reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny tez macie taki apetyt czy tylko ja sie pcham na masę ? [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dzisiaj to masakra ;p alemoże odreagować musiałam wizytę ;p zajechaliśmy do lidla to jakbym nie jadła 5 dni ;p po drodze podjadłam ten taki suchy chlebek czosnkowy , potem Maxi King - uuuuwielbiam , a w domu kiełbaski cienkie z bułeczką i byłam po obiedzie ;p

Ja dzisiaj to masakra ;p alemoże odreagować musiałam wizytę ;p zajechaliśmy do lidla to jakbym nie jadła 5 dni ;p po drodze podjadłam ten taki suchy chlebek czosnkowy , potem Maxi King - uuuuwielbiam , a w domu kiełbaski cienkie z bułeczką i byłam po obiedzie ;p

Ja dzisiaj nie odchodzę od garnuszka z ogórkowa i kanapki z pomidorem i sałata, blendowane truskawki z mlekiem, owsianka z bananem non stop cos i ssie mnie jakbym ze 3 dni nie jadła [emoji85] moje dziecko bedzie wiecznie głodne po tatusiu ? [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

Kamia_9 gratulacje!

kolorowaMama, mi się odkurzacz też załączył

Dzisejszy dzień zaliczam do średnio udanych.
Zaczął się od telefonu mojej mamy która niby przeprosiła, ale w taki sposób że nie poczułam się wcale lepiej.
Bół w krzyżu od rana a potem niby w pracy ok ale około 10tej zaczęłam zasypiać na siedząco. do około trzynastej. Po przerwie chwilę było lepiej a potem senność, kłucie w pachwinach, takie twardnienie brzucha i znowu senność.
Jak wróciłam do domu to umieralam, spałam na stojąco, obolała... "teściowa"(którą w miarę lubie) przyszła zajrzeć i wywiązała się rozmowa dlaczego czegoś nie mogę zrobić to jej odpowiedziałam, próbując się nie rozpłakać, że ledwo na nogach stoję. Na to Ona się na pięcie odwróciła i wyszła.
No to ja się poryczałam zupełnie...
Zadzwoniła do "A" że podobno źle na nią spojrzałam.... (SERIO KU***?!?!?!?!) To już jest kolejna taka sytuacja gdzie dorosła kobieta zachowuje się jak dziecko. Kobieta ma zerowe poczucie własnej wartości i wszystko bierze jako atak na nią.
Oboje z A. olaliśmy sprawę bo rozmawialiśmy na ten temat dwa dni temu.
Po misce pomidorówki (Której nie jadłam od miesięcy) czuję się trochę lepiej... ale mimo wszystko nie mogę uwierzyć w to co się wydarzyło. Jestem obolała i padnięta a mam jeszcze do ogarnięcia siebie i Oliwię.

Podczytuję was ale w pracy nie mam dużo okazji żeby odpisać na komórce.

Uzupełniłam wczoraj listę. (Na tyle na ile mogłam bo mi coś nie szło więc jest tylko nick i przewidywana data porodu narazie)

Ja dzisiaj nie odchodzę od garnuszka z ogórkowa i kanapki z pomidorem i sałata, blendowane truskawki z mlekiem, owsianka z bananem non stop cos i ssie mnie jakbym ze 3 dni nie jadła [emoji85] moje dziecko bedzie wiecznie głodne po tatusiu ? [emoji12][emoji12][emoji12][emoji12]

ooo truskawki z mlekiem też były ;D ty chuda (wnioskuje po zdjęciu ;p i chyba wcześniej pisałaś o tym) Tobie nie zaszkodzi, ja w pierwszej ciąży jak bańka chodziłam prawie 30 kg przytyłam i zostało mi 10 kg,więc teraz wolałabym uniknąć takiego wyniku ;p Moja siostra całe życie 'okrąglejsza',w ciąży też pewnie z 30 kg, a z rok po ciąży ważyła z 50 kg i tak do dzisiaj - prawie 7 lat , nie ma diety ani nic- tak samo jej zeszło, cyckiem karmiła tylko kilka miesięcy - historia dająca nadzieję :DD

ooo truskawki z mlekiem też były ;D ty chuda (wnioskuje po zdjęciu ;p i chyba wcześniej pisałaś o tym) Tobie nie zaszkodzi, ja w pierwszej ciąży jak bańka chodziłam prawie 30 kg przytyłam i zostało mi 10 kg,więc teraz wolałabym uniknąć takiego wyniku ;p Moja siostra całe życie 'okrąglejsza',w ciąży też pewnie z 30 kg, a z rok po ciąży ważyła z 50 kg i tak do dzisiaj - prawie 7 lat , nie ma diety ani nic- tak samo jej zeszło, cyckiem karmiła tylko kilka miesięcy - historia dająca nadzieję :DD

Moja droga przed pierwsza ciąża ważyłam 74 kg[emoji16] na początku schudłam 8 kg o do końca ciazy przytyłam 13kg a 7 dni po porodzie jak wyszłam do domu to ważyłam przy wypisie 42kg tak mnie wykończyli w szpitalu przy moim koszmarnym porodzie także teraz nie żałuje sobie jak pre kilo zostanie tez spoko a mój B oszaleje z radości [emoji23][emoji123]

@aniay teściowe to cos pięknego [emoji58] moja zapowiedziała sie ze zanim urodzę to juz przyleci i zamierza zostać przynajmniej mc [emoji15] uświadomiłam mojego B ze przynajmniej przez pierwszy mc nie chce jej widzieć i jak juz to na tydz a nie mc

Mimo,,że w dzień mogłabym spać i spać... to nocki mam do bani,śpię niespokojnie, mam płytki sen, budzę się... Ehhh... A jak u Was wygląda noc?

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
mam dokładnie to samo....ale z reguły jestem śpiochem i śpię twardo :happy:
Z tego co wiem kiedyś było tak ze jak się jest na umowie tzw smieciowej i zachdzisz w ciaze to z urzędu pracy możesz się starać o zasiłek 1000 zł msc

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
jest takie coś i to dokładnie teraz weszło od nowego roku....to oznacza, że każda matka nawet bezrobotna uzyskuje 1000zł macierzyńskiego
Dziewczyny ja już po !! dzięki za kciuki ! Ale jestem szczęśliwa ;) jest żywa ciąża :) nie ma jeszcze serduszka,ale jest widać tętno :) ciąża idealnie odpowiada miesiączce , teraz za 3 tygodnie wizyta i wtedy jak będzie ok to założy kartę ciąży i wyśle na badania :)
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty!
Super! i teraz można oficjalnie pogratulować :happy:

u mnie jutro wizyta i zaczynam się denerwować :szok: cały czas mam wrażenie, że coś złego usłyszę ...ale to chyba trauma po poprzednich przejściach...nawet leżąc w poprzedniej ciąży na patologii ciąży naoglądałam się takich przypadków, że do dzisiaj wszystkie doskonale pamiętam...i przez to kłębią mi się w głowie głupie myśli :zawstydzona/y:

reklama
Ankamaz wizyta udana, widzialam kropeczke 0.36mm
Od dzis biore zastrzyki i pozostaje sie modlic zeby bylo dobrze.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!

Mam pytanie do tych ktore byly w 5tyg. Ile wasze kropeczki mialy?

Jestem mega padnieta, wyszlam z domu o 5 rano wrocilam po 20, ide zaraz spac

Do góry