reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Usg 3d/ 4d mam co wizytę u dr Południewskiego, koszt konsultacji + usg to 150 zł. Niestety pomimo tego, że dr jest świetnym diagnostą to fotografem do d... Widziałam w trójwymiarze dzidziusia ale sensownej pamiątki brak. W pierwszej ciąży byłam na tego typu usg na Targowej. Obsługiwał lekarz hindus, bardzo śmieszny i rozmowny, do tego ze smykałką do zdjęć artystycznych. Polecam, kosztu niestety nie znam.

Ja śpię na brzuchu z ugiętą nogą. Trzeba uważać ale podobno bardziej niebezpieczne jest spanie na plecach i na prawym boku. W pierwszym przypadku obciążenie dla macicy, w drugim, zaburzenia przepływu krwi, leżymy wtedy na tętnicy. Tak więc dziewczynki pozostaje przyzwyczaić się do wylegiwania na lewym boku...

@maryqska mnie od czterech dni codziennie boli głowa. Biorę Apap.

reklama
Ja jeszcze nie wiem i dowiem sie dopiero na usg polowkowym 23 wrzesnia.... zwariowac idzie przez tyle czasu... tak mysle ze moze w miedzyczasie wymysle jakas bajeczke o plamieniu i pojade na jakies nieplanowane usg to moze sie dowiem. Przeciez ja jajo zniose.... wszystkie juz cos kupujecie a ja... wszystko biale, kremowe, szare i zolte....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

A czemu tak pozno
Ktory masz tydzien???
Nie możesz wcześniej ja mam chyba 30 sierpnia, ale wiem z doświadczenia, ze im pózniej tym lepiej
Ja w pierwszej zapisałam sie zaraz w 18 tyg jak można było i nic sie nie dowiedziałam
Teraz bede miała tak koło 20 tyg
A z fiszkami to jeszcze czas
Ja jakos nie mam głowy i nie świruje
Ale moze dlatego, ze większość mam po córce
I wymieniamy sie z koleżankami, ewentualnie pare rzeczy moze do kupie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O matko nadrobilam
A zaraz do pracy
Nie chce mi sie
I dzis mogłabym siedzieć i płakać dosłownie
Nawet moje dziecko jak szło po schodach jak słoń to sie wkurzyłam i rozruszałam
Jaka zmeczona jestem a spałyśmy do po 8 ;(

Cześć dziewczyny.
Nadrobilam ale chyba mi macica na mózg uciska bo nie pamiętam połowy.
hehehe - ja jeszcze nie nadrobiłam - 15 stron od wczoraj? - to nie jest łatwe... W pracy szkolę nową dziewczynę (a wlaściwie dwie) na swoje miejsce- dawno nie pracowałam aż tak intensywnie. I jeszcze gardło mnie bardzo boli :((( Ale póki pamiętam
@Czoperka -gratuluję Synusia

Co do spania na brzuchu to wydaje mi się że zależy jak duży brzuszek.
Najzdrowiej na lewym boku bo lepsze krążenie, trawienie i praca nerek (co ciekawe na kursie pierwsze pomocy też mówili żeby kobiety w ciąży na lewym boku w pozycji bocznej układać)
Na plecach i prawym boku podobno niezalecane bo może to powodować ucisk na żyłę która zabiera kew z dolnych partii ciała i może spowodować omdlenia, mroczki przed oczami, a podobno też ból głowy.
Podobno powinno pomóc przekręcenie się na lewy bok

Z tym siedzenie z dzieckiem w domu to rożnie, moze zależy od rodzica
Moja Jula ma 3.5 od wrzenia bedzie chodzić do przedszkola i tu jeszcze mamy tylko po 2h :/ no ale cóż zrobic
I nie uważam, ze jest złe rozwinięta, a nawet powiem, ze do niektórych rówieśników jest bardzo samodzielna i sama duzo robi wiec to tak rożnie

nie mówię że jest źle rozwinięte dziecko które siedzi w domu z mamą tylko ze dzieci wśród innych dzieci szybciej się rozwijają chodzi mi właśnie o samodzielność czy mówienie.to na pewno nie jest reguła ale widzę to po moich znajomych dlatego sama chciałam żeby mój syn chodził do klubu malucha czy zlobka chociaż na kilka godzin w tygodniu w rezultacie chodzi na 4-5h dziennie ale po prostu to lubi dlatego ja nie miałam obaw.kazde dziecko jest inne gdybym widziała placz i niechęć zrezygnowalabym z posylania go tam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja od wczoraj próbowałam sie do dzwonić do polecanej fryzjerki a Ona nie przyjmuj nowych klijentow, a jak jakas inna chciałam to jakas chyba początkująca bo dziwna, powiedziała, ze nie unie zrobic balejażu [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]
I znów musze szukać juz nie wiem gdzie isc
Jak miałam fajna to wyjechała

Z przedszkolem myślę że wszystko zależy od dziecka. Niektóre po prostu nie lubią, czują się tam źle i wydaje mi się że zmuszanie ich wręcz podcina skrzydła i powoduje zamknięcie w sobie. Choć ogólnie kontakt z innymi dziećmi jest zawsze wskazany.

@HappyBabyMama czytałam gdzieś że od ktoregoś tygodnia się nie powinno, ale myślę że to naturalnie przychodzi. Po prostu w pewnym momencie jest Ci źle na brzuchu i to znaczy że właśnie trzeba zmienić pozycję :p ja jeszcze leżę, ale nie dużo. Kompa na brzuchu nie trzymam.

@Malina @aniay , słyszalam że najlepiej na lewym boku, ale pierwsze słyszę że niebezpiecznie na plecach i prawym. Myślę że to ewentualnie dotyczy ostatniego miesiąca a nie naszego etapu ciąży.

Ja po pośladkach z Mel B i po peelingu kawowym w wannie, idę w kimono.
Dobrej nocy! :*

reklama
Do góry