reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

To ja chyba oszalałam
Planuje pracowac do grudnia, stwierdziłam, ze siły mi wrócą i dam rade
Ale czas pokaże

Ja tez nic nie kompletuje, duzo mam po córce, wiec czekam na wiadomosc o płci

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To ja chyba oszalałam
Planuje pracowac do grudnia, stwierdziłam, ze siły mi wrócą i dam rade
Ale czas pokaże

Ja tez nic nie kompletuje, duzo mam po córce, wiec czekam na wiadomosc o płci

A czemu aż do grudnia? Nie chcesz sie przygotować do przyjęcia na swiat malucha? W sensie dom na spokojnie zakupy itp?

A czemu aż do grudnia? Nie chcesz sie przygotować do przyjęcia na swiat malucha? W sensie dom na spokojnie zakupy itp?

Ja pracuje na pol etatu czasem jest to 17h czasem 25
I przeważnie wieczorami bede od wrzesnia
Jest to cukiernia
A przygotowania dla malucha większość mam
Łóżeczko, wózek, fotel do karmienia
Moze jakieś ciuszki jak bedzie chłopczyk i kosmetyki i wszystko poprac

Aaa czy Wy prasujecie???
Ja w pierwszym nie prasowałam nic!!!!! Ale u nas sa suszarki

Dziewczyny strasznie mnie bolą piersi
Takiego bólu nie miałam od początku ciazy, nawet ich nie dotykam, a bolą

Ostatnia edycja:
Ja bedę wszystko prac i prasowac przynajmniej do któregos miesiaca a potem to nie wiem.
Może masz za mały biustonosz, podobno sutki nei moga być ścisniete bo może być zapalenie. Zró sobie okład zimny może pomoże. Mnie bolały piersi w pierwszych tygodniach mega a teraz nic.

Cześć dziewczyny! Na czas l4 warto zrobić cos cos rozwija, czytać książki, nauczyć sie czy podszkolić język obcy lub wlasnie rozwinąć własny biznes :) ja planuje pracować do października ale z uwagi, ze będe pracowała tylko 4h dziennie. W tym czasie chce rozwinąć swojego bloga,którego planuje jakieś 2 lata...
Ja kupiłam może 3 śpioszki i nie mam nic... Jestem zielona, to bedzie moje pierwsze dziecko m. Na dodatek od października przeprowadzamy sie do domu moich rodziców i musimy jeszcze remont zrobić... Wszystko mnie przeraża troche, ale wiem, ze damy radę:) wszystkie damy:)

maryqska sa takie fajne zele dla kobiet w ciazy na piersi, wlasnie jak sa ciezkie i obolala to daja poczucie ulgi. ja ostatnio uzywalam chyba palmersa, i do nog tez, po calym dniu w pozycji siedzacej, genialna ulga i chlodek : )
ja tez wielkich zakupown nie musze robic, jedynie wozek gleboki na pierwsze pol roku i pieluchy ; )
ale to spokojnie zostawiam na czas kiedy bede juz w domu miec wiecej czasu czyli pewnie listopad dopiero.
wtedy tez zmolestuje meza zeby przniosl wszystkie rzeczy z piwnicy (ubranka, lozeczko itp) zebysmy mogli wszystko poprac i poukladac

Ja tez dziewczyny nic nie mam jeszcze dla malucha i będę szykować wyprawkę jakoś po połówkowym usg :)

U mnie wiekszosc rzeczy jest po synku. Tylko odswiezyc. Dokupie pieluszki wielorazowe, karuzelke mate i krzeselko do karmieniaChyba ze teraz bedzie dziewczynka,ale to i tak wiekszosc rzeczy uzyje :)

reklama
Dziewczyny,w końcu Was doczytałam.Na urlopie miałam słaby internet i ciągle byłam 40 stron do tyłu bo tyle piszecie;)ale już jestem w domku i popołudnie spędziłam na czytaniu Was:)
Dużo nowych aktywnych mam doszło na styczniowkach dlatego witam Was i ciesze się ze szalejecie na forum:)
Ja po urlopie,byłoby fajnie ale byliśmy ze znajomymi którzy też mają trzylatka i jak razem z moim dawali czadu to czasem marzyłam żeby już do pracy wrócić żeby odpocząć:rolleyes2:
Super ze juz kończymy genetyczne i czekamy na połowkowe jeszcze chyba Truskaweczka nie była o ile dobrze pamiętam.
O wyprawce juz piszecie a ja jakoś zostawiam to na później,pewnie kolo 6 miesiąca zacznę.
Co do nudy,to ile by się człowiek nie wyspał,ile filmów naogladal to już tydzień po porodzie marzy o tym z powrotem :oo2:
HappyBabyMama jak lubisz to ja całe lato w tamtej ciąży robiłam przetwory i tak się wciągnęłam ze kazde popolunie mi to zabierało.Wymyślałam nowe kombinacje i każdy w rodzinie pod choinkę dostał dżemy albo inne słoikowe cuda bo coś z tą produkcja z lata musiałam zrobić:laugh2:ale byli zachwyceni.
Teraz wróciłam do Krakowa i Dni młodzieży mnie zastały i takie tłumy ma Rynku ze przejść się nie da a będzie jeszcze więcej.
Ściskam wszystkie styczniowki:*

Do góry