reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Wlasnie kazdy ma swoje typy imion i czesto sie zdarza ze niepodoba sie komus imie;)
Wazne jest to czy z mezem chceciw dac to imie;) reszta sie przystosuje;)
Najgorzej wlasnie jest jak pytaja o imie a jak uslyszla " łee takie imie dziecku?" Nosz szlak trafia;)

Mi przez mysl przeszlo ze chcialabym Borysa ale z M narazie o imionach nierozmawiamy ..boimy sie wybiegac w przyszlosc heh.

Aniay mi sie podoba Sofia ale niepamietam jak sie pisze;)
A moze Stella?;)

reklama
Chociaż muszę sie przyznać ze moja koleżanka jak mi powiedziała ze jak bedzirmiala córkę to nazwie ja Nikola to tez jej powiedziałam cos w stylu łeee. Ale Nikola do jej nazwiska to brzmi brzydko. Nie podoba mi sie to imie jeszcze ona ma takie nazwisko w stylu Baran. Nie powinnam sie tak zachować i teraz to wiem. Na szczescie urodziła syna:)
My nie mówimy rodzinie jakie wybraliśmy imie tylko ze sie zastanawiamy bo potem jak juz zobaczą dziecko to zajmą sie nim a nie przezywaniem imienia:) pamietam jak moja siostra wymyśliła imie Marcelina to pomyslałam ze brzydko a potem zobaczyłam mała Marcelinkę i to imie tak do niej pasowało i teraz mi sie tylko z ta mała księżniczka kojarzy i je uwielbiam :)
Nad Borysem tez sie zastanawiałam bo mi sie podoba ale z moim mężem nie ma dyskusji Rysiek i koniec. Chociaż ja nie jestem przekonana ale cóż ja wymyślę dla następnego dzieciaczka i nie bedzie gadania;)

Dzień dobry w sobotę:)

We Wrocławiu dzis słoneczko budzi:) ja z okazji weekendu postanowiłam pospać sobie i dopiero z łóżka sie podnoszę [emoji5]

Myśle, ze imię to indywidualna sprawa. Oczywiste jest to, ze ile ludzi tyle gustów i jednym bedą sie podobały jedne imiona a drugim jeszcze inne. Ważne abyście wybrały razem ze swoimi mężami, partnerami imię, które Wam sie podoba i jak Wy chcecie sie zwracać do swojego dziecka:) zwracacie uwagę na znaczenie imion przy ich wyborze? Ja sie naczytałam troche. Dla chłopca mamy imię już od dawna: Jakub, natomiast dla dziewczynki mi sie podoba bardzo Zoja ale niestety mojemu chłopakowi już nie:( chcemy, by imię ładnie brzmiało w Niemczech, bo planujemy tam mieszkać kiedyś.

Shaer ciężka sytuacja i współczuje, ale jednocześnie trzymam dzis kciuki za Ciebie, byś sie nie denerwowała za bardzo podczas dzisiejszej wizyt my teściów:)

Dźwięczny, powiedziałam wczoraj szefowi o ciąży. Na początku był szok, troche go zamurowało, ale pózniej było ok. Pogratulował i powiedział, ze moje liczyć na wsparcie firmy to tak w skrócie:)
Wiec od przyszłego tygodnia będe miała 4h czas pracy i na dodatek elastyczny:) ponadto moge tez pracować z domu:) tylko zachodzić w ciąże w mojej firmie :)

Życzę Wam miłego dnia. My dzis jedziemy na piknik [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje super!
Gratuluje szefa.

A moja tesciowa wyslala mojemu mezowi smsa, ze... zostana do jutra. Fajnie tak wpaac na obiad, zwalic sie na noc i kolejny dzien bez powiadamiania osoby, do ktorej sie jedzie. Nawet obiadowo nie jestem n ro przygotowana. Nie mowiac juz, ze powinnam uprzatnac pokoik w ktorym beda spac, a ktory jest moja graciarnia.
Chyba udam, ze o niczym nie wiem.

Witam w sobotni poranek :)

Shaer współczuję takich teściów i tego, że jeszcze musisz ich ugościć i będziesz ich miała na głowie. Ja też miałam epizod mieszkania z teściami przez 1,5 roku jeszcze przed ślubem i nawet gdy oni nie są tacy najgorsi na świecie, to jednak nigdy więcej…

Kolorowa wiem co czujesz i współczuję, bo moja mamuśka z kolei co 2 miesiące, na 2 miesiące wyjeżdżała przez bardzo długi czas do Niemiec do pracy i też jej nie widywałam :( Teraz też jeszcze jest w Niemczech, ale jutro właśnie wraca i zdecydowała, że koniec z wojażami, że chce odpocząć no i jak dziecko u nas w drodze to tymbardziej, bo będzie chciała pomóc itd :) Strasznie się cieszę :) Więc akurat u nas odwrotna sytuacja - Twoja mamuśka wyjeżdża, a moja wraca na stałe i chociaż dzieli nas 80 km, bo nie mieszka w Szczecinie, to i tak już wiem, że jest blisko i będziemy mogły się zobaczyć kiedy tylko nam się spodoba :)

U mnie dziś spokój, mój M pojechał na zakupy i ogarniać jakieś sprawy, dziecko nasze na wycieczce w lesie ze szwagrami, a ja mam spokój i ciszę :) Przesyłam pozytywną energię na cały dzień :)

Marcje ja uwielbiam imię Zoja tylko ze kiedyś zajmowałam się psem o tym imieniu i jakoś tak wszystkim się z psem ono kojarzy ;) za to u nas miał być Gustaw wręcz mój M mówił że chce syna bo musi być Gustaw a wczoraj ze jednak nie... dodam że mój M ma typowo polskie nazwisko Krowicki więc imię też musi być polskobrzmiace ;) zawsze chciałam córkę Róża ale nie wiem czy kwiatek do krowy pasuje ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje ja uwielbiam imię Zoja tylko ze kiedyś zajmowałam się psem o tym imieniu i jakoś tak wszystkim się z psem ono kojarzy ;) za to u nas miał być Gustaw wręcz mój M mówił że chce syna bo musi być Gustaw a wczoraj ze jednak nie... dodam że mój M ma typowo polskie nazwisko Krowicki więc imię też musi być polskobrzmiace ;) zawsze chciałam córkę Róża ale nie wiem czy kwiatek do krowy pasuje ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Paulina Sykut-Jeżyna nazwie swoja córkę Róża czyli mała bedzie sie nazywała Róża Jeżyna :)
Do polskiego nazwiska pasuje każde polskie imię Róża rownież.
Milej soboty dziewczyny bo widze ze każda ma jakies plany. Ja tez zaraz wyciągnę meza na jakies atrakcje bo słonko wychodzi:)

Shear współczuję teściów. Ja mieszkam z moim teściem od 15 lat i jest różnie. Dobrze, że mamy osobne kondygnacje i że on albo gdzieś wyjeżdża, albo ma dyżur. Od 5 lat ma dziewczynę jakoś 8 lat ode mnie starszą i to trochę burzy spokój ale dajemy radę. Mamy swoje strefy wpływów- osobne garaże, odrębne części ogrodu do ogarnięcia, więc raczej każdy żyje swoim życiem.

Kolorowa, może mama zatęskni i jednak wróci do Was, nigdy nic nie wiadomo;).

My zastanawiamy się nad Hanią, Jagodą dla dziewczynki a jeżeli będzie chłopiec to może Bruno... Szumnie powiedziane zastanawiamy się, bo mojemu M podoba się Laura- dla mnie brrrrr. Powiedziałam mu, ze nie ma szans- on daje nazwisko a ja imię i to się nazywa sprawiedliwość:)

reklama
Malina
I masz racje dziewczyno_On nazwisko,Ty imie :)
Ja mialam chorwackie nazwisko panienskie, po mezu mam klasyczne polskie wiec moja ulubiona Visnja dla corki odpada :)

Ja tylko mam nadzieje ze tego Alexa wybije m z glowy. Wolalabym Gabrysia, Tobiasza,Nikosia,Juliana

Do góry