reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Co do imion to w pierwszej ciazy wiedziałam ze jak bedzie chłopak to Filip
Teraz mi nie pasuje
W pierwszej ciazy chciałam zeby pisała sie podobnie jak w pl i stanęło na Julii choc wymowa ang mi cholernie sie nie podoba wrrr czasami żałuje ze wybtalismy to imię
A teraz Córa mówi ze bedzie Franek [emoji23][emoji23]
Moj ś.p. Tata miał Franciszek na imię
A teraz imię na dziewczynkę podoba mi sie Martyna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do imion to w pierwszej ciazy wiedziałam ze jak bedzie chłopak to Filip
Teraz mi nie pasuje
W pierwszej ciazy chciałam zeby pisała sie podobnie jak w pl i stanęło na Julii choc wymowa ang mi cholernie sie nie podoba wrrr czasami żałuje ze wybtalismy to imię
A teraz Córa mówi ze bedzie Franek [emoji23][emoji23]
Moj ś.p. Tata miał Franciszek na imię
A teraz imię na dziewczynkę podoba mi sie Martyna

popieram imię ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Shaer, bardzo Ci wspolczuje takich tesciow. Tez miałam przejscia z moimi wiec rozumiem.

Nie wiem jak wy ale ja sie super Ciesze na weekend. Jakos tak pozytywne przeczucia mam. Przesylam wszystkim te pozytywne wibracje. A Wszystkim pracujacym Zycze dodatkowo spokoju I luzu w pracy.

Hej :)
Ja jeszcze dzisiaj w pracy niestety ale pozniej długi weekend az do poniedziałku :)
Szef dał mi z łaską wolne w koncu prawie po roku czasu. Ale tylko jeden dzien wiec musze sie nacieszyc.
Dzisiaj jade po pracy na wies do mojej rodzinki :) cisza spokoj i basen bez tysiaca ludzi :d
Zycze wam udanych weekendów :*

Mi sie Nikodem bardzo podoba. Wlasnie mysle czy nie bedzie Nikodem, gdyby byl drugi synek.Bo tego Alexa wymyslonego przez meza nie moge strawic.
Moj pierwszy syn mia byc Franek po s.p. moim Dziadku, ale urodzil sie we wrzesniu, a w marcu kuzynowi meza sie syn urodzil i dali Franus. W dodatku z porazeniem mozgowym i teraz Franus mi sie kojarzy wlasnie z tym dzieckiem.

Moja kolezanka rok temu urodzila Krysie,ma druga corke Irenke :) Moja mama (sama Krystyna) smieje sie ze to chyba tesknota za PRL a mi sie lepiej podobaja Krysie, Irenki, Anusie niz jakies Dzesiki, Waneski, Nikole i Samanty.

Choc to chyba tez zalezy od nazwiska. Typowo polskie nazwisko z imieniem jak z amarykanskiego serialu czy telenoweli bedzie brzmiec zle. Np. Alexis Kowalska, ale juz np Isabelle Feldmann nie razi.

A co do tesciow...
Moja mama jest trudna jak jasna cholera, ale wiem ze zadba. Obiad ugotuje, leki kupi.
Dla moich tesciow najwazniejsze jest co ludzie mowia. Tesciowa nigdy by nie zrezygnowala np z wypadu z kolezankami, zeby zajac sie chorym dzieckiem czy wnukiem. Gotowac nie umie, sprzatac tez, dlatego sa zli ze nie chcemy z nimi mieszkac. Bo tak ja gotowalam i sprzatalam i ona nie musiala.
Ja np jadac do nich zawsze jestem glodna albo gotuje sama. Zracji tego, ze jestem na scislej diecie wielu produktow jesc nie moge. Moja tesciowa np wie o tym i totalnie ma to gdzies. Uwaza to za moja fanaberie. Czasem mam wrazenie, ze specjalnie kladzie na stol wszystko to,czego niemoge i kusi.
Coz... Ja zaczelam robic tak samo. Oni nie jedza warzyw tylko miecha wiec czeka dzis na nich... zupa krem warzywny na bazie z ciecierzycy, ryz zapiekany i kotleciki z kaszy jaglnej z warzywami oraz surowka z marchwi z jablkiem i ananasem.

Shaer to wcale sie nie dziwie, ze nie chcesz zostawić z nia dziecka bo pewnie dziecko pilnowałaby babci a nie na odwrót [emoji15]

U mnie wczoraj było pożegnalne BBQ u mamy i serce mi pęka na milon kawałków, ze juz dzis w nocy wyjeżdża i nie wiem kiedy sie zobaczymy [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

Dziewczyny fajne imiona i Gustaw i Franek i Aniela, Filip, Julia. Nie patrzcie czy sie komuś podoba bo każdy ma swój gust ważne zeby wam sie podobało bo to wasze dziecko.

Mi sie Nikodem bardzo podoba. Wlasnie mysle czy nie bedzie Nikodem, gdyby byl drugi synek.Bo tego Alexa wymyslonego przez meza nie moge strawic.
Moj pierwszy syn mia byc Franek po s.p. moim Dziadku, ale urodzil sie we wrzesniu, a w marcu kuzynowi meza sie syn urodzil i dali Franus. W dodatku z porazeniem mozgowym i teraz Franus mi sie kojarzy wlasnie z tym dzieckiem.

Moja kolezanka rok temu urodzila Krysie,ma druga corke Irenke :) Moja mama (sama Krystyna) smieje sie ze to chyba tesknota za PRL a mi sie lepiej podobaja Krysie, Irenki, Anusie niz jakies Dzesiki, Waneski, Nikole i Samanty.

Choc to chyba tez zalezy od nazwiska. Typowo polskie nazwisko z imieniem jak z amarykanskiego serialu czy telenoweli bedzie brzmiec zle. Np. Alexis Kowalska, ale juz np Isabelle Feldmann nie razi.

Masz całkowitą rację z tymi imionami dopasowanymi do nazwisk.
Ja jestem w kropce bo nazwisko córeczki/synka będzie Angielskie "Somers"
Główny pomysł to Alexander, Alexandra czyli właśnie Alex w obu przypadkach... ale jakoś tak mi nie do końca te imie leży. A musi być i wymawialne po Angielsku i po Polsku czyli klasyczne Zbigniew i Kazimierz (po moich dziadkach) odpadają. Dla dziewczynki z Angielskich imion bardzo mi się podoba Lucy.

Macie jakieś pomysły? :D

reklama
Do góry