reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny,

Uff ciężko Was nadrobić po całym dniu nieobecności. Dzisiaj zasuwaliśmy ostro, ale wreszcie zakończyliśmy wyprowadzkę. Mieszkanie wysprzątane na błysk, można jeść z podłogi ;)

Julia, w ciąży zęby trzeba leczyć, nawet chyba trzeba mieć pieczątkę od dentysty w karcie ciąży że zęby są zdrowe. Więc lepiej nie zwlekać :)
HappyBabyMama, mi sok buraczano-jabłkowy bardzo smakuje :) ciekawe jak będzie u Ciebie
Marcje, ufff, mam jeszcze szansę na dziewczynkę w takim razie
Marcje, Bugaboo jest chwalony przez modne blogerki ;) Link do: Bugaboo Cameleon - wózek idealny? - nebule.pl Przede wszystkim jest lekki. I lansiarski :D Dla mnie mimo wszystko cena zaporowa, wolałabym wydać nadwyżkę kasy na coś innego (np chustę lub przyczepkę rowerową :)
Yoan gratuluję :)

Ja też na rozstępy polecam olejki i masełka wszelakie, najlepiej takie bez dodatków. Kokosowy, migdałowy, masło shea albo oliwka o dobrym składzie (Babydream, Hipp).
Jednak dziś nie próbowałam tego soku bo przypombiałam sobie że nuszę jutro zrobic posiew moczu:)
a przy okazji dziewczyny z Warszawy gdzie robicie badania w jakim labolatorium i ile płaciliście za posiew. W luxmedzie 45 zł. To duzo czy mało?

reklama
jestem po usg i co i nic nie wiem, widzialam serduszko bije,powiedziala, ze mocne i tyle, zapytalam o krwiaka, nic nie powiedziala, tylko tyle,ze wyniki u lekarza;
zrobila wszystkie pomiary i wyniki u lekarza jutro, lekarka w piatek nie przyjmuje, my w sobote wyjezdzamy, i dopiero za tydzien sie dowiem??? chce mi sie wyc!!!! mam ochote kogos zagryzc, czemu tak jest!!!! martwie sie to nie wiedza, mam nadzieje, ze udzieli mi jakichs informacji przez telefon ,

Rany, czytam od godziny, prężna ekipa, dobra produkcja :)

W drugiej ciąży miałam krwiaka, który pękł w 7 tygodniu, nagły ból i dość obfite krwawienie. Następnego dnia poszłam do mojego gina przekonana, że poroniłam (wcześniej przeżyłam dwa poronienia i ciąże pozamaciczną więc obawy słuszne), zrobił mi usg, powiedział, że serduszko bije i z dzieckiem ok, że pękł mi krwiak międzykosmówkowy i, ze przez to zaczyna odwarstwiac się kosmowka. Nakazał leżenie do 9- 10tygodnia ( wtedy pęcherz płodowy wypełnia cała macice i ryzyko poronienia maleje) no i dostałam luteinę. Po 2 tygodniach wszystko przeszło i mam zdrową, śliczną córeczkę.

Marlenka uważaj na ibuprofen, dziewczyny słusznie stwierdziły, że nie jest obojętny i wpływa głównie na rozwijający się układ nerwowy, może pomogłaby podwójna porcja apapu?

Ja dzisiaj jestem skonana. Byliśmy w Disneylandzie, wkurzona jestem bo większość atrakcji w remoncie a inne dostępne od 140 cm wzrostu ( synek ma 125, wiec lipa). Bolą mnie nogi, teraz jakoś niedobrze i mam zatwardzenie:(. Jutro tutaj święto, wszystko obstawione przez policje bo się boją ataków terrorystycznych więc nawet nie wiem czy wyjdziemy na miasto.

Dziewczynom po wizytach gratuluję a za wizytujące jutro mocno trzymam kciuki;)

@maryqska nie dołuj się. Wiem że łatwo sie mowi, ale gdyby miała cos zalecić na krwiaka to by zaleciła. Na wszelki wypadek oszczędzaj sie, jak mozesz leż, odpoczywaj. A moze dowiesz sie wszystkiego od lekarza przez telefon. Głowa do gory bo dzidziuś czuje twoje emocje i martwi sie o mamusie :) bedzie dobrze na pewno! Idź spać i nie myśl już.

Hej dziewczyny,

Kolorowamama, leż i odpoczywaj.

Dziewczyny, współczuję z problemami z brzuchem.
Ja to mam odwrotnie. Stoi mi wszystko i zalega. Wieczorami od razu brzuch większy.
No i też odrzuca mnie od mięsa. Nie mam ochoty na ten smak. Ciągnie mnie do owoców. Warzywa raczej słabo. Mogłabym jeść makarony, naleśniki, pierogi.
Shaer, to ciekawe czy taka dieta to na dziewczynkę. Z synkiem w sumie jadłam mięso.
Jeszcze tydzień do półtora i lokator się pewnie ujawni.
Jak w pierwszej ciąży tak i teraz tez jestem bardziej rozkojarzona.
Shaer, Tobie już 15 tydzień idzie to i brzuszysko ma prawo wyjść ;-) To pewnie i ja muszę się na to przygotować wkrótce. Spodnie jeszcze z niskim stanem do pracy zakładam.

Marcje, pasztety w ciąży są mało wskazane, ze względu na podroby, które mają dużo wit A bodajże, z którą nie można przesadzać.

Jestem sporo do tyłu w dyskusjach. Widzę, że zachcianki różne, niezależnie od płci malucha ;-) kalendarza nie sprawdzałam.

Kolorowamama, a czy przy krwiaku nie lepiej darować sobie latanie samolotem?
Czy łożysko nie przejęło już funkcji. Bo coś czytałam kiedyś, że po którymś tygodniu progesteron nie jest ważny. Ale poprawcie mnie bo mogę się mylić.

Zmykam się szykować do pracy

Marcje, pasztety w ciąży są mało wskazane, ze względu na podroby, które mają dużo wit A bodajże, z którą nie można przesadzać.

Jestem sporo do tyłu w dyskusjach. Widzę, że zachcianki różne, niezależnie od płci malucha ;-) kalendarza nie sprawdzałam.

Kolorowamama, a czy przy krwiaku nie lepiej darować sobie latanie samolotem?
Czy łożysko nie przejęło już funkcji. Bo coś czytałam kiedyś, że po którymś tygodniu progesteron nie jest ważny. Ale poprawcie mnie bo mogę się mylić.

Zmykam się szykować do pracy
Tak 12/13 tydzień to już podobno łożysko przejmuje funkcje tworzenia progesterornu ale jak to jest przy krwinkach?
Shaer 15 tydzień - super! Kiedy masz wizytę? Bo juz na pewno bedzie widać płeć:) i jak twój brzuszek? Widoczny?
Gardło mam znów zawalone - bosze... Spanie przy otwartym oknie przy tych pogodach nie jest dobrym pomysłem jak widać :)
spac juz nie mogę

reklama
dziewczyny które tak czują się słabo i energii jak Wasze badania krwi ? wiem że w ciąży jest bardzo często anemia zresztą sama ja miałam w pierwszej ciąży. dziś odebrałam wyniki i już mi wyszła myślicie że te zawroty głowy i zadyszki właśnie od tego? w pierwszej ciąży jakoś aż tak tego nie odczuwalam

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ogólnie w pierwszym trymestrze można odczuwać osłabienie. Tak samo miałam w pierwszej ciąży a anemii do końca nie miałam.
Ostatnio lekarka na moje osłabienie poleciła więcej potasu, czyli jeść pomidory, ziemniaki, ewentualnie banany.
Może pomóc.

To ja mam takie migreny dziennie :(
Wiecznie na ibruprofenie jestem .. bo ketanolu albo tramalu mi teraz nie wolno ..
Je też słyszałam od lekarza, że na ból głowy to paracetamol.

Do góry