reklama
maryqska
Fanka BB :)
Kiki, codziennie mam postanowienie iść spać przed 23, ale ten czas kiedy dziecko śpi jest taki wspaniały że chodzę spać przed północą...
O tak mam tak samo jak Ty
Wiele rzeczy wtedy nadrabiam
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Truskaweczka2017
Moderatorka
Czoperka mam tak samo niby już po 22 jestem śpiąca ale tak fajnie jest posiedzieć w ciszy i spokoju
maryqska
HappyBabyMama
O matko czy Twój Maz gra w cos, ze tak długo siedzi???
Choc sie zahartuje jak dziecko sie urodzi bedzie mógł z nim siedzieć cała noc [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Choc sie zahartuje jak dziecko sie urodzi bedzie mógł z nim siedzieć cała noc [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
askl25
witam, ale mi od rana lekturę sprawiłyscie. Bardzo się ciesze ja uwielbiam czytac.
Miałam się was właśnie pytac o depilacje. Bo moim zdaniem odkąd zaciążyłam depilacja jest bardziej bolesna no i tych kłaków jest znacznie więcej. Tez odczuwacie większy ból? Z bikini nie widze różnicy ale to dlatego że od zawsze używam kremu. Maszynka tylko do pach, ale to przy codziennej toalecie wiec tez nie ma różnicy. Przy wczorajszej depilacji nóg zastanawiałam się czy nie przerzucić się na maszynke tak mnie bolało.
mój mąż przy poprzednich ciążach tez na usg nie był. A teraz wymusiłam na nim aby poszedł ze mna we wrześniu na kolejne prenatalne. Jak się nie wywiąże zobaczy co to gniew ciężarnej
Ja nie znam, we wtorek mam wizyte. Ale wątpie że się dowiem. Ginekolog ma usg do dupy i kazała mi się dowiadywać na kolejnym prenatalnym -polowa września. Na początku chciałam synka, ale teraz mi obojętne, mezowi tez. Gdyby nie to że musze przygotować wyprawke to chyba bym się wcale nie pytala co będzie.
... A wlasnie, czytalam gdzies ostatnio, ze w ciazy nie mozna robic wosku... Zastanawiam sie dlaczego, bo irytuje mnie golenie co drugi dzien nog
Miałam się was właśnie pytac o depilacje. Bo moim zdaniem odkąd zaciążyłam depilacja jest bardziej bolesna no i tych kłaków jest znacznie więcej. Tez odczuwacie większy ból? Z bikini nie widze różnicy ale to dlatego że od zawsze używam kremu. Maszynka tylko do pach, ale to przy codziennej toalecie wiec tez nie ma różnicy. Przy wczorajszej depilacji nóg zastanawiałam się czy nie przerzucić się na maszynke tak mnie bolało.
U mnie tez tak było w pierwszej ciąży, na ani jednym usg nie był, ile ja przeplakalam.. On tego nie czuł, nie widział, ale jak się urodził to świata poza synem nie widzi i teraz przy drugiej ciąży sam domaga się żeby iść na usg, wita się x brzuszkiem, w ogóle inaczej
mój mąż przy poprzednich ciążach tez na usg nie był. A teraz wymusiłam na nim aby poszedł ze mna we wrześniu na kolejne prenatalne. Jak się nie wywiąże zobaczy co to gniew ciężarnej
Musimy pózniej zliczyć, jak juz wszystkie będziemy znały płci, ile chłopców a ile dziewczynek! Kto jeszcze nie zna płci?
Ja nie znam, we wtorek mam wizyte. Ale wątpie że się dowiem. Ginekolog ma usg do dupy i kazała mi się dowiadywać na kolejnym prenatalnym -polowa września. Na początku chciałam synka, ale teraz mi obojętne, mezowi tez. Gdyby nie to że musze przygotować wyprawke to chyba bym się wcale nie pytala co będzie.
Jak się dziś obudziłam to leżałam właśnie na brzuchu W ogóle się tym nie przejmuje. W poprzednich ciążach się martwiłam ze dzidziusiowi cos się stanie, a teraz już wiem ze nic mu nie grozi tak jak moim poprzednim dzieciaczkom.Ja mam fisia na punkcie tego żeby nie leżec na brzuchu ale czasem mi ciezko sie inaczej położyc.
Uwielbiam spac na plecach, ale w zaawansowanej ciąży pamiętam że ciężko się oddycha. Ja ktg nie mogłam wytrzymać na plecach, slabo mi się robilo. Z prawym bokiem nie kojarze abym miała jakies dolegliwości.Trzeba uważać ale podobno bardziej niebezpieczne jest spanie na plecach i na prawym boku.
Ja mam wygode moja starsza córka chodzi do technikum fryzjerskiegoA ja od wczoraj próbowałam sie do dzwonić do polecanej fryzjerki a Ona nie przyjmuj nowych klijentow, a jak jakas inna chciałam to jakas chyba początkująca bo dziwna, powiedziała, ze nie unie zrobic balejażu
I znów musze szukać juz nie wiem gdzie isc
Jak miałam fajna to wyjechała
ja przeważnie spie już o 20.00. Nie wiem jak się przestawie kiedy będzie malecDzien dobry! Ale Wy długo siedzicie po nocachja o 22 juz śpię ale przynajmniej rano mam co czytać
betina79
Pamietam ze najlepsze jest spanie na lewym boku ze wzgl. Na przeplywy, wiec zawsze staram sie tak zasypiac. A w nocy I tak laduje w jakiejs innej dziwnej pozycji ; )
@MartynaM co do rozwoju dziecka w domu czy w zlobku pewnie nie ma reguly. Ale u mnie synek 1,5 roczny pieknie mowil calymi zdaniami, ba nawet wierszyki recytowal Mysle ze duzy wplyw mialo na to ze poswiecalam mu max. czasu, non stop czytalismy ksiazeczki, opowiadalam mu, mowilam do niego od urodzenia. Jak poszedl do mini przedszkola wlasnie majac 1,5 roku, tylko on mowil, reszta dopier pojedyncze slowa. Dlatego pewnie czas spedzony z mama w domu tez moze byc roznej jakosci.
Poza tym tak naprawde z psychologicznego punktu widzenia (@malina4444 popraw nie jak sie myle ), dzieci potrzebuja kontaktu z innymi dziecmi I zaczynaja czerpac z tego radoche dopiero chyba gdzies tak 2-3 rok zycia.
@kiki udanego wyjazdu!
@HappyBabyMama to masz niezlego nocnego marka w domu, oby dzidzius nie wdal sie w tate
Ja dzis siedze w pracy jak na szpilkach bo juz za kilka godz. wraca maz : - )
@MartynaM co do rozwoju dziecka w domu czy w zlobku pewnie nie ma reguly. Ale u mnie synek 1,5 roczny pieknie mowil calymi zdaniami, ba nawet wierszyki recytowal Mysle ze duzy wplyw mialo na to ze poswiecalam mu max. czasu, non stop czytalismy ksiazeczki, opowiadalam mu, mowilam do niego od urodzenia. Jak poszedl do mini przedszkola wlasnie majac 1,5 roku, tylko on mowil, reszta dopier pojedyncze slowa. Dlatego pewnie czas spedzony z mama w domu tez moze byc roznej jakosci.
Poza tym tak naprawde z psychologicznego punktu widzenia (@malina4444 popraw nie jak sie myle ), dzieci potrzebuja kontaktu z innymi dziecmi I zaczynaja czerpac z tego radoche dopiero chyba gdzies tak 2-3 rok zycia.
@kiki udanego wyjazdu!
@HappyBabyMama to masz niezlego nocnego marka w domu, oby dzidzius nie wdal sie w tate
Ja dzis siedze w pracy jak na szpilkach bo juz za kilka godz. wraca maz : - )
myślę że ja w ciąży mdłościach i ciągłym bólu głowy nie mogłabym mu dać takiej aktywności jakiej dostaje idąc do zlobka a widze że po prostu w domu mu się nudzi i rozpiera go energia.nie wiem jak to jest z psychologicznego punktu widzenia ale z mojego patrzenia na niego to on już teraz mając rok i 3miesiace czerpie radość z bawienia się z dziećmi. przepraszam ale chyba nikt mnie nie przekona że dziecko w tym wieku lepiej rozwija się z mamą w domu no ale przecież każdy ma swoje zdanie
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
HappyBabyMama
Nie poprostu mój maz duzo pracuje i zeby sobie pożyć trochę to siedzi po nocach bo wtedy ma czas dopiero on jest nigdy nie zmęczony i wogole nie jest śpiochem. Kiedys trzy dni nie spał i wrócił i poszedł do pracy prosto Jak jechaliśmy do Chorwacji to 16 godzin dla niego to był pikus. Tak ma. On w sobote nawet czy w niedziele krotko spi bo szkoda dnia czasem mu sie zdarzy do 9 to jestem przeszczęśliwa bo ja uwielbiam spac czasem maz drzemki sobie robi po pracy ale tak to nocny Marek. Mam nadzieje ze syn sie do niego z tym nie wrodzi - przynajmniej do jakiegos 6 roku zycia ha haHappyBabyMama
reklama
askl25
łoooooooo to ja na odwróton jest nigdy nie zmęczony i wogole nie jest śpiochem. Kiedys trzy dni nie spał i wrócił i poszedł do pracy prosto