reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Truskaweczka dziekuje za pomysł z pokrzywą, na pewno wypróbuję!

Shaer ja mieszkam na Piątkowie [emoji4] najprawdopodobniej zdecyduję się na poród w Raszei. Słyszałam bardzo pozytywne opinie. Ale ostatnio spotkałam znajomą, która rodziła w Świętej Rodziny i była mega zadowolona, do tego wykupiła położną prywatnie .. Tym zrobiła mi mętlik w głowie, bo byłam juz zdecydowana a teraz jeszcze się zastanawiam. Odrzucam jednak Polną i Lutycką. Powiem Ci, ze masakra z tą ilością szpitali. Wolałabym mieć jeden, jak w mieście z którego pochodzę, i nie mieć wyboru [emoji1] a gdzie masz połówkowe? Juz zdecydowałaś, gdzie bedziesz rodzic?

Askl ja zgadzam się z Tobą, co do imion. Jesli ktoś nadaje dziecku imię, jak my nadaliśmy, to oznacza ze imię bardzo się podoba.. Raczej to pozytywne [emoji4] super ze uda się Tobie nazbierać troche kasy z państwa, bo sytuacja nie do pozazdroszczenia..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny, trzymajcie kciuki za mnie bo od rana mam nieadowolonych klientow I problemy do rozwiazywania.
Normalnie sie uwzieli dzis. Potrzebuje duzo pozytywnej energii

Aniay a masz kontakt face to face? Jesli tak, to wypnij brzuszek i delikatnie powzdychaj, moze to rozmiękczy ich serca.. [emoji4] przesyłam moc pozytywnych fluidów !

Dziewczyny z Poznania, ja myslalam by rodzic na Polnej bo mam stamtad lekarke, ale zdaje sobie sprawe ze Polna to masowka ..
Idealka tez slyszalam dobre opinie o Świetej Rodzinie;)
Ja co prawda niejestem z Poznania bo mam ok.30km
Wiesz moze ile kosztuje taka polozna?

Aniay sle pozytywne fluidki:) oj czasami sa takie ciezkie dni , gdzie jakby wszyscy sie zmówili;)

Dziewczyny czy mialyscie taki problem? Mnie bolala dziasla i doslownie wszystkie zeby jak jem cos twardszego to straszny bol dla mnie:/ moze to jakies zapalenie dziasel czy co? Zna sie ktos?

@betina79 ja wróciłam 4 miesiące po porodzie do pracy, zmienialiśmy sie opieką nad dzieckiem w dwójke plus czasem moi rodzice.Ciężko było ale dla mnie to była lepsza opcja,jak był starszy poszedł do złobka. Nie widziałam żeby na nim to jakieś wrażenie robiło, dzieci są malutkie i przyzwyczajają się do życia jakie jest,tak myślę.
@HappyBabyMama jeżeli masz taką potrzebę żeby z dzieckiem siedzieć to super, myślę że to jedyny czas w życiu żeby pobyć w domu poza emeryturą oczywiście;) Ja jakoś taka szurnięta jestem że wysiedzieć w domku za długo nie mogłam. Ale planuje tym razem iść na wcześniejsze L4 żeby ze starszym synkiem posiedzieć w domu zanim się młodsze pojawi, bo myśle że teraz mama tylko dla niego mu się przyda. I na ten czas który spędze tylko z nim bardzo ale to bardzo się cieszę,już planuje co będziemy robić. także rozumiem mamy które chcą w domu z dziećmi być tylko chciałam wiedzieć czy jakaś wariatka jak ja też jest :D

ja jak byłam w ciąży z synkiem to mówiłam że ja chcę z nim być cały rok a najchętniej wogole nie wracała do pracy.szybko mi się zmieniło po porodzie.jak ja tęsknilam za ludźmi za życiem nie w monotonii mimo że kocham synka nad życie. nie mogłam doczekać się powrotu do pracy.no i bach miesiąc przed powrotem okazało się że jestem w ciąży. mimo wszystko mój syn chodzi do zlobka na kilka godzin bo on po prostu to lubi.dzieci zabawę i nie chce stamtąd wychodzić. ale ja akurat mam podejście że dzieci szybciej się wtedy rozwijają niż jak siedzą z mamą w domu.oczywiscie to moje podejście każdy może mieć inne.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry.
Własnie zapisałam sie do ginekologa na polowkowe USG, mam za 2 tygodnie dokładnie w środe na 14.30. Akurat przed urlopem, bo w czawartek lecimy na wczasy. Już sie nie moge doczekac :D

Któras pisała o dziasłach. Ja odkad w ciazy jestem to mi strasznie krwawia i zorbily się wrażliwe, mysle, ze to kolejny "urok" ciązy.

Nie ogarniam jeszcze waszych nicków ;) Sorry.

Aniay a masz kontakt face to face? Jesli tak, to wypnij brzuszek i delikatnie powzdychaj, moze to rozmiękczy ich serca.. [emoji4] przesyłam moc pozytywnych fluidów !

Niestety glownie Telefon I email.
Od tego wszystkiego boli mnie już głowa I zoladek. Wysiadam.

Witam ja po wizycie wszystko ok 15 tydzien i 3 dni dzicia rośnie ciśnienie ok(lekko podwyszszone ale rowerem przyjechałam wiec sie lekarka sie smiała że że daje rade i żeby tak dalej ,żadnych przeciwskazać co do jazdy rowerem nie mam wiec śmigam) waga w miejscu nadal 6,5kilo na minusie wiec jestem zadowolona .A nadal niewiem czy chłopiec czy dziewczynka lekarka mówi że mniej wiecej wie ale jak niema prawie 100% pewności nie mówi.Żadnych sierowań na badania nie mam witaminki łykać i 27 sierpnia następna wizyta,wtedy dostane sierowanie na połówkowe i na badani.Wiec się cieszę

reklama
@nutka13 super ze wizyta udana. uwazaj na tym rowerze! : )
@HappyBabyMama zgadzam sie w 100% - niegdy juz nie bedziemy miec tyle czasu dla nas I dziecka razem jak w tym okresie, wiec jesli tylko ktos ma taka mozliwosc I ochote to trzeba korzystac : )
Ja sie nie zarzekam teraz, jak bede sie czula na silach fizycznie I psychicznie wrocic do pracy po 4 mc po porodzie (praca z domu) to wroce, jak nie, to nie..
@Bridget Jones to mam podobnie, tez uwazam ze akurat synek starszy bedzie najabrdziej 'stratny' na nowej sytuacji, wiec te 2 miesiace wolnego co bede miec przed porodem mam zamiar jemu poswiecic w 100%
@MartynaM to ile w sumie bedziesz miec przerwy w pracy? zycie zdecydowala za Was, nie pozostaje nic jak sie dostosowac. z drugiej strony za jednym razem bedziesz miala porody ciaze I macierzynskie 'z glowy' I potem juz na spokojnie mozesz wrocic do pracy
@aniay czasami sa takie dni ze wszystko sie wali.. Ja wtedy staram sie zrobic w pracy wszystko najlepiej jak moge, ale rownocensie mysle ze to TYLKO praca, a te waze 'rzeczy' ktorymi warto sie przejmowac czekaja na mnie w domu ;)

Do góry