reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
MartynaM ja tez mam zawroty głowy i mroczki przed oczami. Wyniki robiłam jakiś miesiąc temu, ale podobno w ciąży wszystko sie bardzo szybko zmienia... Dostałam ostatnio tabletki pregna+, mam nadzieje, ze pomogą...

Jeśli chodzi o temat wózków, zastanawiacie sie już? Ja choruje na bugaboo, ale są dość drogie, macie jakieś doświadczenia albo słyszałyście o nich ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To akurat nie ja prosiłam o pisanie:) ale ja się bardzo cieszę jak jest duzo napisane :) bo mam czas to czytam was i jestem na bierząco:)

Marlena z tabletkami to nie do konca chodzi o to ze cos sie twojemu dzidziusiowi stanie tylko o to ze moze miec problemy potem z nauka czy ze skupieniem się itp. Układ nerwowy nie rozwija sie tak jak bez leków. Ale rozumiem Cię ze jak ból straszny to pewnie tez bym jadła zeby tylko przestało bolec.
Ja wyniki krwi mam dobre a zawroty głowy mam i słaba jestem - tylko ze ja mam ciśnienie niskie. Moze byc od anemii a moze byc poprostu od ciazy :)

W sumie ciezko stwierdzic. Nastepna wizyte mam miec dopiero na koniec sierpnia wiec w sumie za ponad poltora miesiaca.
.....
Wydaje mi sie ze to kazdy lekarz sam dobiera dodatkowe badania w zaleznosci od pacjentki

U mnie w przychodni jest plan opieki prenatalnej, który ma rozpisane badania i tyg ciąży. Dostaję na początku ciąży. Lekarz na wizytach na tej podstawie wskazuje badania i konsultacje (np stomatologiczna, okulistyczna). O ile dobrze kojarzę, taki plan jest sporządzony na podstawie wytycznych ministerstwa.

Maryqska to widze, ze na jednym wózku jedziemy :/ a wiesz jaki duży i gdzie jest ten krwiak ?

Nie wiem, lekarka mówiła , ze mały
Ale co to znaczy mały!!!! I ze nie zagraża dziecku o tyle wiem ;((((
Jak bym mogła ość prywatnie dawno bym poszła tu nie ma czegoś takiego
Qufa mać
Płakać mi sie chce
A odpoczywać nie mam jak
Dzis zapytam sie na usg czy widac krwiaka
Ale czy mi powie????? Nic nie mówią dopiero opis wysyłają do lekarza

Hej dziewczyny :-) i mnie biegunka od rana... Nie jakas straszna, ale jednak boli brzucho i latam z różną częstotliwością. I nie wiem co mogę brać. Orsalit pije. W domu mam jeszcze smectę,ale nie wiem czy można, niby się nie wchłania z przewodu pokarmowego,ale na ulotce nic nie jest napisane konkretnego. A tu jutro prenatalne i gin... Buuu.
.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Marlena ja z migrena walczę juz kilka lat i sa sposoby radzenia sobie bez leków jeżeli czujesz, ze zbliża sie wlasnie migrena, najlepiej położyć sie z zimnymi okładami, najlepiej zasłonić okna i leżeć w ciszy, unikać cytrusów i czekolady jak jest migrena. Tak jak happymama pisze ibuprofen j jego pochodne wpływają na to jak rozwija sie układ nerwowy u dzidzi

reklama
No hej dziewczyny, ja już po prenatalnych. Trochę czasu mi zeszło, ale inne panie czekały dłużej. Na usg wszystko w porządku, najbardziej rozczuliły mnie paluszki od rączek, takie malutkie kosteczki wyraźne :) O płci ani słowa. pani doktor tylko narzekała że pacjentki po cesarce trudniej się bada ze wzgl na blizny :) U genetyka wywiad dość obszerny no i lekarka poddała temat amniopunkcji. Wyniki krwi z dzisiejszej wizyty mam do odbioru za 2 tyg i wtedy należy się określić, czy chce się amnio, czy też nie..... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Proszę napiszcie co o tym sądzicie

Do góry