reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny,

Uff ciężko Was nadrobić po całym dniu nieobecności. Dzisiaj zasuwaliśmy ostro, ale wreszcie zakończyliśmy wyprowadzkę. Mieszkanie wysprzątane na błysk, można jeść z podłogi ;)

Julia, w ciąży zęby trzeba leczyć, nawet chyba trzeba mieć pieczątkę od dentysty w karcie ciąży że zęby są zdrowe. Więc lepiej nie zwlekać :)
HappyBabyMama, mi sok buraczano-jabłkowy bardzo smakuje :) ciekawe jak będzie u Ciebie
Marcje, ufff, mam jeszcze szansę na dziewczynkę w takim razie :D
MiMeMi, wiem, i fajnie, że to napisałaś, a jeszcze fajniej będzie jak to skopiujesz na wątek o wózkach, bo nie jedna mama jeszcze będzie szukać takich informacji :) my chyba celujemy w Maclaren Quest - któraś z naszych styczniówek go polecała. Jest lekki (5-6kg), a mimo tego rozkłada się do pozycji półleżącej, ma podnóżek i wystarczającą budkę.
Marcje, Bugaboo jest chwalony przez modne blogerki ;) Link do: Bugaboo Cameleon - wózek idealny? - nebule.pl Przede wszystkim jest lekki. I lansiarski :D Dla mnie mimo wszystko cena zaporowa, wolałabym wydać nadwyżkę kasy na coś innego (np chustę lub przyczepkę rowerową :)
Yoan gratuluję :)

Ja też na rozstępy polecam olejki i masełka wszelakie, najlepiej takie bez dodatków. Kokosowy, migdałowy, masło shea albo oliwka o dobrym składzie (Babydream, Hipp).
Ja miałam maclarena quest

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Shaer, bardzo mi przykro z powodu Twoich relacji z mama, może jednak jak pojedziesz do niej i porozmawiasz od serca, to wyjaśnicie sobie wszystko ?

Anula0000 niestety wszystko zależy od kultury osobistej ludzi w naszym kraju... Jest jak jest jak widać.

Dziewczyny, czy macie tez zawrotu głowy? Ja mam najgorzej jak sie podnoszę z leżenia czy siedzenia, jak sobie z tym radzicie ?

Jeśli chodzi o wózek bugaboo to wlasnie jego cena mnie przeraża ale wizualnie bardzo mi sie podoba, fakt, ze jest nisko a tatuś w sumie jest wysoki bardzo... Ja potrzebuje wózek, który bedzie mały po złożeniu, bo chciałabym żeby zmieścił sie do bagażnika mojego małego autka :) może możecie jakiś polecić ?

Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom, zwłaszcza w taki deszczowy dzień jak dzis :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje...Ja tak od jakiegos ponad tygodnia mam mroczki i zawroty, wlasnie szczegolnie jak za szybko sie zerwe z lezenia...
A wiecie co dziewczyny, wczoraj kolezanka mi powiedziala, zebym nie brala zadnych witamin dla ciezarnych, bo urodze kolosa... Co za bzdura, a moze jednak cos w tym jest?

dziewczyny czy znacie jakies fajne miejsce nad morzem , z miejscami jest dupa straszna wszyscy jada nad morze ale może Wy cos polecicie i sie uda :)

Jezeli lubisz spokoj i cisze i nie lubisz wycieczek zorganizowanych chodzacych po ulicach to polecic moge np. Lubiatowo, albo Sztutowo i Sasino, w tym ostatnim daleko do plazy, ale mozna dojechac bryczka, za to chyba najpiekniejsza plaza nad Baltykiem...

Ktoś pytał o amniopunkcje, mysle ze jak są przesłanki do badania to warto zrobić

Kolorowamama współczuję przejsc wszelakich. . Też czasami żałuję że nie jestem w pl bo tam niektóre sprawy zdrowotne wydają się mieć większy sens

Co do wózków to ja musze kupić tylko głęboki na pierwsze 6 mc bo resztę mam. Ale właśnie z tego co widzę takich ofert jest najmniej, a najłatwiej kupić opcje 3w1

Co do kremu na rozstępy ja używałam musteli i byłam bardzo zadowolona ale dzisiaj kupiłam cos innego bo akurat musteli nie było. Przetestuje i dam znać :)
A gdzie kupowałaś mustelę ? Znalazłam w aptece internetowej i niedostępna teraz ;)

@nutka13 zostaw nam pogody na drugi tydzień ! :) u mnie ( ok 600 km) odmorza pada i pada,2 tygodnie, chyba nie było dnia,żeby nie padało!

Proszę o kciuki, wizyta o 18.20, nie widziałam dzidziusia od 6 tygodni ! Czuję wszechoobecny stres !

Marcje...Ja tak od jakiegos ponad tygodnia mam mroczki i zawroty, wlasnie szczegolnie jak za szybko sie zerwe z lezenia...
A wiecie co dziewczyny, wczoraj kolezanka mi powiedziala, zebym nie brala zadnych witamin dla ciezarnych, bo urodze kolosa... Co za bzdura, a moze jednak cos w tym jest?
juz tu pisalam chyba kiedys ze mi lekarz powiedzial zeby nie przesadzac z witaminami w ciazy bo wlasnie rodza sie pozniej duze dzieci i ciezki jest porod ale nie ze calkiem odstawic.ja np biore mama dha i na opakowaniu jest 2x dziennie a moj gin powiedzial ze raz dziennie mi wystarczy chyba ze mam duzo kasy to moge brac 2x dziennie ;) faktycznie sa dosc drogie ja placilam 70zł za 60 kapsulek czyli wg opakowania starcza na miesiac

Ja biorę pregna+ lekarz mi to dał na usg ostatnio. Tez słyszałam, żeby nie przesadzać z witaminami w ciąży, bo wlasnie rodzą sie wielkie dzieci.... Koleżanka poradziła mi żeby brać co drugi dzień kompleks witamin a w dzień kiedy nie bierzesz tylko kwas foliowy. Zwłaszcza w sezonie letnim kiedy jest mnóstwo warzyw i owoców wiec witaminy można uzupełniać inaczej. Co sądzicie ?

juz tu pisalam chyba kiedys ze mi lekarz powiedzial zeby nie przesadzac z witaminami w ciazy bo wlasnie rodza sie pozniej duze dzieci i ciezki jest porod ale nie ze calkiem odstawic.ja np biore mama dha i na opakowaniu jest 2x dziennie a moj gin powiedzial ze raz dziennie mi wystarczy chyba ze mam duzo kasy to moge brac 2x dziennie ;) faktycznie sa dosc drogie ja placilam 70zł za 60 kapsulek czyli wg opakowania starcza na miesiac

Ja tez biore raz dziennie mama dha , a z drugiej strony to zastanawiam sie, co takiego jest w tych witaminach, ze dzieci sie tak na nich " pasą" . Ciekawostka...

Ja pamietam w pierwszej ciąży dwie sytuacje jedna w urzędzie pracy gdzie uprzejmy Pan poprosił mnie do okienka prawie z końca gigantycznej kolejki na co babsztyl jakis zaczął sie wydzierać, ze wszystkie by tak d*** dawały to specjalnie urzędy by trzeba otwierać, ze ciąża to nie choroba a ona ma żylaki na nogach, na co nie wytrzymałam i powiedziałam Pani, ze ma to szczęście, ze twarza odstrasza wiecej nawet jak da d*** to nikt nie weźmie [emoji16] mina jej była bezcenna śmiech w całym urzędzie a Pan z okienka wyglądał jakby miał najlepszy dzien w pracy ever [emoji16] brawo ja !
Przy następnej mojej wizycie w urzędzie wszędzie widniały kartki o tym, ze kobiety ciężarne sa obsługiwane poza kolejnością. :)
Druga sytuacja była w tramwaju gdzie młoda dziewczyna ustąpiła mi miejsca a moher wchodzący o kulach do tramwaju wrecz wbiegł i zapomniał, ze kule ma [emoji16] no i zaczęła sie seria komentarzy bo myślała, ze jej odstąpię to miejsce, bo kiedyś to sie w polu robiło w ciazy a teraz gówniary bez szacunku dla starszych itd itd z uwagi na wiek tej Pani powstrzymałam sie od komentarzu tylko sie ładnie uśmiechałam.

reklama
Marcja jesli nasz zawroty od niskiego ciśnienia to staraj sie nie zmieniać nagle pozycji nie podnosić sie od razu z pozycji leżącej tylko spokojnie i powoli usiądź na chwile a potem dopiero wstań. Jak kucasz to podnoś sie bardzo powoli i nie powinno sie nic dziać. Nam tak całe życie. Poprostu krew zatrzymuje sie w dolnych partiach ciała i jak szybko sie podnosisz to nie nazdarza dolecieć do głowy, mózg jest niedotleniony i robi sie słabo. Poprostu powoli zmieniaj pozycje często podnoś nogi do gory i przede wszystkimnuwazaj na siebie bo mozna stracić przytomność.
Ankamaz trzymam mocno kciuki. Dawno nie widziałaś bobasa to prwnie teraz jyz bardzo duży:) napisz po wizycie . Ja jak go widziałam na przedostatniej wizycie miał 2 mm a we wtorek miał 6 cm :)
Kolorowa i dobrze za taki chamski tekst należało sie babsztylowi :)

Do góry