reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witajcie kochane :-) w piatek 13 a ja juzz po usg. Maluszek maa 7 mm i ok 120 rr, maam duzo lezec i odpoczywac bo kosmowka w jednym miejscu musi sie "dokleic" ale podobno wszystko wyglada ok . Czekamm na Wasze relacje

reklama
marlena witaj i gratuluję :tak:
Paraplu ja chodzę na basen 2-3 razy w tygodniu i nie zamierzam przestać:yes:
Bridget, julia trzymam kciuki za Wasze bety. Oby rosły!!!
Madziulka ale super, Który to tydzień??:-) :)

W końcu dostałam wynik bety: 134 .
Czyli to jest 4 tydzień?

Witajcie kochane :-) w piatek 13 a ja juzz po usg. Maluszek maa 7 mm i ok 120 rr, maam duzo lezec i odpoczywac bo kosmowka w jednym miejscu musi sie "dokleic" ale podobno wszystko wyglada ok . Czekamm na Wasze relacje
Madziulka super wiadomość jak na piątek 13 :happy:

Czyli to jest 4 tydzień?
Super że wkoncu masz wyniki... I że betka rośnie :-D

Czyli to jest 4 tydzień?

Gratulacje!

Ja wczoraj byłam na usg, oczywiście nic nie było widać, pani dr powiedziała tylko że jest sporo płynu w zatoce Douglasa więc możliwe że będzie ciąża pozamaciczna;d hcg natomiast przyrasta prawidłowo 217 po 24h-417, po kolejnych 48h-1192. Już sama nie wiem co myśleć:(

Czyli to jest 4 tydzień?

bete wczoraj mialam 54600 wg om to 6w2d. Wiec 2. Tyg starsza :p a termin to 7 stycznia :-)

Gratuluję bet i dobrych przyrostów :-) :)

U mnie tak troszkę niewesoło :-( :(
Wczoraj wieczorem zauważyłam przy podcieraniu się, że papier jest taki pomarańczowo-różowy, pewnie śluz podbarwiony krwią. Rano byłam u lekarza, na USG jeszcze zupełnie nic nie widać, mam przyjść w środę 18 maja na kolejne USG.
Zrobiłam z ciekawości betę i moja na dzisiaj wynosi 380. Kolejną zrobię w poniedziałek.
Teraz tej krwi na papierze już nie ma, ale cały czas plamię. Nic na podtrzymanie nie dostałam póki co.

Tak sobie myślę, że ta krew i plamienie to pewnie od noszenia synka. Dobrze, że mam mamę w domu.

Cześć dziewczyny :) Dołączam do was :) Moja fasolka ma 6 tygodni .. Niech mi któraś powie czy tez ma takie mocne mdłości i wymiotuje bo ja nic nie potrafie zjeść bo wszystko zwracam mecze sie tylko a pracuje a zadne herbatki nie pomagaja :/
ja 4 tydzień, jeszcze żadnych mocniejszych objawów nie mam ,chodź po wypiciu kawy i podczas jazdy samochodem robi mi się trochę nieprzyjemnie, ale to pewnie pikuś w porównaniu z twoimi dolegliwościami, może zaraz miną :)

Super ! Już nie mogę się doczekać swojego usg :):)

bete wczoraj mialam 54600 wg om to 6w2d. Wiec 2. Tyg starsza :p a termin to 7 stycznia :-)
mam przyjaciółkę z 7 stycznia,więc polecam termin hehe gratuluję,ale duża beta :)

Wczoraj wieczorem zauważyłam przy podcieraniu się, że papier jest taki pomarańczowo-różowy, pewnie śluz podbarwiony krwią. Rano byłam u lekarza, na USG jeszcze zupełnie nic nie widać, mam przyjść w środę 18 maja na kolejne USG.
Zrobiłam z ciekawości betę i moja na dzisiaj wynosi 380. Kolejną zrobię w poniedziałek.
Teraz tej krwi na papierze już nie ma, ale cały czas plamię. Nic na podtrzymanie nie dostałam póki co.

Tak sobie myślę, że ta krew i plamienie to pewnie od noszenia synka. Dobrze, że mam mamę w domu.
Będzie dobrze, nawet w suwaczku mamy napisane, że w naszym tygodniu możemy obserwować niewielkie krwawienie :)

Mówiłyście już komu o ciąży ? bo mój mąż co kogoś widzimy to daje znaki czy może powiedzieć, ale póki co wolę, żeby nie mówił ;)

Współczuje kochana, trzymaj się cieplutko. Ja dzissiaj w ogródku popracowałam i chyb też pożałuje, bo mnie dreszcze złapały i brzuch rozbolał. Nospa a potem położę się plackiem i będe leżeć.

ja 4 tydzień, jeszcze żadnych mocniejszych objawów nie mam ,chodź po wypiciu kawy i podczas jazdy samochodem robi mi się trochę nieprzyjemnie, ale to pewnie pikuś w porównaniu z twoimi dolegliwościami, może zaraz miną :)

Mówiłyście już komu o ciąży ? bo mój mąż co kogoś widzimy to daje znaki czy może powiedzieć, ale póki co wolę, żeby nie mówił ;)

Ja powoli zaczynam tracić apetyt. Powiedzieliśmy mojej córce i mojej najlepszej przyjaciółce. Planujemy powiedzieć rodzinie mojego A. w ten weekend a ja mojej powiem w przyszły, po USG.

Ankamaz mam nadzieję, że to jednak chwilowe. Niby wiem, że każda ciąża inna, ale wczoraj mało zawału nie dostałam :-( :(
U mnie trochę osób już wie, ale to takie z najbliższego otoczenia. No i w pracy powiedziałam, mimo, że jestem na wychowawczym, to jednak czasami przyszłam na zastępstwo. Jestem kierowcą w pizzerii i tam nieraz trzeba się nadźwigać. Kiedyś przez to właśnie poroniłam i wolałam tym razem nie ryzykować.

Aniay oby Ci przeszło. Tak sobie myślimy, że trochę pracy nam nie zaszkodzi, a potem plujemy sobie w brodę.

reklama
Witajcie. Dołączam się do Was. ;) Ostatnia @ 10 kwietnia i 3 testy pozytywne. Wczoraj robiłam betę i wynik 984 i według tego to by był 5-6 tydzień. A według @ to 4t4d. Czym lepiej się sugerować? ;)
dolegliwości pierwsze są- mdłości, zawroty głowy i bóle podbrzusza.

To moja pierwsza ciąża. ;)
Rocznik 1993.
Termin prawdopodobnie na 20 stycznia.

Do góry