czy inaczej nie nazwał.

Ja zaraz wyruszam do Urzędu Pracy, mam na podpis za tydzień, a wtedy będziemy w Zakopanem , więc muszę przełożyć, czy teraz pozwolą podpisać ? nie mam pojęcia jak to jest. Od razu dam zaświadczenie, że jestem w ciąży, mam tam napisane, że ciąża wysokiego ryzyka, może zmienią mi jakoś te podpisy ? Do mojego wujka po prostu dzwonią co jakiś czas.

No i dzisiaj 17.20 wizyta :):):) Boję się ogromniasto, ale też się cieszę, bo później taki błogi stan po wizycie jest :) Oby teraz też tak było :) Ja już wcześniej pisałam, że ta moja ciążą jest kompletnie inna - i z jedzeniem, z wyglądem, z objawami, z kalendarzyków dziewczynka, raczej przed owu , a będzie znowu chłopak :) Bardzo chciałam córeczkę, ale już tak teraz się nastawiłam na braciaków, że byłabym chyba trochę zawiedziona jakby się zmieniło coś :)

Dziewczyny, a tak sie zastanawiam i jestem ciekawa. Ktore z Was urodzily przed terminem i z jakiego powodu? I czy bylo wczesniej wiadomo, ze tak moze byc? Ja urodzilam 37 i pol tygodnia, bo blizniaki i macica nie miala sie juz jak rozciagnac...

Hej dziewczyny,

Kciuki za wizyty i badania.

@ankamaz a widzisz u mnie ciąża zupełnie inna - inne rzeczy jem i bardziej przemęczona i jest dziewczynka a wcześniej synek. Na ocenę kształtu brzucha to u mnie chyba za wcześnie.

@Anula0000 kciuki za wyniki. Tak mi przypomniałaś. U Ciebie było wysokie bhcg i podwyższyło Ci ryzyko. O ile dobrze zrozumiałam to kathana miała tak samo - ze względu na pusty drugi pęcherzyk. Może Ty o mały włos miałabyś znowu bliźniaki?

Hej dziewczyny,

Kciuki za wizyty i badania.

@ankamaz a widzisz u mnie ciąża zupełnie inna - inne rzeczy jem i bardziej przemęczona i jest dziewczynka a wcześniej synek. Na ocenę kształtu brzucha to u mnie chyba za wcześnie.

@Anula0000 kciuki za wyniki. Tak mi przypomniałaś. U Ciebie było wysokie bhcg i podwyższyło Ci ryzyko. O ile dobrze zrozumiałam to kathana miała tak samo - ze względu na pusty drugi pęcherzyk. Może Ty o mały włos miałabyś znowu bliźniaki?
@MiMeMi w 8 tygodniu ciazy wygladalo na to, ze rzeczywiscie byly dwa pecherzyki, tylko jeden przestal sie rozwijac w 5 tym tygodniu, ale do 13 tygodnia nie bylo juz po nim sladu

Dzień dobry dziewczyny w końcu Was nadrobilam [emoji6]
Dziś zaczynam 5 miesiąc, na dodatek dziś wizyta i zobaczę swojego Bąbla [emoji7]

W rodzinie wkurzeni,że nie chcemy znać płci przed porodem. Ehh..

Nasz syn powstał w naszą noc poślubną :-) nie było innej opcji ;-)

Z drugim czekaliśmy 4 cykle. Aż przeprowadziliśmy się do naszego nowego domku. I teściów nie umiałam zajść, kto by umiał?? [emoji23]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, a tak sie zastanawiam i jestem ciekawa. Ktore z Was urodzily przed terminem i z jakiego powodu? I czy bylo wczesniej wiadomo, ze tak moze byc? Ja urodzilam 37 i pol tygodnia, bo blizniaki i macica nie miala sie juz jak rozciagnac...
Ja urodziłam na koniec 33 tygodnia, ciąża wszystko lux, na któreś wizycie coś tam lekarz powiedział, że mało tych wód mam, a już na kolejnej pilnie do szpitala, no i cesarka, bo bez wód nie da się rodzić naturalnie. Teraz lekarz ostrzega, że znowu tak może być, bo powód był nieznany.
Syn zdrowy , ale rok czasu pod opieką wielu specjalistów, miał odkształconą stópkę, ale samo wróciło do normy i naczyniaka na policzku, który okazał się agresywny i wymagał pilnego leczenia. Miał okres pod koniec roczku, że przy większym płaczu mdlał nam .. niby zdrowy, ale takich rzeczy dużo się go imało ..w sumie do tej pory tak ma, antybiotyku ani razu ! a u lekarza co róż bo pryszcze, bo bąble, bo wymioty, na roczek miał drgawki, podejrzewano padaczkę, ale na szczęście nic się nie powtórzyło. No i pierwszy ząb na równo roczek - ale to po mężu :) wszystko przeżywa mocniej

Do góry