reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

BubblesGirl zaciskam kciuki za wizyte i czekamy na wiesci;)
Dobry pomysl z ta wyprzedaza hehe;)
To ile przytylas z synkiem? Ja z corka 22 kg!!!! Za duzo...zobaczymy jak teraz;)
No z chlopcem chyba jest wiekszy problem z wybraniem imion poniewaz malo ktore chcialabym zeby mialo moje dziecko:/

Shaer dacie rade! Grunt by wzrok sie nie pogarszal;)
Tez czesto mam tak podly nastroj wiec rozumiem!
a ja mialabym problem wlasnie jakie dla dziewczynki bo duzo mi sie podoba ale zadne jakos szczegolnie a z meskimi imiona odwrotnie wiec meskie mam wybrane

reklama
Matko ja to chyba nigdy nie będę z wami na bieżąco:p Nie dość, że czasu na wszystko brak to jeszcze wy skrobiecie jak szalone:-D

Ja dzisiaj byłam zrobić wyniki, a na 16:45 mam USG prenatalne, mam nadzieję, że jest wszystko ok z maleństwem, trzymajcie kciuki.

KolorowaMama ciesze się, że Twoje samopoczucie już od dłuższego czasu na dobrym poziomie, oby tak zostało do końca ciąży:)

Julia oby mdłości całkiem się skończyły. Ojj jak u nas się okaże dziewczynka to też będę miała masę rzeczy po synku do sprzedania. Założymy sobie tu bazarek i się powymieniamy:p Zdrówka dla córci.

HappyBabyMama kciuki za prenatalne, obie się będziemy tym dzisiaj stresować, ale pewnie wrócimy wieczorem z dobrymi wieściami(nie ma innej opcji:tak:) hehe dziewczyny mają racje, jeszcze będziesz marudzić, że brzuszek już za duży:D

Uff.. to ja się pocieszam, że póki co -1,5 kg, mam nadzieję, że waga nie zacznie ekspresowo rosnąć, ale w pierwszej ciąży z synkiem dużo nie przytyłam, więc się łudzę, że i teraz tak będzie:)

MiMeMi oby jednak samopoczucie z każdym dniem się poprawiało, może na urlopie odzyskasz siły:)

Aniay współczuję mdłości, musi Ci wejść w nawyk ciągłe sięganie po przekąski, żeby nie doprowadzać do uczucia głodu.

KIKI a może przy następnej wizycie u gin powiedz o tych mdłościach jeśli dalej nie odpuszczą? Są chyba jakieś preparaty, które pomagają na mdłości.
Ja nie miałam praktycznie żadnych objawów, więc u mnie samopoczucie ciągle takie samo na szczęście.

Shear mnie od początku kwestia imienia stresuje, już z synkiem mieliśmy problem z imieniem dla chłopca, więc ja nie wiem co to będzie teraz:oops: Dla dziewczynki już od paru lat wiemy, że chcemy Lila, a z tymi męskimi to zawsze jakiś problem:p dobrze, że mój dwulatek jeszcze nie ma prawa głosu w tej kwestii:D pewnie później wszystko nam się w głowach rozjaśni i pomysł na imię sam przyjdzie:) współczuję nieciekawego sąsiedztwa;/ no gratulacje dla synka, haha jak to łatwo dziecko uszczęśliwić:D

Nessii witaj, oby to było już dość złych wiadomości u Ciebie i po wyleczeniu toxo wszystko już przebiegało prawidłowo.

Czoperka no to szybciutko by było jakby to faktycznie ruchy:) A w pierwszej ciąży kiedy czułaś?

Danutka no to też mieliście przeżycia z sąsiadami;/ Niby dom to dom, ale też nie wiadomo na kogo się trafi za płotem.

Martyna miłego podglądania małego człowieczka:))

Na razie tyle, bo nikomu się pewnie nie będzie chciało elaboratów czytać:D

Miłego dnia:)
Z tym wymienianiem ciuszków dobry pomysl:)

Witajcie,

Martyna, ojej, to rzeczywiście ciężki orzech. Chyba nie zostaje nic innego jak zacisnąć zęby i przeczekać.
Shaer i w całym miasteczku tak jest? Masakra... to czemu tu zamieszkaliście, skoro Twój mąż i tak tu nie pracuje?
HappyBabyMama, Martyna, Weronika, Bubbles kciuki zacisnięte :)
BubblesGirl, chyba koło 16 tc :)

HappyBabyMama mi cała rodiznka gada ze jak bedzie chlopczyk to niech bedzie Rysio ale jakos imię nie dla mnie :D
U nas jest walka pomiędzy Nikodemem a Nathanem
Mi sie nikodem podoba, :) latwiej zdrobnic.

u mnie dzis urwanie glowy od rana, a zoladek, jak na zlosc sie zbuntowal wyjatkowo. Jeszcze z domu karty ciazy nie wzielam a dzis lekarz ( ale dzidzi I tak nie zobacze) wiec musze na jeden koniec miasta dralowac po karte a potem liczyc na to ze zdaze przejechac przez dwa miasta do lekarza wrrrr. Godzina w samochodzie murowana.

Witajcie dziewczyny. U mnie weekend minął bardzo ciekawie bo dziadek miał 80-te urodziny i cala rodzinka się zjechała. ;)
U mnie dziś 14t+1 i mdłości pomału mijają. ;)
My z mężem wybraliśmy imię dla chłopczyka Filip a dla dziewczynki Lilianna. W przyszłym tyg mam usg wiec jest szansa ze się dowiemy co mieszka tam na dole. :D

reklama
Natalijka super imiona.
Marlena Nikodem fajnie.
Aniay a musisz miec ta kartę ciazy obligatoryjnie? Moze nie bedzie ci potrzebna.
Bittersweet super wiadomość!

Do góry