my już próbowaliśmy wszystkiego.pediatra mówi że to typ wrażliwca wszystko przeżywa bardziej i mocniej.bajek nie ogląda wogole go nie interesują to taki energiczny chłopak że minuty nie usiedzi.w nocy spał ładnie od urodzenia budził się co 2-3h i dalej spał a w dzień była masakra jak skończył pół roku noce zaczęły też być masakryczne. potrafił 2h się rzucac poplakiwal nie mógł zasnąć. mieliśmy nawet babke od snu 3tyg próbowała wprowadzić różne metody po 3tyg uznała że nie wie czemu nie śpi i że to ciężki przypadek a każdy ja tak chwalił że dzieci dzięki niej śpią całe noce. mamy rytuały też. teraz odstawilam go od cycka ale nic to nie dało potrafi się budzić co godzinę. w dzień ciężko żeby zasnął a jak śpi to max godzinę. mam nadzieję że drugie będzie typ super spiacy bo uswirgneHej dziewczyny,
Wydaje mi się, że ostatnio poczułam maluszka!!
Malina, teraz ruchy dziecka, sa baaardzo nieregularne więc nie ma co się stresować. I tak nieźle że już je czujesz a ciuszki przeurocze <3
Martyna współczuję przejść ze spaniem. A ogląda jakieś bajki w tv/na kompie? Bo niektore dzieci (aż ciężko uwierzyć) nie potrafią zasnąć po jednej bajce dziennie, bo za dużo bodźców. Nasz roczniak od kiedy został odstawiony od cyca śpi dobrze i zasypia sam w łóżeczku czy to w domu, czy u kogoś. Aha, no i ja jestem zdania, że duuużą rolę odgrywają rytuały, przynajmniej minimalne. U nas, gdziekolwiek nie jesteśmy, to mamy ten sam wieczorny schemat: kolacja, mycie, piżamka, czytanie bajki, paciorek, ulubiony kocyk, smoczek i hop do spania. Zasypia koło 20:30 i wstaje koło 7-8. W dzień też, na drzemkę idzie zawsze po spacerze, jak się wybiega i wyszaleje na powietrzu, potem śpi jak dzik ze 2 h.
Shaer, kurczę, ciężka sytuacja. Jeśli Twój mąż nie dostanie kontraktu gdzie indziej to i tak bym zmieniła mieszkanie. Co Cię w nim trzyma? Po co się męczyć? Jak rodzinę masz taką niepomocną, to może masz jakichś serdecznych przyjaciół, do których mogłabyś pojechać na jakiś czas? Kuzynostwo?
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom