reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja ostatnio przy synu mojego M na głos powiedziałam ze kurde opycham się strasznie i bede gruba a syn mojego faceta powiedział ciocia a może ty urodzisz dziecko ? My wszyscy w smiech i w szok bo jeszcze mu nie powiedzieliśmy ale sam stwierdził że chce brata :)

Moj facet tez sie boi ze mały będzie strasznie zazdrosny o brata bądz siostre bo jak by nie patrząc zawsze on był oczkiem w głowie wszystkich ,

reklama
Ja ostatnio przy synu mojego M na głos powiedziałam ze kurde opycham się strasznie i bede gruba a syn mojego faceta powiedział ciocia a może ty urodzisz dziecko ? My wszyscy w smiech i w szok bo jeszcze mu nie powiedzieliśmy ale sam stwierdził że chce brata :)

Moj facet tez sie boi ze mały będzie strasznie zazdrosny o brata bądz siostre bo jak by nie patrząc zawsze on był oczkiem w głowie wszystkich ,
U mnie tez byla podobna sytuacja bo corka nie wie czekamy na połówkowe i ostatnio jak mi się tak napinal ten brzuszek i mówiłam że mnie boli to ona na to" mama może tam jest dzidziuś w środku i dlatego cie boli:)dzieci są bardziej spostrzegawcze niż nam sie wydaje:)

hej dziewczyny!!! ile wy piszecie!!!!!!!:o:D tydzień człowieka nie ma i nie sposób was nadrobić :p
wakacje nad morzem szybko minęły....jak wróciliśmy to 4 pralki prania :p pogoda ogólnie dopisała...oprócz plażowania dużo zwiedzaliśmy...teraz czekam na krótki urlop na mazurach...ale to dopiero w drugiej polowie sierpnia...
nie wszystko zdarzyłam przeczytać, ale odpowiadam na to co mi utkwiło...pisałyście o upławach...ja mam też spore ale bezwonne...byłam u gin przed urlopem to powiedziała, że takie bez pieczenia i swędzenia są normalne...ale fakt, że są uciążliwe i czasami stresujące...ostatnio miałam schize, że może zaczęłam krwawić bo dość mocno poczułam upław...pędem do łazienki było żeby sprawdzić...
szkoła rodzenia...jak najbardziej polecam...zwłaszcza jeśli planujecie poród rodzinny....my chodziliśmy razem z mężem i naprawdę dużo nam to dało...zarówno mi jak i mężowi...
A tak apropo szpitala...dziewczyny z Warszawy jakie opinie na temat bródnowskiego?...bo ja w Warszawie mieszkam od 2 lat i nie znam tu szpitali...

i małe problemy po urlopie...dzisiaj zarządziłyśmy z koleżanką zebranie w pracy...bo niestety jedna z dziewczyn poczuła się za pewnie i ma totalna olewkę na prace...chyba myśli, że skoro i ja i druga koleżanka jest w ciąży to jej miejsce jest nienaruszone bo jak ją w tej sytuacji zwolnimy....trochę mnie to zawiodło bo już dłuższy czas u nas pracuje...ale nie możemy przymykać na to oka...poza tym mam dużo nowych pomysłów które chcę wcielić w życie :happy: jednak przekonuje się, że fizyczna nieobecność na miejscu nie przeszkadza w rozwoju zawodowym :D:p

Asiz witaj po urlopie,ja też zaraz po urlopie pranie jedno za drugim;)
U nas w Krakowie pusto na ulicach,chyba wszyscy mieszkańcy wyjechali.Tylko w centrum pełno pielgrzymów,ale mówię wam takich puste na ulicach osiedlowych i drogach jeszcze nie widziałam.
Zażywacie jeszcze kwas foliowy?bo ja miałam przerwę tydzień i w zamian zażywam pregne plus ale teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam:(

Asiz witaj po urlopie,ja też zaraz po urlopie pranie jedno za drugim;)
U nas w Krakowie pusto na ulicach,chyba wszyscy mieszkańcy wyjechali.Tylko w centrum pełno pielgrzymów,ale mówię wam takich puste na ulicach osiedlowych i drogach jeszcze nie widziałam.
Zażywacie jeszcze kwas foliowy?bo ja miałam przerwę tydzień i w zamian zażywam pregne plus ale teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam:(
w tym pregna pus pewnie tez jest kwas foliowy

tak jak HappyBabyMama pisze w składzie pregna plus jest kwas foliowy :) ja ostatnio na wizycie u gina pytałam czy nadal brac foliowy, a on na to, że nie, że teraz przesiąść się na pregne właśnie :) (byłam na początku 13 tc.)

Mi Ginekolog na ostatniej wizycie kazał już odstawić kwas foliowy, ale nadal biorę... Mam tez pregna plus w domu, ale jeszcze jej nie biorę, chyba dopiero na jesień zacznę. Teraz dużo owoców i warzyw jest dostepnych a wraz z nimi dużo witamin:) dzis pobrałam krew i oddałam mocz wiec jutro będe wiedziała czy z wynikami ok :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry