reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej stycznióweczki! Od jakiegoś czasu tylko biernie podczytuje, bo nic ciekawego nie musiałam do napisania. Z maluszkiem mam nadzieje, ze wszystko dobrze ale ja od 3 tygodni choruje, od dwóch jestem na antybiotykach i przez cały czas humor miałam pod psem. Dziś mam lepszy nastrojowo dzień, wiec postanowiłam sie przywitać. Bardzo cieszę się z takich dobrych prenatalnych wyników [emoji4] super, ze nastał juz etap w którym grupa powiększa się niż kurczy!!

Apropos upławów, to mam całkiem spore.. Bez wkładki się nie obejdzie [emoji4] problemy z utrzymaniem tez mam, boje się ze spotęgował to silny kaszel, który mam od dwóch tygodni...

Aż zazdroszczę wszystkim mamuśkom, które mogą sobie pourlopować trochę. Ja siedzę w domu i oglądam świat przez okno. Szkoda mi mojego narzeczonego, że takie będzie miał wspomnienia wakacyjne [emoji52]

U mnie 17 tc i mam nadzieję, ze pomimo kaszlowego maltretowania dzidziusia, jakos przetrwamy ten kryzys [emoji4]

Uściski dla wszystkich i miłego dzionka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kwas foliowy chyba jest najpotrzebniejszy przed ciaza I przez pierwsze 3 miesiace. pozniej chyba na niewiele sie zdaje..
choc ja akurat dalej biore bo jest w witaminach ktore mam brac przez cala ciaze

odebralam wyniki krwi/mocz I wszystko ok! w pt wizyta : )

idealka co Cię za choroba dopadła. Współczuje. Ale głowa do góry w kocu przejdzie :)
Ja tez czytałam i słyszałam że kwas foliowy przez trzy iesiące a potem juz nie. Mi kazała odstawić ale i tak jest w mama dha wiec w sumie wychodzi na to ze nadal go biore

Zapalenie tchawicy a teraz jeszcze doszły zatoki i temperatura. Oskrzela póki co czyste, chodzę na osłuchania. Kończę antybiotyki a odrywający kaszel dalej mam. Ciekawe, co dalej .. [emoji18] dziękuję

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Idealka współczuję bidulo. To już długo się męczysz jak 3 tygodnie :hmm: ale w naszym stanie niestety trudniej walczyć z infekcjami

a ja wam opowiem mój dzisiejszy sen...uśmiałam się sama z siebie :laugh2: śniło mi się, że Szydło wprowadziła stan wyjątkowy w Polsce i wszystkie kobiety rodziły na ulicach, bo nikogo do szpitali nie wpuszczali...i ja oczywiście byłam wśród tych kobiet...nie da się tego opisać ale ten sen był komiczny wprost nie jakiś straszny :D:p bo wszystkie z łatwością wydawały na świat swoje dzieci...

kupiłam sobie dzisiaj olejek na rozstępy mustela - ale na lato olejek to jest porażka. Macie jakies dobre sprawdzone nie tłuste preparaty?

Hej ho,

Straszny zaduch i upał dzisiaj... mam nadzieję, że burza przejdzie. My już po wycieczce rowerowej i kawie, młody śpi a ja pichcę placki z cukini na obiad.

Kwas foliowy brałam ale dopiero jakoś w 2 miesiącu. Ostatnio o nim zupełnie zapomniałam, ale tak jak piszecie już chyba nie jest potrzebny. Myślę o zrobieniu badania krwi odnośnie ilości poszczególnych witamin i minerałów, tylko nie wiem gdzie i za ile mogę coś takiego zrobić.

Idealka, zdrówka dla Was :)

HappyBabyMama, prawda jest taka że na rozstępy oleje są najlepsze, i to one odwalają główną robotę. W lekkich balsamach jest po prostu większa zawartość wody niż olejków. Może spróbuj czegoś z masłem shea? Nie jest aż takie ciężkie :)

reklama
Hej ho,

Straszny zaduch i upał dzisiaj... mam nadzieję, że burza przejdzie. My już po wycieczce rowerowej i kawie, młody śpi a ja pichcę placki z cukini na obiad.

Kwas foliowy brałam ale dopiero jakoś w 2 miesiącu. Ostatnio o nim zupełnie zapomniałam, ale tak jak piszecie już chyba nie jest potrzebny. Myślę o zrobieniu badania krwi odnośnie ilości poszczególnych witamin i minerałów, tylko nie wiem gdzie i za ile mogę coś takiego zrobić.

Idealka, zdrówka dla Was :)

HappyBabyMama, prawda jest taka że na rozstępy oleje są najlepsze, i to one odwalają główną robotę. W lekkich balsamach jest po prostu większa zawartość wody niż olejków. Może spróbuj czegoś z masłem shea? Nie jest aż takie ciężkie :)
Dziękuje. Z masłem shea mam ale chyba mnie uczula bo od kiedy go stosuje mam wysypke na brzuchu i chcialam cos innego właśnei :(

Do góry