reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U mnie też Cc, mam bardzo wąskie biodra, a synek miał 3850.. Próbowali wywołać poród przez 2 dni.,sposobami,że ała... Wolę zapomnieć... w skończonym 41 tygodniu. Na trzeci dzień w końcu zabieg...
Mam nadzieję,że teraz nie będą tak długo czekać z decyzją
[emoji15]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie przeżyłam nigdy porodu ale o ile nie mogę powiedzieć, co lepsze pn czy cc, to wiem ze najgorsze chyba to cc, po wielu godzinach porodu naturalnego .. Stresujesz sie porodem naturalnym a potem cierpisz i przezywasz bóle, zeby na koniec okazało się, ze potrzebna jest cesarka..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Heh Idealka to dokładnie opis mojego pierwszego porodu, ponad 20 godz męczarni bez znieczulenia a na koniec i tak szybka cesarka. . Dlatego po tych dosw nie chce juz ryzykować ze będzie tak samo i od razu wolała bym Cc..
Choć nie ma się co czarować Cc bajka tez nie jest.. ;)

Dziewczyny jestem po wizycie .. I nie za bardzo mnie ciesza wiesci jakie uslyszalam ...
Po pierwsze moje lekarka chciała mnie wyslac na szpital w trybie natychmiastowym poniewaz jestem odwodniona..
Po drugie mam dwodrozna macicie pierwszy raz słysze i dzisdzius rozwija sie po jednej stronie bo mam jakas przegrode na srodku..
Po trzecie mam 13 tydz z usg dzisiaj alee moja lekarz zuwazyła niepokojace cos nazywajac przepuklina pępowinową i niestety ale Marlena w ryk i placze do teraz podobno to jest bardzo grozne dla dziecka...
Nie mialam robic badan prenatalnych bo nei byly potrzebne teraz musze dostalam skierowania na mus i juz wiec bede miala w poniedziales i sie wszystko okaze ale caly czas chce mi sie plakac ze dzidzia nie jest w porzadku i to moja wina ...

Dziewczyny jestem po wizycie .. I nie za bardzo mnie ciesza wiesci jakie uslyszalam ...
Po pierwsze moje lekarka chciała mnie wyslac na szpital w trybie natychmiastowym poniewaz jestem odwodniona..
Po drugie mam dwodrozna macicie pierwszy raz słysze i dzisdzius rozwija sie po jednej stronie bo mam jakas przegrode na srodku..
Po trzecie mam 13 tydz z usg dzisiaj alee moja lekarz zuwazyła niepokojace cos nazywajac przepuklina pępowinową i niestety ale Marlena w ryk i placze do teraz podobno to jest bardzo grozne dla dziecka...
Nie mialam robic badan prenatalnych bo nei byly potrzebne teraz musze dostalam skierowania na mus i juz wiec bede miala w poniedziales i sie wszystko okaze ale caly czas chce mi sie plakac ze dzidzia nie jest w porzadku i to moja wina ...

Jej przykro słuchać niestety że cos się dzieje nie tak. Ale Niunia nie smuć się;* nie obwiniaj się to nie jest Twoja wina! Musisz dużo odpoczywać, oszczędzać sie, nie forsować. Porób badania może wszystko wróci no normy:* Jesteśmy z Tobą!:*

Jej przykro słuchać niestety że cos się dzieje nie tak. Ale Niunia nie smuć się;* nie obwiniaj się to nie jest Twoja wina! Musisz dużo odpoczywać, oszczędzać sie, nie forsować. Porób badania może wszystko wróci no normy:* Jesteśmy z Tobą!:*

Dziękuję za ciepłe słowa .. tak strasznie się boję chciałam zeby bylo okey tym bardziej ze to moje pierwsze dzieciątko

Dziękuję za ciepłe słowa .. tak strasznie się boję chciałam zeby bylo okey tym bardziej ze to moje pierwsze dzieciątko

Wiadomo, że każda z nas się boi, że cos będzie nie tak. Lecz stres też robi swoje..:(
Ale łatwo powiedzieć - weź się nie stresuj ;/
Widzisz tak to jest kiedy kobieta pagnie tego dziecka, chce donosić je szczęśliwie do końca w zdrowiu i bez zmarwień to zawsze musi spotkać na swojej drodze jakieś trudności..:( A ile jest ciąż niechcianych, usuwanych.... eh.
Porobisz badania i może wszystko się wyjaśni, będziemy trzymały kciuki!

Ostatnio w faktach ten Nowicki pokazywal, ze robi sie operacje w lonie matki i m.in. przepukline pepowinowa. Duzo dzieci sie z tym rodzi i dopiero pozniej sa operowane. Nie denerwuj sie na zapas bez badan mozesz sobie snuc niestworzone historie a to nie ma sensu. Duzo odpoczywaj. Poniedziałek niedaleko.

Mnie sie brzuch otworzył na samym środku po ponad tyg od cc i mam na środku brzydka bliznę a na bokach niewidoczna, tak czasami jest :-/

Marlenko jesteśmy z Toba i trzymamy kciuki zeby było wszystko dobrze [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Marlenka nie wypowiem sie na temat reszty wiadomości ale jesli chodzi o dwurożną macicę, to ja też taką mam. Mój lekarz odkrył ją podczas zwykłego badania usg, kiedy jeszcze nie byłam w ciąży. I - co strasznie zabrzmi - aż zatarł rączki z radości, ze trafił mu się taki przypadek. To dotyka niespełna 0,5% kobiet na świecie. Pytałam wówczas, co to będzie w ciąży i uspokoił mnie, ze najważniejsze to wiedzieć o tym, że mamy z tym odczynienia. Wtedy trzeba dokładnie obserwować, gdzie i jak rozwija się płód i gdyby szło coś w złym kierunku, to ponoć poprzez niegroźny zabieg "poprawia" się ułożenie malca w macicy. W każdym razie stwierdził, ze przy dzisiejszym rozwoju medycyny, ta sytuacja nie stanowi niebezpieczeństwa. Trzeba tylko w porę interweniować, zeby nie brakło maluszkowi miejsca na to, by rosło. Wiec pewnie będziecie czekać i obserwować, jak kruszynka będzie się układać. U mnie tak robimy. W każdym razie lekarz mówi mi o tym wszystkim ze spokojem. Co prawda nie spodobała mi sie jego reakcja radości na widok mojej macicy ale podoba mi się jego wiara w swoje możliwości. Jesli zobaczyłaś u swojej gin, że tym się przestraszyła, moze trzeba się nad nią zastanowić. Tyle, że u Ciebie nałożyło się jeszcze odwodnienie i pewnie ogólnie martwi się. W każdym razie dwurozną się nie przejmuj, bo to w tym momencie nie ma wpływu na rozwój maleństwa. Super, ze dała Ci skierowania na dokładniejsze badania. Wszystko się ułoży, tylko zacznij odpoczywać ! Czasami dostajemy znak, że musimy zwolnić tempo. A co masz robić w sprawie odwodnienia?

Do góry