reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U mnie w przychodni jest plan opieki prenatalnej, który ma rozpisane badania i tyg ciąży. Dostaję na początku ciąży. Lekarz na wizytach na tej podstawie wskazuje badania i konsultacje (np stomatologiczna, okulistyczna). O ile dobrze kojarzę, taki plan jest sporządzony na podstawie wytycznych ministerstwa.
Ja też takie coś dostałam, konkretnie pod moją ciąże,mam datami np. 3-17.07.2016 badanie genetyczne itd. rozpisane co będzie i co mam zrobić na następną wizytę, super sprawa,oczywiście to jeśli ciąża przebiega prawidłowo

Jutro o tej porze pewnie będę po wizycie !! Aaaa

dziewczyny będące nad polskim morzem,jak pogoda ? Ja od poniedziałku będę, 3 lata podrząd nie trafiliśmy w pogodę, no mam nadzieję, że w końcu się uda poplażować, ale coś chyba się nie zapowiada, podobno całe wakacje mają być takie

reklama
Ankamaz truskaweczka nad morzem pogoda w kratkę. Zależy gdzie jedziecie jeszcze [emoji4]woda lodowata ale czysta. Dziś było jakieś 25 stopni wiaterek i chmurki ale ja taką pogodę lubię bo upał mi teraz nie sprzyja. Dziś było bardzo przyjemnie i opalilismy się pięknie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ankamaz truskaweczka nad morzem pogoda w kratkę. Zależy gdzie jedziecie jeszcze [emoji4]woda lodowata ale czysta. Dziś było jakieś 25 stopni wiaterek i chmurki ale ja taką pogodę lubię bo upał mi teraz nie sprzyja. Dziś było bardzo przyjemnie i opalilismy się pięknie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki! Dałaś nadzieję ! :) Jak jutro na wizycie będzie wszystko w porządku to i na Syberię jakbym się wybierała bym się cieszyła :)

A jeszcze polecałyście krem na rozstępy Mustelę , tylko gdzie kupić ? Byłam w Rossmannie, Naturze i marketach i nie znalazłam, w aptekach tylko dostępna? tak się orientowałam na internecie to cena też niezła, ok. 100 zł za 250 ml,ale opinie dobre

Ja nad morzem jestem od niedzieli i pogoda boska opaliłam sie i w morzu sie kompałam woda zimna ale jak sie dłużej posiedzi to nawet ciepła .JUtro do domciu koniec dobrego.Ja czuje sie srednio raz super raz gorzej.

Cześć dziewczyny,

Uff ciężko Was nadrobić po całym dniu nieobecności. Dzisiaj zasuwaliśmy ostro, ale wreszcie zakończyliśmy wyprowadzkę. Mieszkanie wysprzątane na błysk, można jeść z podłogi ;)

Julia, w ciąży zęby trzeba leczyć, nawet chyba trzeba mieć pieczątkę od dentysty w karcie ciąży że zęby są zdrowe. Więc lepiej nie zwlekać :)
HappyBabyMama, mi sok buraczano-jabłkowy bardzo smakuje :) ciekawe jak będzie u Ciebie
Marcje, ufff, mam jeszcze szansę na dziewczynkę w takim razie :D
MiMeMi, wiem, i fajnie, że to napisałaś, a jeszcze fajniej będzie jak to skopiujesz na wątek o wózkach, bo nie jedna mama jeszcze będzie szukać takich informacji :) my chyba celujemy w Maclaren Quest - któraś z naszych styczniówek go polecała. Jest lekki (5-6kg), a mimo tego rozkłada się do pozycji półleżącej, ma podnóżek i wystarczającą budkę.
Marcje, Bugaboo jest chwalony przez modne blogerki ;) Link do: Bugaboo Cameleon - wózek idealny? - nebule.pl Przede wszystkim jest lekki. I lansiarski :D Dla mnie mimo wszystko cena zaporowa, wolałabym wydać nadwyżkę kasy na coś innego (np chustę lub przyczepkę rowerową :)
Yoan gratuluję :)

Ja też na rozstępy polecam olejki i masełka wszelakie, najlepiej takie bez dodatków. Kokosowy, migdałowy, masło shea albo oliwka o dobrym składzie (Babydream, Hipp).

reklama
Ktoś pytał o amniopunkcje, mysle ze jak są przesłanki do badania to warto zrobić

Kolorowamama współczuję przejsc wszelakich. . Też czasami żałuję że nie jestem w pl bo tam niektóre sprawy zdrowotne wydają się mieć większy sens

Co do wózków to ja musze kupić tylko głęboki na pierwsze 6 mc bo resztę mam. Ale właśnie z tego co widzę takich ofert jest najmniej, a najłatwiej kupić opcje 3w1

Co do kremu na rozstępy ja używałam musteli i byłam bardzo zadowolona ale dzisiaj kupiłam cos innego bo akurat musteli nie było. Przetestuje i dam znać :)

Do góry