reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Bardzo wysokie hcg zawyżyło Ci ryzyko. Zrób Nifty (jeśli masz możliwość finansową), pappa nie jest obniżone więc bądź dobrej myśli. Masz też wskazanie do amniopunkcji na NFZ (ryzyko poronienia 1%), w którym jesteś teraz tygodniu? Amnio po 15tyg robimy. Myślę, że Twoje ryzyko podstawowe było wyliczone po USG (ze względu na wiek byłoby znacznie wyższe - ja mam <30lat i ryzyko podstawowe 1:800, po USG spadło do 1:17000)

Tylko pytanie skad taki wysoki poziom beta hcg u mnie, buuuu, zadrecze sie

reklama
Bittersweet, a dlaczego zrobiłaś Nifty przy ryzyku 1:17000?

Anula, Może rzeczywiście 1:1250 było po usg, a nie tylko ze względu na wiek.
Ale nie stresuj się tylko skonsultuj z lekarzem. Bo pozostałe parametry wyglądają ok.

Anulka tak jak dziewczyny pisza skonsultuj te wyniki z lekarzem i nie denerwuj sie na zaspas ( choć wiem, ze łatwo sie mowi a znacznie gorzej zrobic) ja wierze w to ze Twoj maluszek jest zdrowy i trzymam kciuki zeby było ok. [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Bittersweet, a dlaczego zrobiłaś Nifty przy ryzyku 1:17000?

Anula, Może rzeczywiście 1:1250 było po usg, a nie tylko ze względu na wiek.
Ale nie stresuj się tylko skonsultuj z lekarzem. Bo pozostałe parametry wyglądają ok.

1:1700 było po USG, po wynikach testu pappa (u mnie obniżone białko pappa) wzrosło:( do tego było podejrzenie zaburze chromosomów płci przy mojej korelacji pappa/hcg

Ja tez dzis troche sie stresuje bo mam dziwny ból po lewej stronie(w podbrzuszu) jak sie ruszam.nie wiem czy to zwykly jakiś ucisk czy dzieje sie cos niepokojącego:(

Anula, nie ma co denerwować się przed konsultacją z lekarzem. Wiem, że to nie łatwe, sama czekam na wyniki i jestem w podobnym wieku:hmm:. Może rzeczywiście zdecydujecie się na Nifty. Amniopunkcja w ostateczności oczywiście, jeżeli okaże się, że istnieje taka konieczność.
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie ok.

Witam nową mamę

U nas 36 stopni, przespacerowalam chyba z 4km i ledwo żyję a pakowanie przede mną uffffff...

Witam wieczornie;)

Ja dzis jestem po wizycie! Mam fajna fotke ale to musze wejsc na kompa bo cos apka mi nieladuje zdjec:/
Wszystko w porzadku, czekamy teraz na wyniki Pappy...

Anula kochana mega wspolczuje tych wynikow!
Kiedy idziesz skonsultowac wyniki?
Zaciskam kciuki za dobre wiesci &&&&
Wlasnie tez sie boje ze te wyniki wniosa strach...

Ja po lekarzu zaliczylam Ikee, bylam tez w Smyku super przeceny sa! Bodziakow i pajacow ehhh tak mnie kusilo by kupic cos;)
Cos mnie to tym lataniu brzucho boli...ladnie teraz leze na kanapie..;)

Witam wieczornie;)

Ja dzis jestem po wizycie! Mam fajna fotke ale to musze wejsc na kompa bo cos apka mi nieladuje zdjec:/
Wszystko w porzadku, czekamy teraz na wyniki Pappy...

Anula kochana mega wspolczuje tych wynikow!
Kiedy idziesz skonsultowac wyniki?
Zaciskam kciuki za dobre wiesci &&&&
Wlasnie tez sie boje ze te wyniki wniosa strach...

Ja po lekarzu zaliczylam Ikee, bylam tez w Smyku super przeceny sa! Bodziakow i pajacow ehhh tak mnie kusilo by kupic cos;)
Cos mnie to tym lataniu brzucho boli...ladnie teraz leze na kanapie..;)
To super ze wszystko ok:)

reklama
Do góry