reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

malina4444 nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze tutaj jesteś! Na prawdę.
Czy to jest dziedziczne? Bo piszesz o tej pani której dzieci takze maja zaburzenia. Nigdy nie sadziłam, ze wpływaja na to geny. Ale teraz przypominam sobie brata męża, strasznego sobka i indywidualistę. Można się w nim dopatrzyć niektórych objawów ZA :errr:

reklama
Niezapominaja napewno wszyatko bedzie wporzadku. Mysle ze kwestia odpowiedniej terapii i nikt nie bedzie widzial roznicy miedzy Igorkiem a innymi dziecmi. Trzymam kciuki. Co do poduszki to ja w tej ciazy i w poprzedniej mam taka dluga w ksztalcie litery c. Jest super. Ania napewno jest az tak zle zeby sie rozchodzic? Moze dacie rade jeszcze sie dogadac? Nie pamietam czy jeszcze jakies tematy byly. Zlapalam drzemke godzinke i nie bylam w stanie nadrobic [emoji23]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Waw dziewczyny jestescie naprawde fajna grupa [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ach ;) Sie wie ;)

Zmieniajac temat troche w strone naszych dzidziaków w brzuchach. Rozgladacie sie juz za kołyskami? Ja musze kupic choc na poczatek, bo bede latac z góry na doł z tym moim dzieckiem na pewno. Możecie pokazac co macie na oku? Nie bardzo chce kosz mojzesza powiem szczerze

Ach ;) Sie wie ;)

Zmieniajac temat troche w strone naszych dzidziaków w brzuchach. Rozgladacie sie juz za kołyskami? Ja musze kupic choc na poczatek, bo bede latac z góry na doł z tym moim dzieckiem na pewno. Możecie pokazac co macie na oku? Nie bardzo chce kosz mojzesza powiem szczerze
chyba w wyprawkach był juz poruszany ten temat:) wózki, kołyski itp :)

malina4444 nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze tutaj jesteś! Na prawdę.
Czy to jest dziedziczne? Bo piszesz o tej pani której dzieci takze maja zaburzenia. Nigdy nie sadziłam, ze wpływaja na to geny. Ale teraz przypominam sobie brata męża, strasznego sobka i indywidualistę. Można się w nim dopatrzyć niektórych objawów ZA :errr:

Asperger nie jest dziedziczny, tak samo jak autyzm, ale do jego powstania mogą przyczyniać się czynniki genetyczne. Cały czas trwają spory o etiologię. Mówi się o czynnikach teratogennych w życiu płodowym, jakieś infekcje, problemy metaboliczne, krwawienia w ciąży. Podobno częściej występuje u chłopców, u pierwszego dziecka itp. Byłam jakiś czas temu na wykładzie gdzie dyskutowano wpływ diety na rozwój tego zaburzenia. Teorii jest wiele ale przyczyna ogólna dalej nie znana.

Asperger nie jest dziedziczny, tak samo jak autyzm, ale do jego powstania mogą przyczyniać się czynniki genetyczne. Cały czas trwają spory o etiologię. Mówi się o czynnikach teratogennych w życiu płodowym, jakieś infekcje, problemy metaboliczne, krwawienia w ciąży. Podobno częściej występuje u chłopców, u pierwszego dziecka itp. Byłam jakiś czas temu na wykładzie gdzie dyskutowano wpływ diety na rozwój tego zaburzenia. Teorii jest wiele ale przyczyna ogólna dalej nie znana.
a mówia że jaka dieta i jakie "zachowania" w ciązy moga temu zapobiec?

Niezapominaja napewno wszyatko bedzie wporzadku. Mysle ze kwestia odpowiedniej terapii i nikt nie bedzie widzial roznicy miedzy Igorkiem a innymi dziecmi. Trzymam kciuki. Co do poduszki to ja w tej ciazy i w poprzedniej mam taka dluga w ksztalcie litery c. Jest super. Ania napewno jest az tak zle zeby sie rozchodzic? Moze dacie rade jeszcze sie dogadac? Nie pamietam czy jeszcze jakies tematy byly. Zlapalam drzemke godzinke i nie bylam w stanie nadrobic [emoji23]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@katem86 Ja juz nie mam sily sie szarpac i o wszystko prosic... Chodze zestresowana, vzekajac na te wyniki amnio, a on sobie dowcipkuje... To sie stalo nie do wytrzymania... Od dwoch dni go nie ma w domu, nocuje u braci, bo ma z pracy 10 minut tam, a tutaj jedzie godzine... Ciekawe czy jak sie dziecko urodzi to przeprowadzi sie do mamusi, zeby sie wysypisc... Zenada jakas...
@Niezapominaja bedzie dobrze, poczatki sa trudne i wymagaja wiele pracy i cierpliwosci, ale to sa tak fajne, slodkie i wdzieczne dzieci, ze nie da sie ich nie kochac i wynagradzaja cala prace nad nimi z namiastka...

reklama
Tez juz doszlam do tegi ze czesciej u chlopcow. Ale o diecie nie mialam pojecia. Fakt jest taki ze z Igorem nie odzywialam sie zbyt dobrze. Pracowalam. Czesto nie mialam czasu zjesc cos cieplego. Jechalam na gotowcach. Teraz juz calkiem inaczej jem. Domowe gotowane. Zbilansowane. No nic. Nie ma sensu gdybac. Ludzie maja chore dzieci. A ja sie ciesze ze moj syn jest zdrowy. A taki maly defekt to zaden defekt. Wciaz jest tym samym rozesmianym chlopcem.

Zaraz przegrzebie temat wyprawkowy.

Moj maz jest niemoliwy. Wasi tez traktuja was jak obłoznie chore?? No nie wytrzymam z nim

Do góry