reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay, ja hipsterki noszę czyli niskie. Nie wyobrażam sobie majtek na brzuch.

Julia, też mi się tyje ostatnio regularnie. Ale jeszcze nie osiągnęłam wagi sprzed pierwszej ciąży nawet. I tamte spodnie jeszcze mi lecą z tyłka. Chyba te moje ponad 3,5 kg poszło ogólnie. Teraz przekroczyłam 60 kg.

Miłego dnia
Kciuki za wizyty.

reklama
To musisznapewno sprawdzic mocz na wszelki wypadek. Jesli z moczu nic nie wyjdzie to mimo wszystko strzelam w wiazadla. Mnie przy pelnym pecherzu też boli I jak czasem chce baczka uwolnic.
Albo jak sie smiac za mocno zaczynam. Jak sie niepokoisz pogadaj z ginem.

A ja mam pytanie innej natury. Jakie majtki nosicie bo moje zaczynaja pic I sie zastanawiam czy sie przemeczyc ze zrolowanymi pod brzuchem czy kupić jakieś wielkie czy sa może jakieś ciazowe.

Dzisiaj przy upalach założyłam kostium dwuczesciowy I bardzo sie Ciesze ze majtki kupiłam nieobciskajace bo spokojnie na brzuchu lezaly. Moj A był zachwycony.:)
Oliwia popluskala sie w basenie a ja wybyczylam po pracy bo mama tetaz we wszystkim pomaga.
Jutro znowu deszcz, eh angielska pogoda.
Ja w pierwszej ciazy nosilam zwykle bawelniane z bazaru za 3zl w jakies kwiatki paski i inne bzdury, wszystkie koronki mnie uwieraly w tylek. Patrzylam tylko zeby nie nachodzily na brzuch, bo mi bylo nie wygodnie. Na porod tez wzielam takie i bylo dobrze, jak mialam swieza blizne po cc nic mnie nie draznilo tam. Teraz tez takie nosze. Choc moj maz mowi, ze nie sexowne:) ale wygoda najwazniejsza. A mierzycie obwod brzucha tak na pepku? Ja mialam 80 a mam 88cm:)
Wczoraj pierwszy raz nie spalam do polnocy tak mnie glowa bolala, dzisiaj od rana tez mnie boli, chyba bez paracetamolu tym razem sie nie obejdzie.
Naszlo mnie na rosol juz kura sie gotuje:)
@Anula0000 bedzie dobrze nie wpadaj w panike za wczasu.

Kciuki za wizyty:)

Julia super fotka :)

Asiz Zazdraszczam, spania do 8 ja od czasu ciazy jestem na nogach o 6 :/ moge spac w dzien ale rano jestem na nogach.

Ja w poprzedniej ciazy śmiałam do końca w zwykłych majtkach bokserkach pod koniec nosiłam bezuciskowe, i teraz chyba tez nie przekonam sie do pantalonów [emoji85]

Askl kciuki zaciśnięte !

Shaer ja mam 4 na plusie od kad minęły mdłości [emoji41]

Shariotka witaj ;)

Ja wstalam dzis i chciałam Zrovic mojemu B kanapki do pracy bo zaspał [emoji12] ale nie dałam rady dostałam takich zawrotów głowy, zalało mnie zimnym potem, ciemno przed oczami i po ścianie szlam do łazienki zmęczyłam głowę zimna woda i leżę dalej [emoji15] co sie podniosę to karuzela [emoji19] masakra.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli zdecydujesz się na NIFTY w Warszawie to ja robiłam w GENOMEDZIE ul. Ponczowa 12, koszt 2300;/ ale najkrócej się czeka na wynik pobierając właśnie tam, jest też konsultacja z genetykiem wcześniej. Zresztą w innych miejscach nie taniej, nawet 2500. Jakbyś miała nieprawidłowe USG i takie ryzyko nie byłoby się nad czym zastanawiać tylko robić amnio, ale prawidłowe USG to duża karta przetargowa w tym przypadku. Trzymam kciuki!

Mmm rosołek to bym zjadła:)
Witam nową mamę fajnie że dołączyłaś:) jak u ciebie przebiega ciąża?
Dziewczyny a czemu lekarz opiepszam za bieliznę? Czemu mam kupować jakies barchany na brzuch? Nie lepiej nosić małe majteczki jak zwykle ktore kończą sie duzo przed brzuchem? O co z tym chodzi? Nie załamujcie mnie se jeszcze jakies gacir po babci mam nosić bo juz wystarczy ze mi sie głowa nie zafarbowała farba bez amoniaku i wyglądam jakbym w dalszym ciagu miała odrosty a sa juz takie spore ze wstyd sie ludziom pokazać;) dobrze ze na l4 siedze bo by mnie sami wygonili w pracy :)
Anula jak skonsultujesz z lekarzem to pisz co ci powiedział.
Trzymam kciuki za wizytujące.
Super fotka z usg- śliczny maluszek.
U mnie kilogram na plusie:)
Ja dzis znowu koszmarne koszmary miała :/ buuu strach chodzić spać.
U nas dzis słonko od rana wiec jakos spacer trzeba uskutecznić.
Wakacjujacym - super pogody i udanego wypoczynku:)
Miłego dnia

Kolorowa mama to lezakuj albo spróbuj wypić kawę moze pomoże na zawroty głowy. Ja tez tak mam czasem ale nie codziennie. Ja jeszcze co rano prasuje mężowi koszule i garniacz do pracy i zawsze umieram przy tym ale oczywiscie mam cały dzien na to to mi sie nie chce tylko potem rano na wpół zemdlona prasuje i robie sniadanie:)
Wczoraj mnie strasznie bolała głowa w skroniach miałam do was pisac co polecacie ale zanim napisałam zasnęłam :) i dzis juz nie boli.

reklama
Ja w swoich poprzednich ciążach chodziłam w majtkach biodrówkach, nawet nie pomyślałam o innych, a tyłam na potęgę. Mam nadzieję, że tym razem tak nie spuchnę. W ogóle ta trzecia ciąża zupełnie inna. Żadnych dolegliwości ani zachcianek, jakbym w ogóle w ciąży nie była. No zobaczymy jak będzie dalej.

Do góry