reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej hej u mnie jeszcze sobota [emoji2] dasz wiarę
Wlasnie wróciłam z pracy
Marze o jakimś filmie fajnym i łożku ;)
Miłej niedzieli Kobietki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marlena tez kiepsko spalam. Nawet m nie marudzil, ze mu marudze. Niedlugo ma urlop, a ja sie zastanawiam czy jest sens jechac nad morze. Obiecalismy synkowi, ale leje w zasadzie ciagle, taka pogoda bylaby ok jak na listopad (lubie morze zima baaardzo) ale w lipcu?
Wczoraj wrocilismy do nas.Obejrzelismy jakas komedie romantycza stara ("Ile wazy kon trojanski") i mysle, ze mimo wszystko lubie bardzo byc w ciazy. Tylko jedyna naprawde koszmarna rzecz to polog...

Witam niedzielnie, u mnie siodma I też nie moge już spać. Obudzil mnie pusty zoladek.
Po wczorajszym dniu kolejne pół kilo w dol ( 5 kilo od poczatku ciazy)
Z oliwia na piatce sie zatrzymalam.
Nutka, ja tez czuje laskotania jak sie bardzo wslucham I na plecach leze bo wtedy pieknie czuje gdzie sie macica konczy I Zaczyna.
Wspolczuje z wymiotami.
Shaer czemu ten polog taki koszmarny? Zle doswiadczenia?

ja wczoraj miałam dzień koszmar nie byłam w stanie nic robić nawet jak leżałam to czulam się jak na ostrym kacu sam zapach jedzenia mnie odrzuca ratowałam się suchym chlebem do tego żołądek mnie bolal.juz nie wiem czy to ciąża czy coś mnie złapał o. i też od razy waga w dół znowu ech

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też w pierwszej ciąży szybciej piersi urosły. Teraz biustonosze, które musiałam wtedy kupić są nadal za duże. I tym razem nie czuję ich wcale. Może to przez to długie karmienie młodego. No i ja jestem jeszcze - 2,5 kg w stosunku do startu pierwszej ciąży. Ostatnio wyciągnęłam spodnie sprzed pierwszej ciąży i są dalej za duże.
Marlena, mi moj m tez raz powiedział, po co Ci nowe rzeczy jak niedługo z nich wyrośniesz. Tyle, że w żartach. A ja zrobiłam co chciałam ;-)

Jeśli chodzi o ciuchy ciążowe, to ja późno kupowałam w pierwszej ciąży. Już chyba pisałam wcześniej. Miałam problem ze spodniami i poszłam do C&A a tam wielkie spodniska tylko były, ze mnie dwie by się zmieściły. Przestraszyłam się, powiedziałam przenigdy ich nie kupie i poszłam kupiłam zwykle jeansy. Na jakiś czas wystarczyły. W H&M są dużo zgrabniejsze spodnie, szczególnie dla bardzo szczupłych osób.
Bluzki też nie kupiłam koszulowej bo jakoś niezgrabnie się w nich czułam.

Nas dzisiaj młody obudził o 7.30. W nocy obudziłam się o 3 bo mi strasznie duszno było. Dwie wizyty w wc na siku i jakoś usnęłam w końcu.

Współczuję problemów żołądkowych. Pewnie mnie znienawidzicie ale ja się uchowałam jakoś i zero mdłości. Choć nie powiem, że jest idealnie. Apetytu nie mam. A jak zjem coś bardziej ciężkostrawnego to potrafi mnie w tzw dołku boleć i czuję jak mi jedzenie zalega.

Miłej niedzieli.

Ostatnia edycja:
Hej kochane ja od wczoraj od 16 walczę z migrena, leżę z lodem na głowie, światło mnie boli i mój własny oddech tez. Juz nie pamietam kiedy mnie to dopadło :/ i nie wiem czy to przez nerwy wczorajsze czy tak bez powodu.

Co do ruchów to tez nasłuchuje bo liczę, ze poczuje prędzej niz w pierwszej ciazy a czułam ok 20 tyg, ale 14 to chyba zdecydowanie za wcześnie i to jelita [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.Współczuję tych wszystkich zlych dolegliwości i łącze sie z Wami w bólu:) bo dzis obudziły mnie okropne z zawroty głowy.nie mogę głową ruszyć bo mam taka karuzele:(

Do góry