reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Rozne rodzaje Fyna w zaleznosci od stelazu i rodzaju kolek kosztuje od 1500 do 2100 zl. Parasolka chyba ok 50 zl jeszcze . 650 zl to polowa ceny najtanszego modelu. Wydaje mi sie, ze za nie zniszczony wozek to dobra cena.
Ja do mojego mam spiworek (naprawde swietny bo pasuje i w gondole i wspacerowke) moskitierke, parasolke, torbe, pasujacy do stelaza fotelik i kilka lat temu chcialam go sprzedac za 500 zl (moj model kosztowal wtedy 1800 -1900 z wszystkimi dodatkami) ale baba zamowila, wplacila zaliczke a potem... nie przyjechala i czekalam z 3 miesiace. Potem sie przeprowadzilismy a wozek zostal u tesciow. Potem wszedl Fyn i tak sie nasz ostal :)

Najlepiej jedz, zobacz stan i zdecyduj.

reklama
Moje Drogie sok z buraka jest pyszny! Nie wiem czy miałam takie słodkie buraki czy co ale pycha! Ja poprostu zrobiłam surowego buraka w sokowirówce i wyszedl smaczniutki jak soczek:) także na pewno bede go pila. Drugi zrobiłam miks z marchewka, tez dobry ale juz bardziej słodki i trochę mdły. Sam burak wystarczy:)

Anula ja mam Jedo Fyn i chwale sobie bardzo.kupilam używany 3w1 za 800zl był też fotelik ale fotelik Jedo jak dla mnie jest beznadziejny i go nie używałam. ja kupiłam nie zniszczony wcale i w sumi dalej wyglada dobrze dlatego zostawiam dla drugiego.wadą wózka to to że jest duży i ciężki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam inny fotelik z adapterem. Ale dobrany kolorem. Fotelik Jedo jakos tez mi nie pasowal.

Fakt wozek jest dosc duzy i ciezki. Ale jesli masz gdzie go trzymac i nie bedziesz codziennie nosic go po schodach (choc ja nosilam :D) to mysle, ze jest wart rozpatrzenia.

No hej dziewczyny, ja już po prenatalnych. Trochę czasu mi zeszło, ale inne panie czekały dłużej. Na usg wszystko w porządku, najbardziej rozczuliły mnie paluszki od rączek, takie malutkie kosteczki wyraźne :) O płci ani słowa. pani doktor tylko narzekała że pacjentki po cesarce trudniej się bada ze wzgl na blizny :) U genetyka wywiad dość obszerny no i lekarka poddała temat amniopunkcji. Wyniki krwi z dzisiejszej wizyty mam do odbioru za 2 tyg i wtedy należy się określić, czy chce się amnio, czy też nie..... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Proszę napiszcie co o tym sądzicie
Ja mialam Amniopunkcje z synem. Brat rodzony mojej mamy ma ZD. Na tej podstawie lekarz kazal zrobic mi kariotyp plodu. Później mialam usg, na którym wyszlo nt 2.7 dostalam skierowanie na Amniopunkcje, badanie nie boli, ale to dosc dziwne doświadczenie podczas usg lekarz wkuwal sie disc dluga igla w moj brzuch i pobral plyn owodniowy. Pozniej mialam zakaz robienia czegokolwiek przez 3 dni. Tylko lezec. Nic nie nosic nie stac dlugo itp.
Moj gin powiedzial ostatnio, ze po to sie robi dokladne usg genetyczne, zeby nie bylo potrzeby dodatkowych badan inwazyjnych.
Bosz jestem tak zmeczona a jeszcze sie mecze zeby zasnąć

Ok napisze cos dziwnego bo sama nie wierze, moze sie łudzę

Czy jest możliwe w 12 tyg poczuć ruchy???
Poczułam cos raz i za chwile mnie tknęło, boszzz czy to maluszek??? Po pewnym czasie znów

Nie lidze sie, moze totalny zbieg okoliczności, ale takie dziwne cos , no nie miałam jakby mi ktoś skore od tamtej strony dotykał
Nie wiem jak to opisać nawet

Ach tam no nic uśmiechnęłam sie do tego zdążęnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mozliwe, czemu nie:)
Czesc kobitki. Wczoraj bylam u swojego gina na kontroli, szyjka dluga 4 cm i wszystko ok. Niestety dalej kazal mi brac ta luteine, stwierdzil, ze na wszelki wypadek, buuu... Dal mi skierowanie na badania krwu, tylko mocz i krew. Bylam dzisiaj ciut swit na NFZ. Przychodnie otworzyli o 7.30 i caly tlum tych starych bab( ze 25 sztuk) rzucil sie biegiem w kierunku zabiegowego, masakra;/ Omal mnie nie stratowali. Moj M. podszedl spokojnie do okienka i powiedzial, ze jestem w ciazy i pani poprosila mnie pierwsza... Myslalam, ze Ci ludzie mnie zlinczuja...Szok...
Haha bardzo dobrze im tak. U mnie w przychodni jest oddzielny gabinet zabiegowy dla ciazatych i dzieci.
U nas leje. Zaczal mi sie II trymestr a psychicznie czuje sie gorzej niz w pierwszym. Energii mam mniej, robie sie "ciezka"mimo ze wagowo nie utylam. Apetytu brak. Meczy mnie bol glowy i jakas taka samotnosc..
Mam wizyte z malym 18.07 w Poznaniu i w sumie powinnam sie przenocowac u mamy,ale... wiecie ze od wyjazdu nawet wie nie odezwala? Dzwonilam do niej z trzy razy, ale albo mnie splawiala albo byla tak niemila, ze sama mowilam, ze musze juz konczyc.

Dodatkowo siedze jak na szpilkach czy m przedluza kontrakt od razu i w jakim miescie i czy bedzie dla nas mieszkanie. Juz bym chociaz chciala wiedziec ze np. przeprowadzka w pazdzierniku czy cos...
A najbardziej sie boje ze bede musiala urodzic dziecko tutaj, wrocic z nim do tego mieszkania...
Przykro mi. Glowa do gory, ja tez nie chce urodzic i przyjechac do tego domu z maluchem, ale raczej nie bede miala wyjscia. Będziemy sie wspierać na wzajem :)

Marcje...Ja tak od jakiegos ponad tygodnia mam mroczki i zawroty, wlasnie szczegolnie jak za szybko sie zerwe z lezenia...
A wiecie co dziewczyny, wczoraj kolezanka mi powiedziala, zebym nie brala zadnych witamin dla ciezarnych, bo urodze kolosa... Co za bzdura, a moze jednak cos w tym jest?
Ja juz sama nie wiem czy to prawda czy nie.
Malina, z nieba mi spadasz, jak radzilas sobie z fiacikiem przy maluszku, mnie to przeraza I truje mojemu A zeby kupic cos wiekszego drugiego.
Nie wyobraxam sobie wklafania dziecka do fotelika, żeby gondolke jeszcze gdzies wcisnac przy dwojce dzieci z tylu.
Ja bym odpuscila amniopunkcje jak teraz wszystko wyszlo dobrze, chyba balabym sie ryzykowac i stresowac.
To my mamy octavie kombi i moj maz placze, ze sie nie pomiescimy i on najchętniej juz dzis by pojechal po wiekszy samochod :D

Wczoraj mialam takie zawroty głowy, ciemno przed oczami, nogi jak z waty. Najgorzej ze jak wracalam z przedszkola sama. Myslalam ze zejde na ulicy.

Od dwóch tyg popijam sobie jedna kawe dziennie, bo glowa mnie boli. Wcześniej czasami dopadala mnie migrena.
Teraz mam tez duze spadki nastroju, wcale sie nie ciesze na to dziecko, nawet nie chce mi sie zaczac szykowac wyprawki.

dziewczyny ale zaszalałyście z dzisiejszymi postami a dzień się jeszcze nie konczy:)
Shaer i kolorowaMama wasze riposty do wrednych ludzi są obłędne. Nasmiałam się was czytając :)
Ja już kiedyś pisałam ze w drugiej ciąży nie brałam witamin a córka 59cm i 4250g wagi.
Starsza podobnie 60cm i 3900 wagi-ale przy niej to nie pamiętam czy brałam witaminy czy nie , zbyt wiele wieków minęło :) Teraz przyjmuje falvit ale chyba będę brala co drugi dzień bo wyniki krwi mam dobre. Mi się wydaje że moje córki kolosy to po mężu, on ma 188 cm a tylko 170

Fiacik super sprawdził się jak miałam jedno dziecko i kiedy używałam zaspa z fotelikiem maxi cosi. Speedy stelaż udało mi się kilka razy jakimś cudem załadować dobagażnika ale też tylko z fotelikiem, gondoli nigdy nie brałam do samochodu. Kiedy zaszłam w drugą ciąże pożegnałem się z moim słodkim fiacikiem i kupiliśmy alfę 159 combi. Teraz chyba sprzedamy alfę i kupimy jakieś duże volvo. Ty już masz sporą corkę, nie musisz wpychać dwóch fotelików , możesz np podkładkę i fotelik, więc może będzie łatwiej. Na rodzinne wyprawy z dużym wózkiem, nie masz jednak większych szans:-( :(.

Moje ciśnienie tez ostatnio jest mega niskie.
Dzis przespałam dobre 3h w ciagu dnia a teraz szykuje sie na gale dla wyróżnionych uczniów u córci i problem jest taki, ze nie moge sie wcisnąć w nic normalnego :/ tylko jakies lekko dreseowate albo getrowate wdzianka [emoji15]
Ja witaminy biorę i mimo to mam lekka anemię wiec chyba zostanę na nich poki nie bede miała dobrych wyników. Poza tym mimo apetytu nie tykam prawie w ogóle warzyw no nie smakują mi i tyle [emoji58]
Magnez pomaga na zaparcia ?
Ja pije codziennie activie troche lepiej sie po niej załatwiam ale jak juz naprawdę nie moge to pije pol szklanki kawy rozpuszczalnej z mlekiem i biegnę tak ze oby nic mi na drodze nie stanęło [emoji16] wstręt do kawy mi pozostał ale w sytuacji kryzysowej zmuszam sie i działa cuda [emoji12][emoji108]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oliwka85 no co Ty nie mow tak. Ciesz sie z babaska bo to szczescie ogromne. Zobaczysz smutki zaraz przejdą i nastanie dzien :) a z wyprawka nie spiesz sie poczekaj na moment kiedy przyniesie ci radość.

Do góry