reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny,

Wydaje mi się, że ostatnio poczułam maluszka!! :D

Malina, teraz ruchy dziecka, sa baaardzo nieregularne więc nie ma co się stresować. I tak nieźle że już je czujesz :) a ciuszki przeurocze <3

Martyna współczuję przejść ze spaniem. A ogląda jakieś bajki w tv/na kompie? Bo niektore dzieci (aż ciężko uwierzyć) nie potrafią zasnąć po jednej bajce dziennie, bo za dużo bodźców. Nasz roczniak od kiedy został odstawiony od cyca śpi dobrze i zasypia sam w łóżeczku czy to w domu, czy u kogoś. Aha, no i ja jestem zdania, że duuużą rolę odgrywają rytuały, przynajmniej minimalne. U nas, gdziekolwiek nie jesteśmy, to mamy ten sam wieczorny schemat: kolacja, mycie, piżamka, czytanie bajki, paciorek, ulubiony kocyk, smoczek i hop do spania. Zasypia koło 20:30 i wstaje koło 7-8. W dzień też, na drzemkę idzie zawsze po spacerze, jak się wybiega i wyszaleje na powietrzu, potem śpi jak dzik ze 2 h.

Shaer, kurczę, ciężka sytuacja. Jeśli Twój mąż nie dostanie kontraktu gdzie indziej to i tak bym zmieniła mieszkanie. Co Cię w nim trzyma? Po co się męczyć? Jak rodzinę masz taką niepomocną, to może masz jakichś serdecznych przyjaciół, do których mogłabyś pojechać na jakiś czas? Kuzynostwo?
my już próbowaliśmy wszystkiego.pediatra mówi że to typ wrażliwca wszystko przeżywa bardziej i mocniej.bajek nie ogląda wogole go nie interesują to taki energiczny chłopak że minuty nie usiedzi.w nocy spał ładnie od urodzenia budził się co 2-3h i dalej spał a w dzień była masakra jak skończył pół roku noce zaczęły też być masakryczne. potrafił 2h się rzucac poplakiwal nie mógł zasnąć. mieliśmy nawet babke od snu 3tyg próbowała wprowadzić różne metody po 3tyg uznała że nie wie czemu nie śpi i że to ciężki przypadek a każdy ja tak chwalił że dzieci dzięki niej śpią całe noce. mamy rytuały też. teraz odstawilam go od cycka ale nic to nie dało potrafi się budzić co godzinę. w dzień ciężko żeby zasnął a jak śpi to max godzinę. mam nadzieję że drugie będzie typ super spiacy bo uswirgne ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkie styczniowe mamy:)
Mam 34 lata i termin na 26 stycznia. Jestem mamą 7 letniej córeczki. Moja ciąża jak dotąd trudna, zaliczyłam juz 2 pobyty w szpitalu z powodu-" niepowściągliwych wymiotów ciężarnych" i krwawienia- polip na szyjce. Jakby tego było mało teraz okazało się że mam Toxoplazmozę- jutro odbiorę wynik awidności to okaże się czy zaraziłam się w trakcie ciąży czy wcześniej. Jestem tą toxo kompletnie załamana, chyba zdecyduję sie na aminopunkcję aby sprawdzić czy dziecko sie zaraziło. Czy jest tu jakaś mama która przechodziła toxo?

To ja mam złote dziecko od 3 miesiąca życia chodzi spac o 19 i mimo, ze ma 7 lat dalej to działa :) co prawda jak była maluszkiem to budziala sie ok 4-5 nad ranem na mleczko, ale teraz spi od 19 do 7:30 :)

Nessii witaj :) były tu mamy z toxo na pewno sie odezwa :) nie denerwuj sie.

U mnie dzien najpierw w parku, na placu zabaw, pozniej u mamy cały dzien na ogrodzie i pyszny obiadek a od 16 leżę męczyło mnie napinanie sie brzucha ale polezalam i jest ok, tylko od wczoraj jakos mniejszy apetyt mam ale chyba zaczynam po prostu przezywać juz wyjazd mamy.

Uciekam spac i buziam was mocno ! [emoji173]️[emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nessii witaj

Sasiadow mamy tych zuli i takich z gory, ktorzy sie nie chca mieszac.Teraz sie nie wyprowadze, bo albo zmienie na blok gdzie do odstepnego dojdzie mi wysoki czynsz, albo wymienie na kamienice, gdzie sa glownie zule. A meble wszystkie sa nasze wiec nie dam rady sama zorganizowac przeprowadzki.
Tu ludzie zyja glownie z mopsow i ogolnie duzo pija. Tacy bez planow, perspektyw. Narobic dzieci, nabrac zasilkow i miec za po pic. Ubrac byle co, zjesc byle co, i ogolnie zyc byle jak.
Dlatego chce koniecznie opuscic to miasteczko.
Nawet moj maz, ktory wpada na weekendy mowi, ze ten marazm,stagnacja i wszechogarniajacy syf go przeraza.

Ale pochwale sie w imieniu syna - wypadl mu pierwszy zab. Poczatkowo byla rozpacz zeby go wkleic spowrotem bo bedzie jezyk wypadal, ale kasa od babci ukoila bol :)

Nessii witaj

Sasiadow mamy tych zuli i takich z gory, ktorzy sie nie chca mieszac.Teraz sie nie wyprowadze, bo albo zmienie na blok gdzie do odstepnego dojdzie mi wysoki czynsz, albo wymienie na kamienice, gdzie sa glownie zule. A meble wszystkie sa nasze wiec nie dam rady sama zorganizowac przeprowadzki.
Tu ludzie zyja glownie z mopsow i ogolnie duzo pija. Tacy bez planow, perspektyw. Narobic dzieci, nabrac zasilkow i miec za po pic. Ubrac byle co, zjesc byle co, i ogolnie zyc byle jak.
Dlatego chce koniecznie opuscic to miasteczko.
Nawet moj maz, ktory wpada na weekendy mowi, ze ten marazm,stagnacja i wszechogarniajacy syf go przeraza.

Ale pochwale sie w imieniu syna - wypadl mu pierwszy zab. Poczatkowo byla rozpacz zeby go wkleic spowrotem bo bedzie jezyk wypadal, ale kasa od babci ukoila bol :)
A moze skladaj skargi na nich a to w mopsie a to w urzedzie miasta. Z zastrzeżeniem anonimowości? Wspolczuje Ci bardzo, szkoda,ze nie mieszkasz w Wawie, moglybysmy czesto wychodzic gdzies z dzieciakami, bo ja tez chetnie uciekam z domu, bo mam porabana sytuacje.

Od dzisiaj juz nie zaprowadzam syna na dyzur do przedszkola, będzie caly czas ze mną. Nie wiem jak ja to przezyje. Moglaby chociaz ta pogoda sie wyklarowac, zeby korzystac ze slonca, bo potem znow w zime będzie szaro i ponuro.
Moja waga z 46kg teraz jest 49.8kg oprocz, wystajacego brzucha nie widac, zebym gdzies przytyla. Nawet nie jem za duzo, choc wiem, ze powinnam. Ale jakos na nic nie mam ochoty.

Tu wlasnie problem, ze anonimowo nie ma. Mops u nich bywa regularnie,bo maja jakies odebrane dzieci, ale co z tego? Placa im za mieszkanie, zasilki dodatki bo oficjalnie oboje nie pracuja.Tej dziewczyny zula mi zal... Ladna z buzki, mloda ale juz zniszczona,chyba ma tez cos nie tak z noga, bo jak idzie to ciut utyka i tylko lazi po piwo dla niego obwieszona dzieciakami.

No do Wawy niestety mam kawalek, ale w sierpniu bede nie tak daleko i nie wiem czy z synkiem nie zahaczymy o stolice. Ja mam brzuch i boczusie, aczkolwiek ponoc taki brzuch to nie brzuch w opinii moich kolezanek, bo po prostu wygladam na przejedzona :p

Matko 49 kg... To wy dziewczyny chyba zamiast szkieletu macie kosci aluminiowe :)

Witaj @nessii. Gratuluje ciąży. Ale widzę że dużo już przeszłaś. Na pewno była tu jedna albo dwie dziewczyny z toksoplazmoza ale jakiś czas sie nie odzywają jak wrócą to pewnie beda mogły sie podzielić swoimi doświadczeniami i cię uspokoić.
Oj coś mało piszecie, wszystkie gdzieś przepadłyście na weekend i chyba jeszcze nie doszłyście do siebie ;)
Wracać mi tu szybko bo ja mam dziś 18.20 prenatalne i potrzebuje waszych kciuków :) Troszke zaczynam sie przejmować choć raczej nie przypuszczam żadnej choroby to jednak jest dreszczyk emocji. Także oby do 18 i znów zobacze mojego synka :) chyba że tym razem pokaże się córeczka :) kto wie:)
Miłego dnia

reklama
Do góry