reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marlenka co mogłaś zawinic ze dzidziuś w jednej części macicy się rozwija.to nie Twoja wina,od kiedy jesteś na forum pisałas ze starasz się jeść ile możesz więc to tez nie Twoja wina ze odwodniona jesteś. Na spokojnie podejdź do badań,wydaje mi się ze ta Twoja lekarka jest trochę zbyt nerwowa i Cię straszy na zapas. Skonsultuj w miarę możliwości z innym lekarzem.

reklama
A tak w ogóle, to jestem ciekawa czy aby na pewno to takie rzadkie skoro znam juz dwie osoby, ktore mają tą dwurożna macicę. Mojej koleżance udało się spokojnie ciążę donosić [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marlenka nie wypowiem sie na temat reszty wiadomości ale jesli chodzi o dwurożną macicę, to ja też taką mam. Mój lekarz odkrył ją podczas zwykłego badania usg, kiedy jeszcze nie byłam w ciąży. I - co strasznie zabrzmi - aż zatarł rączki z radości, ze trafił mu się taki przypadek. To dotyka niespełna 0,5% kobiet na świecie. Pytałam wówczas, co to będzie w ciąży i uspokoił mnie, ze najważniejsze to wiedzieć o tym, że mamy z tym odczynienia. Wtedy trzeba dokładnie obserwować, gdzie i jak rozwija się płód i gdyby szło coś w złym kierunku, to ponoć poprzez niegroźny zabieg "poprawia" się ułożenie malca w macicy. W każdym razie stwierdził, ze przy dzisiejszym rozwoju medycyny, ta sytuacja nie stanowi niebezpieczeństwa. Trzeba tylko w porę interweniować, zeby nie brakło maluszkowi miejsca na to, by rosło. Wiec pewnie będziecie czekać i obserwować, jak kruszynka będzie się układać. U mnie tak robimy. W każdym razie lekarz mówi mi o tym wszystkim ze spokojem. Co prawda nie spodobała mi sie jego reakcja radości na widok mojej macicy ale podoba mi się jego wiara w swoje możliwości. Jesli zobaczyłaś u swojej gin, że tym się przestraszyła, moze trzeba się nad nią zastanowić. Tyle, że u Ciebie nałożyło się jeszcze odwodnienie i pewnie ogólnie martwi się. W każdym razie dwurozną się nie przejmuj, bo to w tym momencie nie ma wpływu na rozwój maleństwa. Super, ze dała Ci skierowania na dokładniejsze badania. Wszystko się ułoży, tylko zacznij odpoczywać ! Czasami dostajemy znak, że musimy zwolnić tempo. A co masz robić w sprawie odwodnienia?

Bardzo duzo sie nawadniac i unikac słonca jak na razie.
Dziekuje kochana co do macicy przynajmniej z jednym jestem uspokojona naprawde troche mi ulzylo :*

Marlenka co mogłaś zawinic ze dzidziuś w jednej części macicy się rozwija.to nie Twoja wina,od kiedy jesteś na forum pisałas ze starasz się jeść ile możesz więc to tez nie Twoja wina ze odwodniona jesteś. Na spokojnie podejdź do badań,wydaje mi się ze ta Twoja lekarka jest trochę zbyt nerwowa i Cię straszy na zapas. Skonsultuj w miarę możliwości z innym lekarzem.

W poniedziałek prenatalne bedzie robil mi jakis lekarz zobacymy co on powie. Oby było okey i tylko czekam zeby powiedzial ze moja lekarka sie pomylila..

Marlena masz cały weekend na odpoczynek. Co do nawadniania, to koleżanka pielęgniarka zawsze mówi, ze jak się nawadniać, to pić wodę ale małymi łyczkami i zero soli. 3 mam za Ciebie kciuki :*

Marlena masz cały weekend na odpoczynek. Co do nawadniania, to koleżanka pielęgniarka zawsze mówi, ze jak się nawadniać, to pić wodę ale małymi łyczkami i zero soli. 3 mam za Ciebie kciuki :*

JA myślalam kiedys, że nie da się wypić więcej wody jak 1,5 litra dziennie, ale od niedawna się przekonałam, ze jednak da się.
Wystarczy mieć ja zawsze przy sobie, w torebce, szafce przy łózku, w pracy pod ręką .
Ja w pracy leję sobie w szklankę, stawiam na biurku i czy mi się chce pić czy nie, jakoś ta ręka sama leci do szklanki i takim sposobem przez jedyne 8 godzin wypijam 1,5litra

No widzisz Marlena,może Twoja lekarka się nie pomyliła ale o ile inne podejście do sprawy ma lekarz Idealki. Myślę że jest to wyjątkowa sytuacja i całe szczęście ze będziesz mogła skonsultować z innym lekarzem.Może zaproponuje podobne rozwiązanie co lekarz Idealki.Dobrze ze masz zrobić komplet badań to napewno nie zaszkodzi.

Tez mam taka nadzieje na chwile mialam zalamanie .. Ale dziekuje ze mam was bo tak to pewnie bym siedziala i plakala bo bym myslala ze naprawde jest zle .

Dziewczyny ja uciekam dzisiaj juz spac :* Dobranoc :*

reklama
Marlena trzymam kciuki za bad w pn, żeby wszystko się dobrze wyjaśniło. Nie wiem nic o tym co pisałaś ale z tego co widzę mam nadzieje ze dziewczyny Cię już trochę uspokoiły :*

Do góry