reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

To ja chyba oszalałam
Planuje pracowac do grudnia, stwierdziłam, ze siły mi wrócą i dam rade
Ale czas pokaże

Ja tez nic nie kompletuje, duzo mam po córce, wiec czekam na wiadomosc o płci

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja chyba oszalałam
Planuje pracowac do grudnia, stwierdziłam, ze siły mi wrócą i dam rade
Ale czas pokaże

Ja tez nic nie kompletuje, duzo mam po córce, wiec czekam na wiadomosc o płci

A czemu aż do grudnia? Nie chcesz sie przygotować do przyjęcia na swiat malucha? W sensie dom na spokojnie zakupy itp?

A czemu aż do grudnia? Nie chcesz sie przygotować do przyjęcia na swiat malucha? W sensie dom na spokojnie zakupy itp?

Ja pracuje na pol etatu czasem jest to 17h czasem 25
I przeważnie wieczorami bede od wrzesnia
Jest to cukiernia
A przygotowania dla malucha większość mam
Łóżeczko, wózek, fotel do karmienia
Moze jakieś ciuszki jak bedzie chłopczyk i kosmetyki i wszystko poprac

Aaa czy Wy prasujecie???
Ja w pierwszym nie prasowałam nic!!!!! Ale u nas sa suszarki

Dziewczyny strasznie mnie bolą piersi
Takiego bólu nie miałam od początku ciazy, nawet ich nie dotykam, a bolą

Ostatnia edycja:
Ja bedę wszystko prac i prasowac przynajmniej do któregos miesiaca a potem to nie wiem.
Może masz za mały biustonosz, podobno sutki nei moga być ścisniete bo może być zapalenie. Zró sobie okład zimny może pomoże. Mnie bolały piersi w pierwszych tygodniach mega a teraz nic.

Cześć dziewczyny! Na czas l4 warto zrobić cos cos rozwija, czytać książki, nauczyć sie czy podszkolić język obcy lub wlasnie rozwinąć własny biznes :) ja planuje pracować do października ale z uwagi, ze będe pracowała tylko 4h dziennie. W tym czasie chce rozwinąć swojego bloga,którego planuje jakieś 2 lata...
Ja kupiłam może 3 śpioszki i nie mam nic... Jestem zielona, to bedzie moje pierwsze dziecko m. Na dodatek od października przeprowadzamy sie do domu moich rodziców i musimy jeszcze remont zrobić... Wszystko mnie przeraża troche, ale wiem, ze damy radę:) wszystkie damy:)

maryqska sa takie fajne zele dla kobiet w ciazy na piersi, wlasnie jak sa ciezkie i obolala to daja poczucie ulgi. ja ostatnio uzywalam chyba palmersa, i do nog tez, po calym dniu w pozycji siedzacej, genialna ulga i chlodek : )
ja tez wielkich zakupown nie musze robic, jedynie wozek gleboki na pierwsze pol roku i pieluchy ; )
ale to spokojnie zostawiam na czas kiedy bede juz w domu miec wiecej czasu czyli pewnie listopad dopiero.
wtedy tez zmolestuje meza zeby przniosl wszystkie rzeczy z piwnicy (ubranka, lozeczko itp) zebysmy mogli wszystko poprac i poukladac

Ja tez dziewczyny nic nie mam jeszcze dla malucha i będę szykować wyprawkę jakoś po połówkowym usg :)

U mnie wiekszosc rzeczy jest po synku. Tylko odswiezyc. Dokupie pieluszki wielorazowe, karuzelke mate i krzeselko do karmieniaChyba ze teraz bedzie dziewczynka,ale to i tak wiekszosc rzeczy uzyje :)

reklama
Dziewczyny,w końcu Was doczytałam.Na urlopie miałam słaby internet i ciągle byłam 40 stron do tyłu bo tyle piszecie;)ale już jestem w domku i popołudnie spędziłam na czytaniu Was:)
Dużo nowych aktywnych mam doszło na styczniowkach dlatego witam Was i ciesze się ze szalejecie na forum:)
Ja po urlopie,byłoby fajnie ale byliśmy ze znajomymi którzy też mają trzylatka i jak razem z moim dawali czadu to czasem marzyłam żeby już do pracy wrócić żeby odpocząć:rolleyes2:
Super ze juz kończymy genetyczne i czekamy na połowkowe jeszcze chyba Truskaweczka nie była o ile dobrze pamiętam.
O wyprawce juz piszecie a ja jakoś zostawiam to na później,pewnie kolo 6 miesiąca zacznę.
Co do nudy,to ile by się człowiek nie wyspał,ile filmów naogladal to już tydzień po porodzie marzy o tym z powrotem :oo2:
HappyBabyMama jak lubisz to ja całe lato w tamtej ciąży robiłam przetwory i tak się wciągnęłam ze kazde popolunie mi to zabierało.Wymyślałam nowe kombinacje i każdy w rodzinie pod choinkę dostał dżemy albo inne słoikowe cuda bo coś z tą produkcja z lata musiałam zrobić:laugh2:ale byli zachwyceni.
Teraz wróciłam do Krakowa i Dni młodzieży mnie zastały i takie tłumy ma Rynku ze przejść się nie da a będzie jeszcze więcej.
Ściskam wszystkie styczniowki:*

Do góry