reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć kochane !
Nadrobię was w najbliższych dniach, u mnie od wczoraj przeprowadzka. Jestem wykończona i mam dosc !
Moja mama poleciała, było pol nocy płaczu i czuje sie dzis mega podle [emoji57] myślimy z mężem o powrocie do kraju na przełomie październik-listopad bo ja juz chyba nie chce tu dłużej byc.

Jedyny plus dnia dzisiejszego jest tak, ze za kazdym razem jak siadam na dłużej to po chwili czuje smyranko w dole brzucha, nie wiem na pewno ale jak bedzie sie powtarzać to bedzie pięknie [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wlasnie nie wiem czy maty nie uszyje sama,albo nie poprosze kolezanki o pomoc :)
Moj dziec (podobnie jak poprzedni) bedzie mial duzo DIY i handmejdow

Bridget, dobrze Cię widzieć.

Moje starsze dziecko w Polsce od wczoraj, więc mam teraz trochę wolnego. Dla dziecka nie mam jeszcze nic prawie, i do końca sierpnia pewnie nic nie kupię.

Yoan ja wierzę, bo poza bodziakiem i pajacykiem, które przypadkowo mi wpadły z ręce w lumpie też nic nie kupiłam. I tak samo jak część dziewczyn niewiele będę kupować, bo prawie wszystko mam :)

Happy, u mnie brzuch różny zależy od pory dnia i stopnia najedzenia :p a w boczki trochę idzie - no cóż... tak to jest ;)

Lindia, ja też trochę miałam i zniknęły, teraz pojawiają się znowu. Tak samo niektórym kobietom robi się taka pręga, która też podobno znika.

Maryqska, ja prasowałam przez pierwszy miesiąc, bo piorę raczej w niskich temperaturach, a malucha trzeba powoli oswajać z bakteriami i zarazkami ;) mnie teraz też zaczynają boleć piersi (wreszcie!). Ale tylko troszkę.

W kwestii wyprawki fajnie jest też część rzeczy pożyczać od rodziny/przyjaciół których dziecko już wyrosło, ale nie chcą sprzedawać bo w przyszłości planują kolejne. Jest to oszczędniejsze, a poza tym nie każda rzecz się sprawdza u każdego i czasem niestety kupuje się coś a potem żałuje. My tak właśnie mieliśmy pożyczoną m.in. matę z pałąkiem, fotelik Maxi Cosi i huśtawkę.

Ja prawie wszystko sprzedałam, wiec kompletowanie wyprawki przede mną. Zostały mi tylko wózki, niania elektroniczna i ubranka ale od 80 cm - co w przypadku moich dzieci oznacza jakieś dwa latka. Wypatrzyłam dzisiaj na Allegro śliczne, używane łóżeczko, które rośnie razem z dzieckiem. Jeżeli zdecyduję się kupić to pokażę Wam zdjęcie. Jutro rano ruszam do mojego ulubionego lumpa, mają nową dostawę, może uda się coś upolować :biggrin2:.

Wielkośc mojego brzucha zależy od pory dnia. Rano jest prawie płaski, wieczorem zdecydowanie ciążowy. Kilka ciemniejszych włosków również się pojawiło, ale pamiętam, że gościły na moim brzuchu w poprzednich ciążach i po porodzie znikły, więc się nie przejmuję.

Aniay no to masz labę. Wreszcie możesz urwać trochę czasu dla siebie;).

Bridget fajnie, że jesteś spowrotem.

Mnie brakuje z wyprawki wózka, myślę o laktatorze elektrycznym i muszlach laktacyjnych. Ciuszków mam masę, chyba, że urodzi się dziewczynka ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tylko rzeczy bobaskowe pralam. Oczywiscie w bobaskowych proszkach. Prasowalam moze z tydzien, potem uznalam, ze wole w tym czasie pospac czy polezec.

Laktator sie u nas nie sprawdzil zupelnie. Podobnie jak przewijak i nie bede sobie nimi zaprzatac.Po cichu licze,ze to dziecko bedzie tak samo malo upierdliwe jak ta ciaza bo inaczej to bedzie slabo :)

A z brzuchem mam podobnie. Rano "normalny" potem sie wybija, moj maz uwaza, ze wygladam tak "pomiedzy". Pomiedzy ciaza a solidna porcja grochowki.

co do wyprawki to ja w zasadzie mam wszystko . tylko myślę nad wózkiem podwójnym bo znajoma ma dzieci rok po roku i jej się super sprawdził.

Shaer jak będziesz szyla mate ? ja dla syna też dużo sama robiłam nie wiem tylko czy teraz czas pozwoli.chcialam sama zrobić karuzele nad łóżeczko. robiłaś?

mi brzuch wyskoczył teraz w ciągu tyg u mnie końcówka 16. mimo że waga się nie rusza boczki też się powiększyły ;)

my dziś ruszamy na 4dni na mazury a później na 4 nad morze więc liczę na pogodę zaraz czeka mnie pakowanie nienawidzę tego. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry