reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny.
Nadrobilam ale chyba mi macica na mózg uciska bo nie pamiętam połowy.
Nutka super ze wszystko ok. Teraz cierpliwie czekać do usg. Masz jakieś przeczucia?
Czoperka gratuluję syna u nas też drugi chłopak
Malina ależ piękny pokój. Super pomysł. Młody pewnie zakochany w pokoiku
Kolorowa rozczulajaca fota na brzuszkowi. Zazdroszczę
Co do świadczeń to uważam że dobrze ze są. Oby tylko były wykorzystywane zgodnie z celem bo nie zawsze tak jest. Jak my otrzymamy 500 zł na drugie dziecko zamierzam sprawiedliwie je rozłożyć na obu chłopców.
Dziewczyny czy mogę w ciąży rutinacea brać? Coś mnie bierze gardło boli już 3 dzień.
Jutro mam wizytę u gina ale bez usg. Sprawdzenie podwozia jedynie .dużymi krokami zbliża się badanie glukozy. Fuj na samą myśl o piciu tego świństwa mam mdłości

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny.
Nadrobilam ale chyba mi macica na mózg uciska bo nie pamiętam połowy.
Nutka super ze wszystko ok. Teraz cierpliwie czekać do usg. Masz jakieś przeczucia?
Czoperka gratuluję syna u nas też drugi chłopak
Malina ależ piękny pokój. Super pomysł. Młody pewnie zakochany w pokoiku
Kolorowa rozczulajaca fota na brzuszkowi. Zazdroszczę
Co do świadczeń to uważam że dobrze ze są. Oby tylko były wykorzystywane zgodnie z celem bo nie zawsze tak jest. Jak my otrzymamy 500 zł na drugie dziecko zamierzam sprawiedliwie je rozłożyć na obu chłopców.
Dziewczyny czy mogę w ciąży rutinacea brać? Coś mnie bierze gardło boli już 3 dzień.
Jutro mam wizytę u gina ale bez usg. Sprawdzenie podwozia jedynie .dużymi krokami zbliża się badanie glukozy. Fuj na samą myśl o piciu tego świństwa mam mdłości

Ja biore rutinacee, albo cerutin albo rutinoscorbin, co mam po reka. I jak cos mnie lapie to jeszcze wit C 1000.
Mnie czeka glukoza w pazdzierniku bodajze.

Dziewczyny, ja siedzę z 3,5 roku w domu, skończyła mi się umowa zaraz po ślubie , postanowiliśmy o dziecku bo zanim znajdę pracę, zanim umowę sensowną itd. Teraz syn ma 2,5 roku prawie , od września przedszkola, a ja nadal w domu , pewnie jeszcze z 2 lata, to jest straszne! Ja nie mam powodów, żeby się umalować, żeby się wystroić, buty wygodne - bo przecież w pantoflach nie nabiegam za synkiem, ubrania oby ciemne - bo zaraz mnie uwali czymś, wygodne koniecznie ;/ Myślę, że to chora sytuacja jest, to nie jest dobre ani dla mnie ani dla syna. Fakt, że nie siedzę z nim sam na sam, ciągle staram się wychodzić do innych dzieci, ale się zapuściłam strasznie. Nie pamiętam nawet kiedy sobie włosy wyprostowałam . W niedzielę do Kościoła czasem się wystroję jak babka z wioski to sama siebie nie poznaję ;p
Teraz powiedziałam,że urodzę i po pół roku szukam pracy - będzie mega ciężko, po 1. pracy w moim miasteczku nie ma, po 2. po 5 latach ja nie wiem co i jak gdzie
Ja siedze w domu od L4 w ciazy od sierpnia 2011. Az do dzisiaj w zeszlym roku skonczyl mi sie wychowawczy. W lutym jak syn mial 3 lata poszedl do przedszkola wczesniej do punktu przedszkolnego od 2.5 roku. Gdy zaczal chodzic ciagle jest przeziebiony doszla astma i tak siedze w domu, bo ciagle bym musiala zwolnienia brac na syna, a nikt nie chce takiego pracownika. Jestem tym troche podlamana. Inne babki jakos potrafia znalesc cos handmade i z tego jakos zyc, a ja kompletnie nie mam talentu. Teraz przyjdzie drugie dziecko i na pewno caly 2017 bede w domu.

Ja osobiście niezmiernie się cieszę że posiedzę w domu rok a wybierając urlop to nawet 14 mcy niemal. Po urodzeniu Antka do pracy wróciłam po 6 mcy. Przegapiłem pierwszy krok pierwsze raczkowanie pierwsze mama. ...teraz będę korzystać z urlopu.marzy mi się nawet wychowawczy albo praca na pół etatu ale finansowo byłoby bardzo ciężko z jedną pensja. [emoji32]

@MartynaM rzeczywiscie ponad 3 lata to sporo, ale chociaz jak juz wrocisz to na dobre, no chyba ze z tym trzecim uderzycie ;)
@Czoperka congratulations!
@ankamaz na pewno sobie poradzisz! Ale rzeczywiscie im szybciej tym bardzie Ci pewnie latwiej
@kamisia1101 tez sie 'nie moge doczekac' picia glukozy… a feee
@olivka85 jestem pewna ze jak tylko bedziesz chciala to znajdziesz jakas fajna prace, chociaz na pol etatu

Ale się dzisiaj naprodukowałyście :)
Cięzko odpisać każdej po kolei :)
Ja po porodzie zamierzam rok siedzieć z dzieckiem w domu ale pozniej bede sie rozwijac i mam zamiar zaczac studia wkoncu zobaczymy jak bedzie ale takie sa plany na dzis :)

@Czoperka gratulacje :)

Ja odkąd jestem w ciąży to zaczełam mniej o siebie dbać ( bardziej chodzi o makijaz)

Na poczatku was wszystkie witam. Wczoraj mnie nie bylo bo zrobilismy sobie rodzinny wypad do liverpoolu. Zlazilam sie jak glupia i pol nocy plakalam z bolu plecow... maz masowal i wkoncu usnelam. Dzis probowalam was nadgonic ale za nic nie pamietam co ktora pisala. Wiec gratuluje dziewczynow ktore byly u lekarza i na usg. Co do zostawania w domu to ja nie pracuje. Przynajmniej narazie nie mam takiej.... hmmm wstyd powedziec ale potrzeby [emoji6] ja nadal nie czuje ruchow ani brzuszek specjalnie nie rosnie.... czuje sie prawie jak nie w ciazy hahaha

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Z poprzednia córką siedziałam w domu do ukonczenia przez nią trzech lat. podejrzewam ze teraz będzie podobnie. Tylko musze znaleźć jakies zajecie bo inaczej zwariuje. Może wróce do szycia. Maszyna stoi kurzy się- od dawna nie mam weny. Albo będę lepic pierogi na zamówienie :D Czas pokaże jak to będzie.

Też tak myślę,
Dziewczyny ja siedzę w domu ale codziennie sie maluje i jak wychodze na dwór to muszę sie przebierac za dużo osób się tu kręci uroki mieszkania koło szkoły to był blok nauczycielski kiedyś gmiana sprzedała i teraz jest prywatny.Jest nas tylko 6 rodzin.
A co do dochodów to u nas liczy sie trochę innaczej bo córa ma orzeczenie o niepełnosprawnosći wiec napewno dochody nam nie przekraczają .Ale ja też bym wolała pracować i zarabiać wystarczająso kasy a nie korzystać z z pomocy państwa.Ale z drógiej strony jak sie należy to czemu nie korzystać ,wszystko co robię to dla lepszego życia.
Też inaczej jak masz starsze, ja jak syn był mniejszy, tak do 1,5 roku to na nic nie miałam chęci, godzinę go zasypiałam, żeby 15 minut pospał, ciągle ręce albo zabawa, od niedawna bardziej zaczęłam , ale jak zaszłam w ciąże to przestałam w końcu się malować, ale cera mi się poprawiła, a zasiłki jak się należą to trzeba brać, po to są!

Nas stać na to, żebym nie pracowała, ale ja mam ogromną chęć coś robić, zmienić otoczenie, zatęsknić za synem, a nie mieć kryzysów, ze mam go dość, po których mam okropne wyrzuty sumienia. Dobrze, że mąż ma pracę,że wraca ok 16-17 i jeszcze coś robimy razem i weekendy staramy się jakoś ciekawiej spędzać. Moja sąsiadka wylicza, kalkuluje czy lepiej do pracy czy w domu, niektórzy myślą, że to tak super wygodnie, ale nie na dłuższą metę .. W rodzinie

@olivka85 u nas było dokładnie, po roku miałam szukać pracy, daliśmy do żłobka i non stop coś było, ogółem okazało się, że ma refluks stąd kaszel z wymiotami. Ja też dostanę te kosiniakowe i 500+ ale jak znajdę pracę to od razu biorę.

Tak pożaliłam się dla was :D urodziny dziecka duuuużo zmieniają ! :) trzeba mieć plany ale życie je bardzo weryfikuje :) Moja babcia zawsze powtarzała, że kiedy ty planujesz Pan Bóg się śmieje !

reklama
Ankamaz jasne że innaczej moje panny to już duże a ja jeszcze młoda mam 32 lata w listopadzie ,wczesnie urodziłam jak miałam 19 lat Wiktorie .A teraz sobie przypomnę nocki nieprzespane.Ale za jakiś czas moje panny będą mieć swoje sprawy i niebędą chcieli z rodzicami jezdzić ale będziemy jeszcze mieć małego albo małą i nie będziemy sami.

Do góry