reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej u nas tez weekend ok trochę latalismy po sklepach bo 30 wyjeżdżamy nad morze i musiałam kupić dziewczynom kalosze kurtki przeciwdeszczowe. Dzisiaj leżę nic nie robie a 21 idę na prenatalne. Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Matko ja to chyba nigdy nie będę z wami na bieżąco:p Nie dość, że czasu na wszystko brak to jeszcze wy skrobiecie jak szalone:-D

Ja dzisiaj byłam zrobić wyniki, a na 16:45 mam USG prenatalne, mam nadzieję, że jest wszystko ok z maleństwem, trzymajcie kciuki.

KolorowaMama ciesze się, że Twoje samopoczucie już od dłuższego czasu na dobrym poziomie, oby tak zostało do końca ciąży:)

Julia oby mdłości całkiem się skończyły. Ojj jak u nas się okaże dziewczynka to też będę miała masę rzeczy po synku do sprzedania. Założymy sobie tu bazarek i się powymieniamy:p Zdrówka dla córci.

HappyBabyMama kciuki za prenatalne, obie się będziemy tym dzisiaj stresować, ale pewnie wrócimy wieczorem z dobrymi wieściami(nie ma innej opcji:tak:) hehe dziewczyny mają racje, jeszcze będziesz marudzić, że brzuszek już za duży:D

Uff.. to ja się pocieszam, że póki co -1,5 kg, mam nadzieję, że waga nie zacznie ekspresowo rosnąć, ale w pierwszej ciąży z synkiem dużo nie przytyłam, więc się łudzę, że i teraz tak będzie:)

MiMeMi oby jednak samopoczucie z każdym dniem się poprawiało, może na urlopie odzyskasz siły:)

Aniay współczuję mdłości, musi Ci wejść w nawyk ciągłe sięganie po przekąski, żeby nie doprowadzać do uczucia głodu.

KIKI a może przy następnej wizycie u gin powiedz o tych mdłościach jeśli dalej nie odpuszczą? Są chyba jakieś preparaty, które pomagają na mdłości.
Ja nie miałam praktycznie żadnych objawów, więc u mnie samopoczucie ciągle takie samo na szczęście.

Shear mnie od początku kwestia imienia stresuje, już z synkiem mieliśmy problem z imieniem dla chłopca, więc ja nie wiem co to będzie teraz:oops: Dla dziewczynki już od paru lat wiemy, że chcemy Lila, a z tymi męskimi to zawsze jakiś problem:p dobrze, że mój dwulatek jeszcze nie ma prawa głosu w tej kwestii:D pewnie później wszystko nam się w głowach rozjaśni i pomysł na imię sam przyjdzie:) współczuję nieciekawego sąsiedztwa;/ no gratulacje dla synka, haha jak to łatwo dziecko uszczęśliwić:D

Nessii witaj, oby to było już dość złych wiadomości u Ciebie i po wyleczeniu toxo wszystko już przebiegało prawidłowo.

Czoperka no to szybciutko by było jakby to faktycznie ruchy:) A w pierwszej ciąży kiedy czułaś?

Danutka no to też mieliście przeżycia z sąsiadami;/ Niby dom to dom, ale też nie wiadomo na kogo się trafi za płotem.

Martyna miłego podglądania małego człowieczka:))

Na razie tyle, bo nikomu się pewnie nie będzie chciało elaboratów czytać:D

Miłego dnia:)

U nas pewnie okularki, ale jakos to przezyjemy.
U mnie dzis chyba 15 tydzien sie zaczal i... czujensie bardziej zniechecona, zla i podirytowana niz do tej pory.

Magio II trymestru przybywaj!

Dzień dobry w poniedziałek wszystkim mamusiom :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania.

Witam nowa mamusie i wysyłam dużo energii.

Ja miałam weekend pracowity, goście a pózniej spacerki i obiadki. Wlasnie wróciłam dzis do biura po dwóch tyg pracy z domu i cieżko strasznie... Zaczynam sie trochę stresować, bo w tym tygodniu planuje powiedzieć szefowi o ciąży.... Dziewczyny jak Wasze doświadczenia w tej kwestii?? Nie wiek jak mam to zrobić i sie okropnie stresuje...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej wszystkim :)

Witam nową mamusię :)
Ja wczorajszy dzień przesiedziałam u teściów :) I sie strasznie obzarłam ciastem i ogórkami :)
Dzień super spędzony pogoda nie za fajna a humor dopisywał :)
Dzisiaj z rana do pracy :) Więc was będę obserwować a wieczorem znowu napiszę :)

Udanych wizyt życzę kochane :)

Dzień dobry w poniedziałek wszystkim mamusiom :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania.

Witam nowa mamusie i wysyłam dużo energii.

Ja miałam weekend pracowity, goście a pózniej spacerki i obiadki. Wlasnie wróciłam dzis do biura po dwóch tyg pracy z domu i cieżko strasznie... Zaczynam sie trochę stresować, bo w tym tygodniu planuje powiedzieć szefowi o ciąży.... Dziewczyny jak Wasze doświadczenia w tej kwestii?? Nie wiek jak mam to zrobić i sie okropnie stresuje...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez sie bardzo stresowałam powiedziec szefowi .. nawet sie bałam ze to bedzie katastrofa i nie zrozumie :)
Ale sie nie stresuj bo u mnie wyszło wszystko sprawnie i okey :) U ciebie tez tak pewnie będzie na spokojnie mu powiedz i bez stresu :D

Cześć dziewczynki,

Nessi witaj,

U mnie 14 tydzień i od dwóch o niebo lepiej. Mdłości tylko pod wieczór, sporo energii, nawet zaczynam mieć problemy z zaśnięciem;).

Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki

Witam poniedziałkowo.widze że dziś dwie wizyty więc trzymam kciukasy.no i cieszę się że weekendy mialyscie udane. U mnie nastały ciche dnia więc wczoraj był dramat. Dziś mąż poszedł po urlopie do roboty ale nadal nie gadamy. Jakoś to będzie [emoji36].
Co do mdłości i wymiotów z Antkiem męczyłam się dłużej teraz mam już luzik od czasu do czasu mnie zemdli jak jestem głodna a zygam tylko jak skuszę się na parówki
W poprzedniej ciąży taka reakcję miałam na jaja

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Schear mojemu synkowi dolna jedynka wisi na włosku od 2 tygodni i nie chce wypaść a rusza się na wszystkie strony. Bida mała boi się nawet ugryźć bułkę. ...ale negocjuje ile kasy mu wróżka zebuszka przyniesie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
BubblesGirl zaciskam kciuki za wizyte i czekamy na wiesci;)
Dobry pomysl z ta wyprzedaza hehe;)
To ile przytylas z synkiem? Ja z corka 22 kg!!!! Za duzo...zobaczymy jak teraz;)
No z chlopcem chyba jest wiekszy problem z wybraniem imion poniewaz malo ktore chcialabym zeby mialo moje dziecko:/

Shaer dacie rade! Grunt by wzrok sie nie pogarszal;)
Tez czesto mam tak podly nastroj wiec rozumiem!

Do góry