reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Anula, trzymaj sie I wierz ze bedzie dobrze.

Ja tez dzis troche sie stresuje bo mam dziwny ból po lewej stronie(w podbrzuszu) jak sie ruszam.nie wiem czy to zwykly jakiś ucisk czy dzieje sie cos niepokojącego:(

Czy sa to takie krotkie ciagnace bóle ze sie wyprostowac nie mozesz albo cie zgina z bólu?
Ja miałam takie I polozna mnie uspokoila ze to wiezadla i zeby powoli wstawac, siadac i nie dzwigac I zaczac myślec o tym ze w ciazy jestem.

reklama
Anula
Ryzyko 1:92 oznacza, ze na 92 kobiety z takimi parametrami jak Twoje jedna rodzi dziecko z trisomia 21. Tak mi to tlumaczyl lekarz w szpitalu przy pierwszej ciazy.
Jesli kosc nosowa jest, przeziernosc jest ok to mysle, ze jestes w tej szczesliwej wiekszosci.
Te cyferki to tylko okreslenie ryzyka.
Tak czy inaczej,nie denerwuj sie, pogadaj z lekarzem prowadzacym i jesli trzeba z genetykiem.
Jesli bedziesz potrzebowala to moge podpytac o jakiegos fajnego w Twojej okolicy.

Anula, trzymaj sie I wierz ze bedzie dobrze.

Czy sa to takie krotkie ciagnace bóle ze sie wyprostowac nie mozesz albo cie zgina z bólu?
Ja miałam takie I polozna mnie uspokoila ze to wiezadla i zeby powoli wstawac, siadac i nie dzwigac I zaczac myślec o tym ze w ciazy jestem.
Wiesz co raczej nie takie ciagniace bardziej tak jakby kłuło nasila sie jak sie ruszam a bardzo boli jak chce się siusiu

Co do paraliżu sennego, to pierwszy raz gdy mi się to zdarzyło byłam przerażona. A później już wiedziałam o co chodzi i że po prostu trzeba chwilkę poczekać. Choć i tak bardzo nieprzyjemne uczucie.
Madziulka, igranie z horrorami może być niebezpieczne dla psychiki. Ja też za młodych lat oglądałam mnóstwo horrorów i jakichś psychologicznych thrillerów i potem miałam duże problemy ze spaniem. Też budziłam w się w nocy, bo wydawało mi się że COŚ się do mnie zbliża i chce mnie hmm "opętać"? Wtedy też miałam pierwszy paraliż senny. Okropne to było, na szczęście minęło, ale od tamtej pory nie oglądam w ogóle takich filmów.
Patrysiaczek, witaj :) na początku ciężko się wkręcić, bo tu produkcja trwa już kilka miesięcy :p ale jest fajnie :D

Anula
Ryzyko 1:92 oznacza, ze na 92 kobiety z takimi parametrami jak Twoje jedna rodzi dziecko z trisomia 21. Tak mi to tlumaczyl lekarz w szpitalu przy pierwszej ciazy.
Jesli kosc nosowa jest, przeziernosc jest ok to mysle, ze jestes w tej szczesliwej wiekszosci.
Te cyferki to tylko okreslenie ryzyka.
Tak czy inaczej,nie denerwuj sie, pogadaj z lekarzem prowadzacym i jesli trzeba z genetykiem.
Jesli bedziesz potrzebowala to moge podpytac o jakiegos fajnego w Twojej okolicy.

Dzieki Shear, to popytaj, bylabym wdzieczna

Czoperka nigdy nie dowiadczyłam takiego paralizu! moge sobie tylko to wyobrazic! Moja mama jak byla młodsza miala tak pare razy, byla przerazona!

Brzusio hmm takie klucia ja mam czasami w pachwinie podobno normalne, gdyby ten twoj bol byl niedowytrzymania skonsultuj to wtedy z ginem!

A ja musze sie troche za siebie wziasc bo przytylam kolejny kilogram...ehhh
musze poczytac, najgorzej mi zaplanowac obiad ehhhh

a oto moje malenstwo, dzis niechcialo pokazac co ma miedzy nozkami:) ginka mowila ze kolejnej juz sie upewnimy kto tam mieszka:)
pierwsze usg z piatku, a te w 3d z dzis

20160715_162638.jpg
20160719_153244.jpg

Załączniki

• 20160715_162638.jpg
    20160715_162638.jpg
    658,4 KB · Wyświetleń: 573
  • 20160719_153244.jpg
    20160719_153244.jpg
    645,3 KB · Wyświetleń: 580
Anula
Tylko jakie miasto? Jutro zadzwonie do mojego hematologa i podpytam o genetyka. Choc zdecydowana wiekszosc pracuje prywatnie a nie na NFZ. Sprobuje znalezc Ci kogos, kto Cie uspokoi,bo wiem jak ja szalalam z niepokoju i nikomu tego nie zycze.
Mysle jednak, ze skoro wszystko wyszlo ok, to bedzie ok. Raczej lekarz robiacy USG powiadomilby Cie o nieprawidlowosciach, przedluzyl badanie aby sie upewnic i rozszerzyl wywiad.

Ja dzis poczulam pierwsze kopniaczki. Bardzo lekkie, ale na pewno nie odjelitowe :)

Shaer gratki za kopniaczki:) ginka mi dzis wlasnie mowila ze jeszcze chwile i poczuje bo szczupla jestem...

Anula jestes z okolic Poznania? jak na szybko chcesz do genetyka to sadze ze jedynie prywatnie... Polecam klinike Genesis z Poznania.

reklama
Genesis jest najlepsze,nie tylko w Poznaniu ale chyba w calej Polsce. Oferuja np badanie mikromacierzy DNA chyba jako jedyni w kraju.
Koszt wizyty 200-300 zl o ile dobrze pamietam.
Diagnozuja osoby z bardzo rzadkimi schorzeniami, czasem takimi, na ktore zapada mniej niz 50 osob na swiecie.

Do góry