reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej stycznióweczki! Od jakiegoś czasu tylko biernie podczytuje, bo nic ciekawego nie musiałam do napisania. Z maluszkiem mam nadzieje, ze wszystko dobrze ale ja od 3 tygodni choruje, od dwóch jestem na antybiotykach i przez cały czas humor miałam pod psem. Dziś mam lepszy nastrojowo dzień, wiec postanowiłam sie przywitać. Bardzo cieszę się z takich dobrych prenatalnych wyników [emoji4] super, ze nastał juz etap w którym grupa powiększa się niż kurczy!!

Apropos upławów, to mam całkiem spore.. Bez wkładki się nie obejdzie [emoji4] problemy z utrzymaniem tez mam, boje się ze spotęgował to silny kaszel, który mam od dwóch tygodni...

Aż zazdroszczę wszystkim mamuśkom, które mogą sobie pourlopować trochę. Ja siedzę w domu i oglądam świat przez okno. Szkoda mi mojego narzeczonego, że takie będzie miał wspomnienia wakacyjne [emoji52]

U mnie 17 tc i mam nadzieję, ze pomimo kaszlowego maltretowania dzidziusia, jakos przetrwamy ten kryzys [emoji4]

Uściski dla wszystkich i miłego dzionka

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kwas foliowy chyba jest najpotrzebniejszy przed ciaza I przez pierwsze 3 miesiace. pozniej chyba na niewiele sie zdaje..
choc ja akurat dalej biore bo jest w witaminach ktore mam brac przez cala ciaze

odebralam wyniki krwi/mocz I wszystko ok! w pt wizyta : )

idealka co Cię za choroba dopadła. Współczuje. Ale głowa do góry w kocu przejdzie :)
Ja tez czytałam i słyszałam że kwas foliowy przez trzy iesiące a potem juz nie. Mi kazała odstawić ale i tak jest w mama dha wiec w sumie wychodzi na to ze nadal go biore

Zapalenie tchawicy a teraz jeszcze doszły zatoki i temperatura. Oskrzela póki co czyste, chodzę na osłuchania. Kończę antybiotyki a odrywający kaszel dalej mam. Ciekawe, co dalej .. [emoji18] dziękuję

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Idealka współczuję bidulo. To już długo się męczysz jak 3 tygodnie :hmm: ale w naszym stanie niestety trudniej walczyć z infekcjami

a ja wam opowiem mój dzisiejszy sen...uśmiałam się sama z siebie :laugh2: śniło mi się, że Szydło wprowadziła stan wyjątkowy w Polsce i wszystkie kobiety rodziły na ulicach, bo nikogo do szpitali nie wpuszczali...i ja oczywiście byłam wśród tych kobiet...nie da się tego opisać ale ten sen był komiczny wprost nie jakiś straszny :D:p bo wszystkie z łatwością wydawały na świat swoje dzieci...

kupiłam sobie dzisiaj olejek na rozstępy mustela - ale na lato olejek to jest porażka. Macie jakies dobre sprawdzone nie tłuste preparaty?

Hej ho,

Straszny zaduch i upał dzisiaj... mam nadzieję, że burza przejdzie. My już po wycieczce rowerowej i kawie, młody śpi a ja pichcę placki z cukini na obiad.

Kwas foliowy brałam ale dopiero jakoś w 2 miesiącu. Ostatnio o nim zupełnie zapomniałam, ale tak jak piszecie już chyba nie jest potrzebny. Myślę o zrobieniu badania krwi odnośnie ilości poszczególnych witamin i minerałów, tylko nie wiem gdzie i za ile mogę coś takiego zrobić.

Idealka, zdrówka dla Was :)

HappyBabyMama, prawda jest taka że na rozstępy oleje są najlepsze, i to one odwalają główną robotę. W lekkich balsamach jest po prostu większa zawartość wody niż olejków. Może spróbuj czegoś z masłem shea? Nie jest aż takie ciężkie :)

reklama
Hej ho,

Straszny zaduch i upał dzisiaj... mam nadzieję, że burza przejdzie. My już po wycieczce rowerowej i kawie, młody śpi a ja pichcę placki z cukini na obiad.

Kwas foliowy brałam ale dopiero jakoś w 2 miesiącu. Ostatnio o nim zupełnie zapomniałam, ale tak jak piszecie już chyba nie jest potrzebny. Myślę o zrobieniu badania krwi odnośnie ilości poszczególnych witamin i minerałów, tylko nie wiem gdzie i za ile mogę coś takiego zrobić.

Idealka, zdrówka dla Was :)

HappyBabyMama, prawda jest taka że na rozstępy oleje są najlepsze, i to one odwalają główną robotę. W lekkich balsamach jest po prostu większa zawartość wody niż olejków. Może spróbuj czegoś z masłem shea? Nie jest aż takie ciężkie :)
Dziękuje. Z masłem shea mam ale chyba mnie uczula bo od kiedy go stosuje mam wysypke na brzuchu i chcialam cos innego właśnei :(

Do góry