reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć kochane !
Nadrobię was w najbliższych dniach, u mnie od wczoraj przeprowadzka. Jestem wykończona i mam dosc !
Moja mama poleciała, było pol nocy płaczu i czuje sie dzis mega podle [emoji57] myślimy z mężem o powrocie do kraju na przełomie październik-listopad bo ja juz chyba nie chce tu dłużej byc.

Jedyny plus dnia dzisiejszego jest tak, ze za kazdym razem jak siadam na dłużej to po chwili czuje smyranko w dole brzucha, nie wiem na pewno ale jak bedzie sie powtarzać to bedzie pięknie [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wlasnie nie wiem czy maty nie uszyje sama,albo nie poprosze kolezanki o pomoc :)
Moj dziec (podobnie jak poprzedni) bedzie mial duzo DIY i handmejdow

Bridget, dobrze Cię widzieć.

Moje starsze dziecko w Polsce od wczoraj, więc mam teraz trochę wolnego. Dla dziecka nie mam jeszcze nic prawie, i do końca sierpnia pewnie nic nie kupię.

Yoan ja wierzę, bo poza bodziakiem i pajacykiem, które przypadkowo mi wpadły z ręce w lumpie też nic nie kupiłam. I tak samo jak część dziewczyn niewiele będę kupować, bo prawie wszystko mam :)

Happy, u mnie brzuch różny zależy od pory dnia i stopnia najedzenia :p a w boczki trochę idzie - no cóż... tak to jest ;)

Lindia, ja też trochę miałam i zniknęły, teraz pojawiają się znowu. Tak samo niektórym kobietom robi się taka pręga, która też podobno znika.

Maryqska, ja prasowałam przez pierwszy miesiąc, bo piorę raczej w niskich temperaturach, a malucha trzeba powoli oswajać z bakteriami i zarazkami ;) mnie teraz też zaczynają boleć piersi (wreszcie!). Ale tylko troszkę.

W kwestii wyprawki fajnie jest też część rzeczy pożyczać od rodziny/przyjaciół których dziecko już wyrosło, ale nie chcą sprzedawać bo w przyszłości planują kolejne. Jest to oszczędniejsze, a poza tym nie każda rzecz się sprawdza u każdego i czasem niestety kupuje się coś a potem żałuje. My tak właśnie mieliśmy pożyczoną m.in. matę z pałąkiem, fotelik Maxi Cosi i huśtawkę.

Ja prawie wszystko sprzedałam, wiec kompletowanie wyprawki przede mną. Zostały mi tylko wózki, niania elektroniczna i ubranka ale od 80 cm - co w przypadku moich dzieci oznacza jakieś dwa latka. Wypatrzyłam dzisiaj na Allegro śliczne, używane łóżeczko, które rośnie razem z dzieckiem. Jeżeli zdecyduję się kupić to pokażę Wam zdjęcie. Jutro rano ruszam do mojego ulubionego lumpa, mają nową dostawę, może uda się coś upolować :biggrin2:.

Wielkośc mojego brzucha zależy od pory dnia. Rano jest prawie płaski, wieczorem zdecydowanie ciążowy. Kilka ciemniejszych włosków również się pojawiło, ale pamiętam, że gościły na moim brzuchu w poprzednich ciążach i po porodzie znikły, więc się nie przejmuję.

Aniay no to masz labę. Wreszcie możesz urwać trochę czasu dla siebie;).

Bridget fajnie, że jesteś spowrotem.

Mnie brakuje z wyprawki wózka, myślę o laktatorze elektrycznym i muszlach laktacyjnych. Ciuszków mam masę, chyba, że urodzi się dziewczynka ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tylko rzeczy bobaskowe pralam. Oczywiscie w bobaskowych proszkach. Prasowalam moze z tydzien, potem uznalam, ze wole w tym czasie pospac czy polezec.

Laktator sie u nas nie sprawdzil zupelnie. Podobnie jak przewijak i nie bede sobie nimi zaprzatac.Po cichu licze,ze to dziecko bedzie tak samo malo upierdliwe jak ta ciaza bo inaczej to bedzie slabo :)

A z brzuchem mam podobnie. Rano "normalny" potem sie wybija, moj maz uwaza, ze wygladam tak "pomiedzy". Pomiedzy ciaza a solidna porcja grochowki.

co do wyprawki to ja w zasadzie mam wszystko . tylko myślę nad wózkiem podwójnym bo znajoma ma dzieci rok po roku i jej się super sprawdził.

Shaer jak będziesz szyla mate ? ja dla syna też dużo sama robiłam nie wiem tylko czy teraz czas pozwoli.chcialam sama zrobić karuzele nad łóżeczko. robiłaś?

mi brzuch wyskoczył teraz w ciągu tyg u mnie końcówka 16. mimo że waga się nie rusza boczki też się powiększyły ;)

my dziś ruszamy na 4dni na mazury a później na 4 nad morze więc liczę na pogodę zaraz czeka mnie pakowanie nienawidzę tego. ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry