reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

ja też karmilam publicznie i też uważam że to nic złego w każdym razie mnie kobiecy biust nie obrzydza i szczerze powiem nie przeszkadza mi nawet jak ktoś na maksa go wywala.

jeśli chodzi o wózek to ja szukam jakiegoś fajnego małego do auta quinny super tylko ze te rogi dla mojego M są za nisko a nie ma regulacji

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Shaer, bardzo mi przykro z powodu Twoich relacji z mama, może jednak jak pojedziesz do niej i porozmawiasz od serca, to wyjaśnicie sobie wszystko ?

Anula0000 niestety wszystko zależy od kultury osobistej ludzi w naszym kraju... Jest jak jest jak widać.

Dziewczyny, czy macie tez zawrotu głowy? Ja mam najgorzej jak sie podnoszę z leżenia czy siedzenia, jak sobie z tym radzicie ?

Jeśli chodzi o wózek bugaboo to wlasnie jego cena mnie przeraża ale wizualnie bardzo mi sie podoba, fakt, ze jest nisko a tatuś w sumie jest wysoki bardzo... Ja potrzebuje wózek, który bedzie mały po złożeniu, bo chciałabym żeby zmieścił sie do bagażnika mojego małego autka :) może możecie jakiś polecić ?

Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom, zwłaszcza w taki deszczowy dzień jak dzis :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam ostatnio bsrdzo niskie ciśnienie i właśnie zawroty głowy sie przy tym zdarzają:(

A gdzie kupowałaś mustelę ? Znalazłam w aptece internetowej i niedostępna teraz ;)

@nutka13 zostaw nam pogody na drugi tydzień ! :) u mnie ( ok 600 km) odmorza pada i pada,2 tygodnie, chyba nie było dnia,żeby nie padało!

Proszę o kciuki, wizyta o 18.20, nie widziałam dzidziusia od 6 tygodni ! Czuję wszechoobecny stres !
Bedzie dobrze!trzymam kciuki:)

Dziewczyny ja wczoraj "zbaraniałam":)bylam na kontrolu u mojego giną i kazał mi nadal brać duphaston i magnez na te napięcia brzuszka.i wiecie co jak zapytałam jakie teraz mam brać witaminy od drugiego trymestru podniósł glos i powiedzial ze absolutnie żadnych witamin nie!bo nam dobre wyniki!pamiętam ze w poprzedniej ciąży inny lekarz kazal mi brać od poczatku ciąży witaminy:)ja jyz zglupialam!!

Witaminy się bierze tylko i włącznie jak masz niedobór jakiś a tak to nie ma potrzeby faszerowac siebie i dziecko dodatkowymi witaminami później rodzą się wielgachne..

A co do amniopunkcji ro tak jak dziewczyny piszą jak chcesz to idź ale tylko jak wyniki pappa będą złe tak to niepotrzebnie narażać siebie i dziecko

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro idę na kontrole i wlasnie zobaczymy co powie mi prowadzący lekarz. Ostatnio kazał brać tylko kwas foliowy. Ja odżywiam sie ogólnie dobrze, przed ciąża tez. Nie nękały mnie wymioty, jem dużo warzyw i owoców. Pije smoothie z zielonej pietruszki itp.

Jeśli chodzi o autko, to mam Renault clio. Wlasnie nie wiem sama. Quinny ogólnie jest ładny, ale nie jestem przekonana do tego,ze ma 3 koła. Podoba mi sie tez Joolz i Mutsy ale cena podobna jak bugaboo...macie jakieś doświadczenia z tymi modelami?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Anula
Ja z Jedo (mam Vedi, podobny do Fyn tylko przednie kolka ma nieco inne - moj to starszy model,ma wiekszy kosz) i bylam zadowolona. Dobrze sie prowadzi, ma duza gondolke, fajne jest to ze mozna zrobic "przewiew" w budce.
Prowadzi sie dobrze, da rade ujechac w sniegu piachubi blocku. Uwazam, ze to naprawde dobry polski wozek dostosowany do naszych warunkow pogodowych.
Gdybym miala teraz wybierac to pewnie wybralabym Fyn - ma skretne kola, ktore mozna zablokowac do jazdy na wprost amortyzatory i dobrze sie go prowadzi nawet jedna reka. Bez problemu podjedziesz pod kraweznik.
Ja mam Vedi, ktory jest duzo ciezszy od Fyna ale i tak zostawie go dla drugiego bobaska.

Minus wozka przynajmniej mojego to to ze zajmuje troche miejsca w bagazniku i jest dosc ciezki, ale moj to stary model :)

Mam tez fotelik z adapterem, ktory moge wpiac w stelaz. Wiec na jakis szybki wypad autem (normalnym)da rade (w moje auto i tak nie wejdzie zaden wozek chyba tylko dla lalek) wiec de facto zostaje chusta czy nosidlo

Ostatnia edycja:
reklama
Anula
Ja z Jedo (mam Vedi, podobny do Fyn tylko przednie kolka ma nieco inne - moj to starszy model,m a wiekszy kosz) i bylam zadowolona. Dobrze sie prowadzi, ma duza gondolke, fajne jest to ze mozna zrobic "przewiew" w budce.
Prowadzi sie dobrze, da rade ujechac w sniegu piachubi blocku. Uwazam, ze to naprawde dobry polski wozek dostosowany do naszych warunkow pogodowych.
Gdybym miala teraz wybierac to pewnie wybralabym Fyn - ma skretne kola, ktore mozna zablokowac donjazdy na wprost amortyzatory i dobrze sie go prowadzi nawet jedna reka. Bez problemu podjedziesz pod kraweznik.
Ja mam Vedi, ktory jest duzo ciezszy od Fyna ale i tak zostawie gondla tego bobaska.

Minus wozka przynajmniej mojego to to ze zajmuje troche miejsca w bagazniku i jest dosc ciezki, ale moj to stary model :)

A co myslisz Shear o cenie? Warta zakupu... Jutro pojade go zobaczyc, ale pan twierdzi, ze jest w bardzo dobrym stanie...

Do góry