reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Wlasnie kazdy ma swoje typy imion i czesto sie zdarza ze niepodoba sie komus imie;)
Wazne jest to czy z mezem chceciw dac to imie;) reszta sie przystosuje;)
Najgorzej wlasnie jest jak pytaja o imie a jak uslyszla " łee takie imie dziecku?" Nosz szlak trafia;)

Mi przez mysl przeszlo ze chcialabym Borysa ale z M narazie o imionach nierozmawiamy ..boimy sie wybiegac w przyszlosc heh.

Aniay mi sie podoba Sofia ale niepamietam jak sie pisze;)
A moze Stella?;)

reklama
Chociaż muszę sie przyznać ze moja koleżanka jak mi powiedziała ze jak bedzirmiala córkę to nazwie ja Nikola to tez jej powiedziałam cos w stylu łeee. Ale Nikola do jej nazwiska to brzmi brzydko. Nie podoba mi sie to imie jeszcze ona ma takie nazwisko w stylu Baran. Nie powinnam sie tak zachować i teraz to wiem. Na szczescie urodziła syna:)
My nie mówimy rodzinie jakie wybraliśmy imie tylko ze sie zastanawiamy bo potem jak juz zobaczą dziecko to zajmą sie nim a nie przezywaniem imienia:) pamietam jak moja siostra wymyśliła imie Marcelina to pomyslałam ze brzydko a potem zobaczyłam mała Marcelinkę i to imie tak do niej pasowało i teraz mi sie tylko z ta mała księżniczka kojarzy i je uwielbiam :)
Nad Borysem tez sie zastanawiałam bo mi sie podoba ale z moim mężem nie ma dyskusji Rysiek i koniec. Chociaż ja nie jestem przekonana ale cóż ja wymyślę dla następnego dzieciaczka i nie bedzie gadania;)

Dzień dobry w sobotę:)

We Wrocławiu dzis słoneczko budzi:) ja z okazji weekendu postanowiłam pospać sobie i dopiero z łóżka sie podnoszę [emoji5]

Myśle, ze imię to indywidualna sprawa. Oczywiste jest to, ze ile ludzi tyle gustów i jednym bedą sie podobały jedne imiona a drugim jeszcze inne. Ważne abyście wybrały razem ze swoimi mężami, partnerami imię, które Wam sie podoba i jak Wy chcecie sie zwracać do swojego dziecka:) zwracacie uwagę na znaczenie imion przy ich wyborze? Ja sie naczytałam troche. Dla chłopca mamy imię już od dawna: Jakub, natomiast dla dziewczynki mi sie podoba bardzo Zoja ale niestety mojemu chłopakowi już nie:( chcemy, by imię ładnie brzmiało w Niemczech, bo planujemy tam mieszkać kiedyś.

Shaer ciężka sytuacja i współczuje, ale jednocześnie trzymam dzis kciuki za Ciebie, byś sie nie denerwowała za bardzo podczas dzisiejszej wizyt my teściów:)

Dźwięczny, powiedziałam wczoraj szefowi o ciąży. Na początku był szok, troche go zamurowało, ale pózniej było ok. Pogratulował i powiedział, ze moje liczyć na wsparcie firmy to tak w skrócie:)
Wiec od przyszłego tygodnia będe miała 4h czas pracy i na dodatek elastyczny:) ponadto moge tez pracować z domu:) tylko zachodzić w ciąże w mojej firmie :)

Życzę Wam miłego dnia. My dzis jedziemy na piknik [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje super!
Gratuluje szefa.

A moja tesciowa wyslala mojemu mezowi smsa, ze... zostana do jutra. Fajnie tak wpaac na obiad, zwalic sie na noc i kolejny dzien bez powiadamiania osoby, do ktorej sie jedzie. Nawet obiadowo nie jestem n ro przygotowana. Nie mowiac juz, ze powinnam uprzatnac pokoik w ktorym beda spac, a ktory jest moja graciarnia.
Chyba udam, ze o niczym nie wiem.

Witam w sobotni poranek :)

Shaer współczuję takich teściów i tego, że jeszcze musisz ich ugościć i będziesz ich miała na głowie. Ja też miałam epizod mieszkania z teściami przez 1,5 roku jeszcze przed ślubem i nawet gdy oni nie są tacy najgorsi na świecie, to jednak nigdy więcej…

Kolorowa wiem co czujesz i współczuję, bo moja mamuśka z kolei co 2 miesiące, na 2 miesiące wyjeżdżała przez bardzo długi czas do Niemiec do pracy i też jej nie widywałam :( Teraz też jeszcze jest w Niemczech, ale jutro właśnie wraca i zdecydowała, że koniec z wojażami, że chce odpocząć no i jak dziecko u nas w drodze to tymbardziej, bo będzie chciała pomóc itd :) Strasznie się cieszę :) Więc akurat u nas odwrotna sytuacja - Twoja mamuśka wyjeżdża, a moja wraca na stałe i chociaż dzieli nas 80 km, bo nie mieszka w Szczecinie, to i tak już wiem, że jest blisko i będziemy mogły się zobaczyć kiedy tylko nam się spodoba :)

U mnie dziś spokój, mój M pojechał na zakupy i ogarniać jakieś sprawy, dziecko nasze na wycieczce w lesie ze szwagrami, a ja mam spokój i ciszę :) Przesyłam pozytywną energię na cały dzień :)

Marcje ja uwielbiam imię Zoja tylko ze kiedyś zajmowałam się psem o tym imieniu i jakoś tak wszystkim się z psem ono kojarzy ;) za to u nas miał być Gustaw wręcz mój M mówił że chce syna bo musi być Gustaw a wczoraj ze jednak nie... dodam że mój M ma typowo polskie nazwisko Krowicki więc imię też musi być polskobrzmiace ;) zawsze chciałam córkę Róża ale nie wiem czy kwiatek do krowy pasuje ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje ja uwielbiam imię Zoja tylko ze kiedyś zajmowałam się psem o tym imieniu i jakoś tak wszystkim się z psem ono kojarzy ;) za to u nas miał być Gustaw wręcz mój M mówił że chce syna bo musi być Gustaw a wczoraj ze jednak nie... dodam że mój M ma typowo polskie nazwisko Krowicki więc imię też musi być polskobrzmiace ;) zawsze chciałam córkę Róża ale nie wiem czy kwiatek do krowy pasuje ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Paulina Sykut-Jeżyna nazwie swoja córkę Róża czyli mała bedzie sie nazywała Róża Jeżyna :)
Do polskiego nazwiska pasuje każde polskie imię Róża rownież.
Milej soboty dziewczyny bo widze ze każda ma jakies plany. Ja tez zaraz wyciągnę meza na jakies atrakcje bo słonko wychodzi:)

Shear współczuję teściów. Ja mieszkam z moim teściem od 15 lat i jest różnie. Dobrze, że mamy osobne kondygnacje i że on albo gdzieś wyjeżdża, albo ma dyżur. Od 5 lat ma dziewczynę jakoś 8 lat ode mnie starszą i to trochę burzy spokój ale dajemy radę. Mamy swoje strefy wpływów- osobne garaże, odrębne części ogrodu do ogarnięcia, więc raczej każdy żyje swoim życiem.

Kolorowa, może mama zatęskni i jednak wróci do Was, nigdy nic nie wiadomo;).

My zastanawiamy się nad Hanią, Jagodą dla dziewczynki a jeżeli będzie chłopiec to może Bruno... Szumnie powiedziane zastanawiamy się, bo mojemu M podoba się Laura- dla mnie brrrrr. Powiedziałam mu, ze nie ma szans- on daje nazwisko a ja imię i to się nazywa sprawiedliwość:)

reklama
Malina
I masz racje dziewczyno_On nazwisko,Ty imie :)
Ja mialam chorwackie nazwisko panienskie, po mezu mam klasyczne polskie wiec moja ulubiona Visnja dla corki odpada :)

Ja tylko mam nadzieje ze tego Alexa wybije m z glowy. Wolalabym Gabrysia, Tobiasza,Nikosia,Juliana

Do góry