reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Właśnie ja dostałam na to skierowanie, i lekarka kazała mi przynieść wynik i na podstawie tego, usg i wywiadu będzie robić prenatalne. Ale z tego co pytałam koleżanek to one tego nie miały i dlatego pytam bo trochę to dziwne ze mi akurat kazała. .. Może jest przezorna i woli już teraz to zrobić, sama nie wiem jak mam to tłumaczyć ... Mam 27 lat.
Dziwne ze skierowała cie na te testy i to prZd prenatalnymi. Miałaś w rodzinie jakies przypadki chorób genetycznych? Moja lekarka mówiła ze to tylko sie robi jak na prenatalnych cos wyjdzie nie do konca dobrze albo ze względu na choroby w rodzinie lub wiek kobiety. I mi mówiła ze jak prenatalne wyjdą dobrze to nie ma sensu robić pappa bo szkoda kasy. Moje trzy siostry ktore maja po dwójce dzieci tez nigdy tego nie miały. Moze na kasę cie chce naciągnąć. Dopytaj po co Ci to i dlaczego każe ci zrobic?

Marlenka nie przejmuj sie na zapas czekaj do poniedziałku. Odpoczywaj sobie jedz wiecej zdrowych rzeczy odstaw maka i pij duzo wody. I na pewno sie nie obwiniaj!!!! To nie twoja wina nie ma wpływu na takie rzeczy. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i tulę :)***

Ostatnia edycja:
reklama
Z tym testem pappa sa dwie szkoly..jedni lekarze uwazaja ze badania prenatalne rzetelniee mozna wykonac tylko porownujac wynik usg z wynikami pappa, I traktuja to jako podstawe badan, inni traktuja to juz jakko rozszerzona diagnostyke. To tylko baadanie krwi a wiec nie bardzzo inwazyjne z kosztem prywatnie ok 150 zl, gdzie inne badania genetyczne kosztuja.ok 2400. A wiec to decyzja nasza I naszego lekarza prowadzacego. Ale to ze zlecili badania nie musi oznaczac ze.sa.wskazania

Dziwne ze skierowała cie na te testy i to prZd prenatalnymi. Miałaś w rodzinie jakies przypadki chorób genetycznych? Moja lekarka mówiła ze to tylko sie robi jak na prenatalnych cos wyjdzie nie do konca dobrze albo ze względu na choroby w rodzinie lub wiek kobiety. I mi mówiła ze jak prenatalne wyjdą dobrze to nie ma sensu robić pappa bo szkoda kasy. Moje trzy siostry ktore maja po dwójce dzieci tez nigdy tego nie miały. Moze na kasę cie chce naciągnąć. Dopytaj po co Ci to i dlaczego każe ci zrobic?

Marlenka nie przejmuj sie na zapas czekaj do poniedziałku. Odpoczywaj sobie jedz wiecej zdrowych rzeczy odstaw maka i pij duzo wody. Trzymam za Ciebie mocno kciuki i tulę :)***

Nie, w rodzinie nigdy nie było, ale nawet nie pytała o to. Pytała tylko o wiek i powiedziala wtedy ze powinno nie być raczej problemu. Na kasę tez raczej naciągnąć nie chce bo tych wyników nie robie u niej tylko w diagnostyce. Nie wiem może faktycznie wszystkim daje dla pewności... Żeby już później w razie czego nie robić. A podejrzewam że pieniądze po prostu nie mają dla niej znaczenia ( może na odwrót, że dla mnie nie mają) bo każda wizyta 200zł. Sama nie wiem...

Marlenka trzymaj się i bądź dobrej myśli i nie zadręczaj się netem. Ja jak przeczytałam o toksoplazmozie (pomimo że to co innego niż u Ciebie) to po jednym artykule dałam sobie spokój bo bym oszalała. Staram sie myśleć pozytywnie ale łatwo nie jest. Usg gen miałam i póki co wszystko jest ok więc tego sie trzymam. Z racji wieku (31) dostałam zalecenie na pappa ale nie wiem jeszcze co i jak bo to od prywatnego więc i prywatnie muszę zrobić. W piątek mam wizytę u gin więc może czegoś sie dowiem.
Spokojnej nocy kobietki:happy:

Marlena tak jak mówią dziewczyny: postaraj sie nie stresować i dużo odpoczywać przez weekend :) pamiętaj, że dzidziuś czuje Twoje emocje. W poniedziałek wszystkiego się dowiesz. A może okaże się, że to pomyłka. Zobaczysz wszystko będzie dobrze :*

Z tym testem pappa sa dwie szkoly..jedni lekarze uwazaja ze badania prenatalne rzetelniee mozna wykonac tylko porownujac wynik usg z wynikami pappa, I traktuja to jako podstawe badan, inni traktuja to juz jakko rozszerzona diagnostyke. To tylko baadanie krwi a wiec nie bardzzo inwazyjne z kosztem prywatnie ok 150 zl, gdzie inne badania genetyczne kosztuja.ok 2400. A wiec to decyzja nasza I naszego lekarza prowadzacego. Ale to ze zlecili badania nie musi oznaczac ze.sa.wskazania
No właśnie ja się nie znam za bardzo na tym. Bazuje na tym co powie mi gin a moze powinnam sie sama wiecej dowiedzieć skądś .

Nie, w rodzinie nigdy nie było, ale nawet nie pytała o to. Pytała tylko o wiek i powiedziala wtedy ze powinno nie być raczej problemu. Na kasę tez raczej naciągnąć nie chce bo tych wyników nie robie u niej tylko w diagnostyce. Nie wiem może faktycznie wszystkim daje dla pewności... Żeby już później w razie czego nie robić. A podejrzewam że pieniądze po prostu nie mają dla niej znaczenia ( może na odwrót, że dla mnie nie mają) bo każda wizyta 200zł. Sama nie wiem...
Pewnie masz racje moze poprostu ma taka praktykę Ze daje. Zapytaj ja moze zanim zrobią niech Ci wyjaśni

reklama
Madziulka uspokoiłas mnie :yes:

Do góry