reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Bosz jestem tak zmeczona a jeszcze sie mecze zeby zasnąć

Ok napisze cos dziwnego bo sama nie wierze, moze sie łudzę

Czy jest możliwe w 12 tyg poczuć ruchy???
Poczułam cos raz i za chwile mnie tknęło, boszzz czy to maluszek??? Po pewnym czasie znów

Nie lidze sie, moze totalny zbieg okoliczności, ale takie dziwne cos , no nie miałam jakby mi ktoś skore od tamtej strony dotykał
Nie wiem jak to opisać nawet

Ach tam no nic uśmiechnęłam sie do tego zdążęnia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w poprzedmiej ciazy w 15tym tygodniu poczulam a teraz, jak sie skupie to zadko laskotanie też czuje od srodka.
Może masz duze I silne dziecko. :) kto wie...

reklama
Yoan
Poczekaj na wyniki. Jesli ryzyko jest niskie i ogolne wyniki dobre to mysle,ze nie ma sensu. To oczywiscie moje zdanie, bo jednak badanie jest inwazyjne i stwarza jakies ryzyko poronienia. Duze znaczenie mysle,ze obok wieku ma przede wszystkim obciazenie genetyczne w rodzinie.

Ja ma jakos 14, 5 tyg a mam wrazenie ze brzuch mam jak w 6mcu poprzedniej ciazy. Niestety wyszly mi tez boczki, ale jakos przezyje. To i tak mala cena za dziecko.

Aaa i panienki pamietajacie nie smarujemy brzuszkow mazidelkami na dzien dwa przed USG bo gorsza widocznosc jest.

Cześć wszystkim :)

Ja dzisiaj po badaniach .. dostałam skierowanie na potas sód i morfologie i musiałam ja wykonać .. wgl moja lekarka to same skierowania na badanie mi daje.. I obudziłam sie dzisiaj tak bardzo głodna i nie mogłam nic zjeść.
Pierwszy raz od kilku tygodni dzis powitałam sie z ubikacją :(

Kurde dzieki Shear za podpowiedz ja nawet nie wiedziałam ze nie mozna sie smarowac dzien wczesniej ale dobrze wiedziec :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Jeśli jakieś są ;)

U mnie straszne wahania wagi .. najpierw 6 kg w dół pozniej kg do przodu potem spadłam znowu kilka kg w dół teraz mi sie przytyło ale jak by nie patrząc z całą wagą dalej jestem kilka kg na minusie niz przed ciązą

Czesc kobitki. Wczoraj bylam u swojego gina na kontroli, szyjka dluga 4 cm i wszystko ok. Niestety dalej kazal mi brac ta luteine, stwierdzil, ze na wszelki wypadek, buuu... Dal mi skierowanie na badania krwu, tylko mocz i krew. Bylam dzisiaj ciut swit na NFZ. Przychodnie otworzyli o 7.30 i caly tlum tych starych bab( ze 25 sztuk) rzucil sie biegiem w kierunku zabiegowego, masakra;/ Omal mnie nie stratowali. Moj M. podszedl spokojnie do okienka i powiedzial, ze jestem w ciazy i pani poprosila mnie pierwsza... Myslalam, ze Ci ludzie mnie zlinczuja...Szok...

Czesc kobitki. Wczoraj bylam u swojego gina na kontroli, szyjka dluga 4 cm i wszystko ok. Niestety dalej kazal mi brac ta luteine, stwierdzil, ze na wszelki wypadek, buuu... Dal mi skierowanie na badania krwu, tylko mocz i krew. Bylam dzisiaj ciut swit na NFZ. Przychodnie otworzyli o 7.30 i caly tlum tych starych bab( ze 25 sztuk) rzucil sie biegiem w kierunku zabiegowego, masakra;/ Omal mnie nie stratowali. Moj M. podszedl spokojnie do okienka i powiedzial, ze jestem w ciazy i pani poprosila mnie pierwsza... Myslalam, ze Ci ludzie mnie zlinczuja...Szok...
o znam to , u nas tez w przychodni widza ze w ciazy i nie przepuszcza jeszcze sie kloca ze byly przed toba... kiedys jedna dziewczyna mowila ze musi wejsc bo ma test na glukoze i musi sie wyrobic przed koncem pobierania to nie chcieli jej wpuscic , musiala inteweniowac babka z recepcji...

o znam to , u nas tez w przychodni widza ze w ciazy i nie przepuszcza jeszcze sie kloca ze byly przed toba... kiedys jedna dziewczyna mowila ze musi wejsc bo ma test na glukoze i musi sie wyrobic przed koncem pobierania to nie chcieli jej wpuscic , musiala inteweniowac babka z recepcji...

Dokladnie, straszni sa Ci ludzie, poprostu bydlo jakies. Niby taka trzesaca sie staruszka z laska, a moglaby spokojnie startowac w maratonie... Czas na 60-siat metrow ma lepszy od mojego M. Haha

Cześć wszystkim :)

Ja dzisiaj po badaniach .. dostałam skierowanie na potas sód i morfologie i musiałam ja wykonać .. wgl moja lekarka to same skierowania na badanie mi daje.. I obudziłam sie dzisiaj tak bardzo głodna i nie mogłam nic zjeść.
Pierwszy raz od kilku tygodni dzis powitałam sie z ubikacją :(

Kurde dzieki Shear za podpowiedz ja nawet nie wiedziałam ze nie mozna sie smarowac dzien wczesniej ale dobrze wiedziec :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Jeśli jakieś są ;)

U mnie straszne wahania wagi .. najpierw 6 kg w dół pozniej kg do przodu potem spadłam znowu kilka kg w dół teraz mi sie przytyło ale jak by nie patrząc z całą wagą dalej jestem kilka kg na minusie niz przed ciązą
mi mimo ciaglych wymiotow waga bardzo nie spadła na szczescie bo moj gun czepia sie nawet pol kg w dol. ale widze ze jak mam gorszy dzien od razu kg w dol idzie co zaraz nadrabiam jak nastepnego dnia juz mnie tak nie mecza wymioty.

dziewczyny czy któraś miała bakterie i leukocyty w moczu oraz ph 9 czyli zasadowe? mi wyszedl taki wynik wczesniej tez miałam bakterie ale gin kazal mi tylko pic herbate zurawinowa ale widze ze mi sie wyniki pogorszyly

Witam

U mnie leje juz pare godzin:/

Yoan co do aminopunkcji masz jakies wskazania? Bo moze Pappa wyjdzie ryzyko bardzo niskie to ja bym nie robila...chyba ze w rodzinie wystepowaly problemy...

Marcje ten wozek taki niski;) faktycznie cena powala;)

Marygska powiedz mi a zadzwonic i skonsultowac wynikow niemozesz? Wspolczuje takiej sytuacji bo to naturalne ze sie martwisz:/

Martyna ja tez mam wahania wagi i tak balansuje miedzy kilogramem;(

Shaer no mi zawsze jak przytyje boczki wyskakuja:/ brree

Anula0000 to ale mialas przygode z kobietkami...one sa niemozliwe! A niech sobie gadaja;)

Yoan, gratulacje. A Ty Nifty nie planowałaś? Amniopunkcja jest pewniejsza ale też inwazyjna...
planowałam, ale mam cały czas problem z przełknięciem tej kwoty.... Ale chyba się jednak nie będę na to oglądać. Jeśli w nifty coś będzie nie tak, to wtedy i tak amnio trzeba zrobić.... Już sama mam mętlik w głowie... Zwariuję z tą ciążą....

reklama
To Wa opowiem sytuacje ze sklepu Biedronka w Poznaniu. Moj synek wie, ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo. Stoimy a za nami kobieta w zaawansowanej ciazy. Mowie prosze niech pani wejdzie przede mnie, podziekowala weszla, zauwazyla ja babeczka z kasy i mowi ze zaprasza do przodu. Na co babol, ktory wlasnie sie dostal do kasy sie drze, ze takie przepuszczanie to bylo za komuny nie teraz. Kobieta okolo 45 lat.
Nie wyrobilam i wydarlam sie do pani kasjerki, ze powinna te "starsza pania przepuscic" bo to na pewno kombatantka wojenna sadzac po wieku a pani w ciazy jest mlodsza i chwile poczeka. No mina babona bezcenna.
Mi dwa razy w pierwszej ciazy ustapiono miejsca w autobusie/tramwaju. A w sklepie tylko jak kasjerka zawolala. O przepraszam raz w Piotrze i Pawle przepuscil mnie mlody chlopak. I o dziwo wlasnie zawsze ustepowali faceci...

Do góry