reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
ja również witam niedzielnie :) Już po śniadanku i kawusi (jeszcze mnie od niej nie odrzuca). Spałam całkiem nieźle, tylko odkąd jestem w ciąży codziennie mam sny, idiotyczne, głupie i zupełnie od rzeczy. Dziwne to... Dziewczyny czy Wy bierzecie jakieś witaminki już? Bzo ja narazie tylkok folik i d3 łykam....

Mi się dziś koszmary sniły. Przez dobra godzine zasnąć nie mogłam. Do tej pory spalam bez zakłóceń. Ja przyjmuje falvit, kwas foliowy, magnez i wapno-trochę tego dużo.

Witam w niedzielę ;)
ja również witam niedzielnie :) Już po śniadanku i kawusi (jeszcze mnie od niej nie odrzuca). Spałam całkiem nieźle, tylko odkąd jestem w ciąży codziennie mam sny, idiotyczne, głupie i zupełnie od rzeczy. Dziwne to... Dziewczyny czy Wy bierzecie jakieś witaminki już? Bzo ja narazie tylkok folik i d3 łykam....

Jabiorę kwas foliowy i od kilku dni Omegamed pregna DHA, a wcześniej Falvitmama brałam

@nutka13 jak czujesz się dzisiaj ?

Dzień doberek w tę piękną niedzielę. Ja niestety też miałam kiepską noc, no ale trudno. Raz na jakiś czas może się zdarzyć ;)

Yoan ja tylko folik biorę i żelazo bo mam anemię. Dopiero od drugiego trymestru będę chciała to trochę rozszerzyć. Ale jestem zdania, że jeśli to tylko możliwe to najlepiej dostarczać witaminki za pomocą urozmaiconej diety :wink:

mi kiedyś lekarz powiedział żeby nie przesadzić z witaminami, tymi tabletkowymi oczywiście, bo później dzieci się duże rodzą i porody są ciężkie.ale nie wiem czy tak jest rzeczywiście.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Ja dopiero wstałam ale sny miałam znów koszmarne całą noc. We wtorek mam wizytę i już sie tak strasznie doczekać nie moge bo kurka bardzo dobrze sie czuje, nie mam żadnych objawów prócz częstego sikania, piersi mnie juz nie bola, brzuch mały nic go nie czuje żadnego bólu kłucia nic. Chciałabym juz sprawdzić czy wszystko ok bo umieram ze strachu a tu jeszcze trzy dni. Skończył mi sie duphaston i nie mam go skad wziąsc na dodatek dzisiaj. W ubrania mieszczę sie spowrotem wszystkie normalnie. Minimalnie spodnie mnie cisną na brzuchu jak siedze ale do ciążowych to długa droga. Ja nie wiem jakim cudem wy cos czujecie w tych brzuchach bo u mnie to nic tam sie nie rusza, a zeby wiedzieć gdzie mi sie zaczyna i kończy macica to juz jakiś Meksyk :) ja nie mam pojęcia. Mam ogromna nadzieje ze wszystko jest dobrze - musi byc! Ale chce juz wtorek i sie upewnić! Dołuje mnie to.

Współczuję dolegliwości. U mnie całkiem znosnie. W nocy średnio spalam bo czuwalam czy Antkowi gorączka nie rośnie. Ale na szczęście nic się nie działo. Śniadanie zjedzone i czas planować niedzielę bo w końcu nie pada.
Co do witamin ja biorę prenatal duo od 13 tyg. Polecam. Mają aż 600 mg dha i 60 żelaza. Minus taki ze bierze się 3 tabletki i niestety są drogie bonów 60 zł.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

no to nie jest ze mną chyba az źle... Staram się urozmaicać dietę, ze względu na to, że ta, którą muszę stosować na co dzień jest obrzydliwie rygorystyczna i można łatwo popaść w różnego rodzaju niedobory. Za dwa za dwa tygodnie mam gina, to pewenie dostanę już jakieś witaminki....

reklama
U mnie od samego rana piękna pogoda .. ale jak na mnie do pewnie wyjde do sklepu i spowrotem tylko bo tak to sama sie nigdzie dalej nie zapuszczam... a moj m od samego rana w pracy dzisiaj.

Ja wstałam tak bardzo głodna ze musiałam zrobic kanapki dzisija sobbie sama. I zjadłam z sałatka pomidorkiem ogorkiem i cebulka mniam mniam .. dzisiaij zaczynamy dzien zdrowo :)

Do góry