reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja mieszkam w Uk wiec nie wiem co na czasie w pl ale tutaj polecili mi takie cudo :)

1468137904-pn4bq1.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. Ja dopiero wstałam ale sny miałam znów koszmarne całą noc. We wtorek mam wizytę i już sie tak strasznie doczekać nie moge bo kurka bardzo dobrze sie czuje, nie mam żadnych objawów prócz częstego sikania, piersi mnie juz nie bola, brzuch mały nic go nie czuje żadnego bólu kłucia nic. Chciałabym juz sprawdzić czy wszystko ok bo umieram ze strachu a tu jeszcze trzy dni. Skończył mi sie duphaston i nie mam go skad wziąsc na dodatek dzisiaj. W ubrania mieszczę sie spowrotem wszystkie normalnie. Minimalnie spodnie mnie cisną na brzuchu jak siedze ale do ciążowych to długa droga. Ja nie wiem jakim cudem wy cos czujecie w tych brzuchach bo u mnie to nic tam sie nie rusza, a zeby wiedzieć gdzie mi sie zaczyna i kończy macica to juz jakiś Meksyk :) ja nie mam pojęcia. Mam ogromna nadzieje ze wszystko jest dobrze - musi byc! Ale chce juz wtorek i sie upewnić! Dołuje mnie to.
Ja tak miałam w poprzedniej ciazy, przez pierwszy trymestr schudlam I jak wzdeciaminely to w drugim trymestrze bylam szczuplejszaniz przed ciaza i też sie we wszystko miescilam. Teraz mam miesnie brzucha w takim stanie ze mi nic nie trzymaja (min zasluga operacji w ktorej mnie na pół przekroili)wiec czuje co mi sie w brzuchu dzieje.

Kolorowa. W poprzednich ciazach ruchy poczulam koło 15tego tygodnia. Takie na 100%. Tez biore te tabletki co Ty.

Acha.. I mi sie febra zrobiła na wardze. Jakieś sposoby? ( nie boli tylko niewygodna jest)

Kolorowa Mama
Jest kwas fokiowy cynk witaminki i omega. Wiec sadze ze dobre :)
Ja korzystam z pogody -. Dwie pralki wyprane i wystawione do wysuszenia. Mlode siedzi cichutko bo ma Lego od dziadka i sie bawi.
Wiecie co mi potwornie smakuje w ciazy?
Nektarynki i... szpinak. Moge jesc na surowo albo blendowac na koktaile z truskawkami i bananem.
A dzis mam przekoszmarna ochote na czeresnie.
Jako dzieciak u babci potrafilam kilka godzin siedziec na galezi i wcinac czeresnie.
We wtorek mam wizyte u ginekologa (na ogol mam co 2 tyg) ale jakos sie nie stresuje juz tak jak w pierwszej ciazy. Szkoda, ze nie mieszkamy blizej siebie mozna by sie spotkac i poplotkowac i pomarudzic :)

Aniay
ja uzywam na febry masci "Herpex" jak tylko zaczyna swedziec. Czasem zniknie, a czasem sie wybije "ale szybciej sie goi. Koszt w Polsce od 5 do 7 zl za malutka tubke.

Kolorowa Mama
Jest kwas fokiowy cynk witaminki i omega. Wiec sadze ze dobre :)
Ja korzystam z pogody -. Dwie pralki wyprane i wystawione do wysuszenia. Mlode siedzi cichutko bo ma Lego od dziadka i sie bawi.
Wiecie co mi potwornie smakuje w ciazy?
Nektarynki i... szpinak. Moge jesc na surowo albo blendowac na koktaile z truskawkami i bananem.
A dzis mam przekoszmarna ochote na czeresnie.
Jako dzieciak u babci potrafilam kilka godzin siedziec na galezi i wcinac czeresnie.
We wtorek mam wizyte u ginekologa (na ogol mam co 2 tyg) ale jakos sie nie stresuje juz tak jak w pierwszej ciazy. Szkoda, ze nie mieszkamy blizej siebie mozna by sie spotkac i poplotkowac i pomarudzic :)
Czytając to wcinam nektarynkę :) a czereśnie zajadam od pon do piątku :)

Aniay, chodzi o opryszczkę? U mnie działa najlepiej naturalny olejek herbaciany. Testowałam maści, płyny, plastry, czosnek, cebulę, polopirynę i nic tak nie działa jak ten olejek. Jak zacznę smarować na samym początku to od razu ją dusi. Można kupić w aptece, zielarskim lub internecie - kosztuje dychę i starcza na dłuuugo. Tylko zapach ma ostry.

Z witamin biorę kwas foliowy. Poza tym staram się dostarczać witaminy i minerały w jedzeniu. Na szczęście nie mam mdłości i jem wszystko, a teraz taki sezon warzywno-owocowy że można się objadać.

Miłej niedzieli :)

Ja też się witam niedzielnie :) ja dzisiaj czuję sie niezwykle dobrze, nię męczą mnie nawet nudności :) ja też mam coraz to dziwniejsze sny. Dzisiaj śniło mi się, że porwała mnie jakaś sekta :p
Ja będę musiała kupić sobie trochę ubrań ciążowych bo w pierwszej ciąży przez większość czasu chodziłam w swoich normalnych ciuchach a później było lato więc chodziłam w sukienkach.
Co do witamin to ja biorę Femibion 1.

reklama
Ja wlasnie po pierwszej ciazy nie mam nic. Spodnie mi pekly na tylku 4 dni przed porodem. Mialam sukienke i dwie bluzeczki ale pozyczone od przyjaciolki. Tylko spodnie dresowe mi zostaly.
Ale dzis sobie chyba kurteczke kupie :) poki sa w przecenie

Do góry