reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marlenka nie zamartwiaj się, poczekaj spokojnie do poniedziałku ... nie znam się na tych sprawach co pisalas, ale czytając Idealke widać, wyjście z tej sytuacji...czasami lepiej się nie nakrecac bo jest to niepotrzebne...
a mnie bolało z prawej strony a teraz boli mnie i z lewej i na wysokości zoładka...i ani nospa ani apap nie pomaga...i nie wiem o co chodzi...ale na razie staram się nie denerwować ...sa takie pozycje jak siedze albo leze ze mi odpuszcza....

reklama
Marlenka ja osobiście znam 2 osoby które mają tą przegrodę macicy 1 ma dwójkę dzieci a druga 1. Czyli można :-D I ciążę przebiegały bez problemu, lekarz powiedział ze taka uroda... A do poniedziałku odpoczywaj i nie zamartwiaj się! :happy2: ja trzymam mocno za Ciebie kciuki :biggrin2:
A tak apropo, miała któraś z was skierowanie na test PAPPA?

Dziewczyny jestem po wizycie .. I nie za bardzo mnie ciesza wiesci jakie uslyszalam ...
Po pierwsze moje lekarka chciała mnie wyslac na szpital w trybie natychmiastowym poniewaz jestem odwodniona..
Po drugie mam dwodrozna macicie pierwszy raz słysze i dzisdzius rozwija sie po jednej stronie bo mam jakas przegrode na srodku..
Po trzecie mam 13 tydz z usg dzisiaj alee moja lekarz zuwazyła niepokojace cos nazywajac przepuklina pępowinową i niestety ale Marlena w ryk i placze do teraz podobno to jest bardzo grozne dla dziecka...
Nie mialam robic badan prenatalnych bo nei byly potrzebne teraz musze dostalam skierowania na mus i juz wiec bede miala w poniedziales i sie wszystko okaze ale caly czas chce mi sie plakac ze dzidzia nie jest w porzadku i to moja wina ...
Kochana nie martw się ! Ja co do tej przepuchliny to słyszałam, że może być fizjologiczna i sama się wchlonie,coś takiego ! Nie wiem czy też nie myle, ale moja siostra cioteczna miała i po porodzie od razu mała miała operowane jelitka i jest w jak najlepszym porządku ! rozwija się itd. jak każde dziecko ! Broń Boże nie czytaj w necie nic bo tam wszystko kończy sie na najgorszym !!

Marlenka nie zamartwiaj się, poczekaj spokojnie do poniedziałku ... nie znam się na tych sprawach co pisalas, ale czytając Idealke widać, wyjście z tej sytuacji...czasami lepiej się nie nakrecac bo jest to niepotrzebne...
a mnie bolało z prawej strony a teraz boli mnie i z lewej i na wysokości zoładka...i ani nospa ani apap nie pomaga...i nie wiem o co chodzi...ale na razie staram się nie denerwować ...sa takie pozycje jak siedze albo leze ze mi odpuszcza....
Brzmi jak gazy :D Takie konkretne,(bo się ból przemieszcza) kup espumisan i walnij sobie kilka kulek. (bezpieczne w ciąży, nie wchłania się do organizmu) Masowanie brzucha zgodnie z ruchem wskazówek zegara też pomaga.

Marlenka, trzymam kciuki żeby się wszystko wyjaśniło i następny lekarz uspokoił.

Baby wow ja robiłam test papa przy usg prenatalnym w pierwszej ciąży i teraz tez będę robic

Właśnie ja dostałam na to skierowanie, i lekarka kazała mi przynieść wynik i na podstawie tego, usg i wywiadu będzie robić prenatalne. Ale z tego co pytałam koleżanek to one tego nie miały i dlatego pytam bo trochę to dziwne ze mi akurat kazała. .. Może jest przezorna i woli już teraz to zrobić, sama nie wiem jak mam to tłumaczyć ... Mam 27 lat.

Marlenka wlasnie mialam napisac to co Weroika. To na razie tylko podejrzenia jednej.lekarki. wszystko jest jeszcze takie malutkie ze na pewno po jednym usg na tym etapie nic nie jest pewne. I ja jestem pewna ze dzidzius chce.Ci dodac troche adrenaliny :-) ale wszystko bedzie dobrze. I szczerze nie jestem przekonana do dr ktory wypuszczaja swoje pacjentki ze zlymi rokowaniami I tyle. W medycynie jak w kinie wszystko sie moze zdarzyc a.kto ma.wiezyc w nasze maluchy jak nie ich mamy ! Poza tym zadnej w tym Twojej winy.nie widze, I ja tam.czuje ze wszytko bedzie dobrze

Marlena, nie martw się, dziewczyny dobrze prawią :) popijaj wodę po troszku, odpoczywaj i spokojnie czekaj na poniedziałek :)

Ja dzisiaj pół dnia spędziłam na pakowaniu, a jedziemy tylko na weekend na rowery. Ech jak to będzie z dwójką dzieci, skoro już jest tak ciężko się spakować? ;)
Także życzę Wam miłego, bezstresowego weekendu :)

reklama
Baby wow może zaleca to wszystkim swoim pacjentkom, co wcale nie jest źle. Jak przykłady pokazują prenatalne to tylko pomoc dla mamy i dziecka, a nie nic zlego

Do góry