reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny trzymam kciuki za piękne widoki na monitorach. Ja bym mogła oglądać Helenkę codziennie :)
Anula nie śledziłam Twojej historii, ale wiem co przeżywasz. Ja na szczęście wyniki Harmony miałam po tygodniu i w głębi serca wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. Jeśli miałaś dwa jaja to ryzyko Downa na Pappa zawsze wzrośnie- SD jest przy wysokim betaHCG i niskim białku Pappa.

reklama
Anula0000 ja urodzilam w terminie ale skonczylo sie CC brak postepu porodu...

Danutka kciukasy za wizyte&&&&

Marlena piekne imie wybralas[emoji4]

My za tydzien mamy jechac na urlop nad morze...ehhh ale pogoda nierozpieszcza:/

KolorowaMama czytalam trochw wczoraj wieczorem w necie, i faktycznie kobiety w ciazy czasami uzywaja tej masci lub tabletki...

Cześć dziewczyny ;) jestem tu nowa :)
Mam pytanie, może któraś z Was tak miała... Staramy się z mężem 3 cykl, 27 lipca byłam u ginekologa który stwierdził owulacje i kazał współżyc 29 i 31 lipca, tak też zrobiliśmy ;) w 25 dniu cyklu (cykle mam 32 dniowe) czyli 8 dni po ostatnim stosunku zrobiłam betę która wyszła <0,1 :/ myślicie że mogło być jeszcze za wcześnie na badanie?? Że jest jeszcze jakaś nadzieja?? Dodam że ginekolog przypisał mi luteine.
W sumie od dwóch dni czuję się tak jak na okres... Bolą mnie strasznie piersi i co jakiś czas zaboli bodbrzusze... Okres powinnam dostać 16 sierpnia więc jest jeszcze trochę czasu :/

Nikoś też jest wcześniakiem 35tc+0. Już to kiedyś Wam pisałam. Nie szykujcie wyprawki na sam koniec, bo możecie się zaskoczyć. Może to irracjonalne, ale przy porodzie mówiłam położonym, że mały nie ma w czym spać i jeszcze nie może się urodzić ;( z resztą łatwiej się pierze i prasuje bez brzuchola.
Wracając do tematu- w środę byłam u lekarza, gdyż podejrzewałam odejście czopu, ale on stwierdził, że infekcja i dał globulki, w piątek urodziłam. W szpitalu mówili, że może miał rację i infekcja przerwała worek owodniowy, ale pewności nie ma. Nikoś dostał 10/10 pkt i ważył 2980 przy 56cm, także był większy od niektórych ponoszonych dzieci. Mimo tego poród przedwczesny jest ogromnym stresem.

Dziewczyny trzymam kciuki za piękne widoki na monitorach. Ja bym mogła oglądać Helenkę codziennie :)
Anula nie śledziłam Twojej historii, ale wiem co przeżywasz. Ja na szczęście wyniki Harmony miałam po tygodniu i w głębi serca wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. Jeśli miałaś dwa jaja to ryzyko Downa na Pappa zawsze wzrośnie- SD jest przy wysokim betaHCG i niskim białku Pappa.
Ja mialam bardzo wysokie beta hcg, a pappe w normie

trzymam kciuki za wizytujace dziś i za wyniki badań. ja dziś krew i mocz jutro wizyta pewnie dostanie mi się za niskie żelazo...

co do porodu już pisałam że mój Kostek miesiąc przed terminem przez cięcie.malo wód niskie tętno dziecka. kilka dni był w inkubatorze.w szpitalu byliśmy ponad dwa tyg.rozwija się prawidłowo tylko jest typem wrażliwca podobno to może być wpływ właśnie wczesniactwa.mial straszne kolki i praktycznie pierwszy rok przepłakal i był duży problem ze snem i zasypianiem.u mnie akurat ciąża zagrożona i od 22 tyg leżałam bo szyjka całkiem skrócona podobno tym razem może być to samo.jak na razie ciąża przebiega identycznie jak pierwsza.dlatego też polecam przygotowanie wszystkiego wcześniej.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry