reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja sobie tak myślę :) U nas dziecko było wpadką ale bardzo się ciesze że sie wydarzyło mam 21 lat i jak będzie duże ja jeszcze tez bede młoda i dużo rzeczy można zrobić a dziecko bedzie juz odchowane. Lepiej sie zdarzyc nie mogło :)

reklama
@marlena:) oczywiscie, ze tak ja mam 25 lat a moja córka 7 lat i to było naprawdę super byc młoda mama, miałam duzo siły, wigoru chęci i nie było dla mnie rzeczy niemożliwych zastanawiam sie jak bedzie teraz, bo wiedzę po sobie, ze energia juz nie ta co kiedyś.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marlena ja tez młodziutko urodziłam moje córeczki i nigdy nie żałowałam. A teraz mam Super dziewczyny w domu. Kolejny dzidziuś teraz to żaden problem z takimi pannicami.

To mnie dziewczyny pocieszacie.. Ja mam 26 lat i na początku w ogóle sie dziwnie czułam z ciąża, ze jeszcze za młoda jest itp. Teraz sie bardzo cieszę i czekam z niecierpliwoscią. Wszyscy znajomi, który maja dzieci mówią, ze czeka nas najlepszy czas:)

Jeśli chodzi o urlop macierzyński, to tez planuje siedzieć rok, jeśli mam takie prawi, to czemu z niego nie skorzystać. Chciałabym bardzo rozkręcić bloga. Obecnie jeszcze pracuje, i zamierzam pracować do końca września/ połowy października ale od października to już z domu jak cos. Skoro moge pracować po 4h dziennie, to nie opłaca mi sie siedzieć na l4 bo tak będe niższe wynagrodzenie, bo to średnia jest brana z ostatniego roku. A, ze podwyżkę dostałam w maju, to chce żeby sie wypłata podniosła na macierzyński [emoji5]
Jeśli chodzi o zasiłki, 509 plus czy 1000 zł, to fajna inicjatywa, która ogólnie popieram, ale jako pracująca czuje sie troche pokrzywdzona. Uważam, ze wszyscy, nawet kobiety pracujące zarabiające przeciętna krajowa powinny dostawać również dodatek.

Dzis byłam na zakupach i kupiłam troche ciążowych ciuszków. Kiedyś któraz z Was poleciła LC WAIKIKI , bardzo dobre ceny maja. Kupiłam spodnie ciążowe z guma za 66zl... Jakiś średnia, ale na kilka mcu wystarczy :)

Cześć dziewczyny.
Nadrobilam ale chyba mi macica na mózg uciska bo nie pamiętam połowy.
Nutka super ze wszystko ok. Teraz cierpliwie czekać do usg. Masz jakieś przeczucia?
Czoperka gratuluję syna u nas też drugi chłopak
Malina ależ piękny pokój. Super pomysł. Młody pewnie zakochany w pokoiku
Kolorowa rozczulajaca fota na brzuszkowi. Zazdroszczę
Co do świadczeń to uważam że dobrze ze są. Oby tylko były wykorzystywane zgodnie z celem bo nie zawsze tak jest. Jak my otrzymamy 500 zł na drugie dziecko zamierzam sprawiedliwie je rozłożyć na obu chłopców.
Dziewczyny czy mogę w ciąży rutinacea brać? Coś mnie bierze gardło boli już 3 dzień.
Jutro mam wizytę u gina ale bez usg. Sprawdzenie podwozia jedynie .dużymi krokami zbliża się badanie glukozy. Fuj na samą myśl o piciu tego świństwa mam mdłości

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Faktycznie zbliza sie badanie glukozy, brrrr. Na sama mysl mnie juz mdli...

@marlena:) oczywiscie, ze tak ja mam 25 lat a moja córka 7 lat i to było naprawdę super byc młoda mama, miałam duzo siły, wigoru chęci i nie było dla mnie rzeczy niemożliwych zastanawiam sie jak bedzie teraz, bo wiedzę po sobie, ze energia juz nie ta co kiedyś.

@kolorowaMama hehe, no nie przesadzaj... To co mam ja powiedzidc

reklama
Do góry