reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Usg 3d/ 4d mam co wizytę u dr Południewskiego, koszt konsultacji + usg to 150 zł. Niestety pomimo tego, że dr jest świetnym diagnostą to fotografem do d... Widziałam w trójwymiarze dzidziusia ale sensownej pamiątki brak. W pierwszej ciąży byłam na tego typu usg na Targowej. Obsługiwał lekarz hindus, bardzo śmieszny i rozmowny, do tego ze smykałką do zdjęć artystycznych. Polecam, kosztu niestety nie znam.

Ja śpię na brzuchu z ugiętą nogą. Trzeba uważać ale podobno bardziej niebezpieczne jest spanie na plecach i na prawym boku. W pierwszym przypadku obciążenie dla macicy, w drugim, zaburzenia przepływu krwi, leżymy wtedy na tętnicy. Tak więc dziewczynki pozostaje przyzwyczaić się do wylegiwania na lewym boku...

@maryqska mnie od czterech dni codziennie boli głowa. Biorę Apap.

reklama
Ja jeszcze nie wiem i dowiem sie dopiero na usg polowkowym 23 wrzesnia.... zwariowac idzie przez tyle czasu... tak mysle ze moze w miedzyczasie wymysle jakas bajeczke o plamieniu i pojade na jakies nieplanowane usg to moze sie dowiem. Przeciez ja jajo zniose.... wszystkie juz cos kupujecie a ja... wszystko biale, kremowe, szare i zolte....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu tak pozno
Ktory masz tydzien???
Nie możesz wcześniej ja mam chyba 30 sierpnia, ale wiem z doświadczenia, ze im pózniej tym lepiej
Ja w pierwszej zapisałam sie zaraz w 18 tyg jak można było i nic sie nie dowiedziałam
Teraz bede miała tak koło 20 tyg
A z fiszkami to jeszcze czas
Ja jakos nie mam głowy i nie świruje
Ale moze dlatego, ze większość mam po córce
I wymieniamy sie z koleżankami, ewentualnie pare rzeczy moze do kupie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O matko nadrobilam
A zaraz do pracy
Nie chce mi sie
I dzis mogłabym siedzieć i płakać dosłownie
Nawet moje dziecko jak szło po schodach jak słoń to sie wkurzyłam i rozruszałam
Jaka zmeczona jestem a spałyśmy do po 8 ;(

Cześć dziewczyny.
Nadrobilam ale chyba mi macica na mózg uciska bo nie pamiętam połowy.
hehehe - ja jeszcze nie nadrobiłam - 15 stron od wczoraj? - to nie jest łatwe... W pracy szkolę nową dziewczynę (a wlaściwie dwie) na swoje miejsce- dawno nie pracowałam aż tak intensywnie. I jeszcze gardło mnie bardzo boli :((( Ale póki pamiętam
@Czoperka -gratuluję Synusia

Co do spania na brzuchu to wydaje mi się że zależy jak duży brzuszek.
Najzdrowiej na lewym boku bo lepsze krążenie, trawienie i praca nerek (co ciekawe na kursie pierwsze pomocy też mówili żeby kobiety w ciąży na lewym boku w pozycji bocznej układać)
Na plecach i prawym boku podobno niezalecane bo może to powodować ucisk na żyłę która zabiera kew z dolnych partii ciała i może spowodować omdlenia, mroczki przed oczami, a podobno też ból głowy.
Podobno powinno pomóc przekręcenie się na lewy bok

Z tym siedzenie z dzieckiem w domu to rożnie, moze zależy od rodzica
Moja Jula ma 3.5 od wrzenia bedzie chodzić do przedszkola i tu jeszcze mamy tylko po 2h :/ no ale cóż zrobic
I nie uważam, ze jest złe rozwinięta, a nawet powiem, ze do niektórych rówieśników jest bardzo samodzielna i sama duzo robi wiec to tak rożnie

nie mówię że jest źle rozwinięte dziecko które siedzi w domu z mamą tylko ze dzieci wśród innych dzieci szybciej się rozwijają chodzi mi właśnie o samodzielność czy mówienie.to na pewno nie jest reguła ale widzę to po moich znajomych dlatego sama chciałam żeby mój syn chodził do klubu malucha czy zlobka chociaż na kilka godzin w tygodniu w rezultacie chodzi na 4-5h dziennie ale po prostu to lubi dlatego ja nie miałam obaw.kazde dziecko jest inne gdybym widziała placz i niechęć zrezygnowalabym z posylania go tam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od wczoraj próbowałam sie do dzwonić do polecanej fryzjerki a Ona nie przyjmuj nowych klijentow, a jak jakas inna chciałam to jakas chyba początkująca bo dziwna, powiedziała, ze nie unie zrobic balejażu [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]
I znów musze szukać juz nie wiem gdzie isc
Jak miałam fajna to wyjechała

Z przedszkolem myślę że wszystko zależy od dziecka. Niektóre po prostu nie lubią, czują się tam źle i wydaje mi się że zmuszanie ich wręcz podcina skrzydła i powoduje zamknięcie w sobie. Choć ogólnie kontakt z innymi dziećmi jest zawsze wskazany.

@HappyBabyMama czytałam gdzieś że od ktoregoś tygodnia się nie powinno, ale myślę że to naturalnie przychodzi. Po prostu w pewnym momencie jest Ci źle na brzuchu i to znaczy że właśnie trzeba zmienić pozycję :p ja jeszcze leżę, ale nie dużo. Kompa na brzuchu nie trzymam.

@Malina @aniay , słyszalam że najlepiej na lewym boku, ale pierwsze słyszę że niebezpiecznie na plecach i prawym. Myślę że to ewentualnie dotyczy ostatniego miesiąca a nie naszego etapu ciąży.

Ja po pośladkach z Mel B i po peelingu kawowym w wannie, idę w kimono.
Dobrej nocy! :*

reklama
Do góry