reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ile dzisiaj wizytujacych,trzymam kciuki za dobre wieści kochane!
Askl25 dla Ciebie specjalne kciukasy i życzenia urodzinowe,niech dzidziuś ładnie pomacha mamie na usg:)
Ja dziś za to spałam jak zabita,byłam wczoraj zmęczona i jak padlam do łóżka wieczorem tak obudziłam się przed 7 żeby do pracy zdążyć.nawet synek dziś przespal całą noc wiec nie mam co narzekać. Za to po obudzeniu paw na powitanie dnia:/
Mam wrażenie ze o wiele mniej czuje brzuch niż czułam,mam nadzieje ze wszystko w porządku z dzidzią.

reklama
Dziewczyny czy któraś z was ma nadcisnienie?
Dostalam kolejne leki ale cisnienie mi nie spada, 140/100 I wyzej w ciagu dnia.
Leczylam sie przed ciaza ale musialam na ciaze zmienic leki.

Ja biorę duphaston dwa razy dziennie bo w 6 tyg miałam plamienia ale w sumie nie wiadomo czemu. Teraz jak byłam u lekarza to pytała sie ile mam jeszcze duphastonu to powiedziałam ze pól listka i nie przepisała mi kolejnego. Dzis juz nie mam dupka i wlasnie tak sie zastanawiam bo jakos z euforii na ostatniej wizycie zapomniałam o to dopytać . U mnie dopiero 9 tc prawie. Trochę sie boje. Muszę o tym poczytać albo moze do niej zadzwonie.

Ja biorę duphaston dwa razy dziennie bo w 6 tyg miałam plamienia ale w sumie nie wiadomo czemu. Teraz jak byłam u lekarza to pytała sie ile mam jeszcze duphastonu to powiedziałam ze pól listka i nie przepisała mi kolejnego. Dzis juz nie mam dupka i wlasnie tak sie zastanawiam bo jakos z euforii na ostatniej wizycie zapomniałam o to dopytać . U mnie dopiero 9 tc prawie. Trochę sie boje. Muszę o tym poczytać albo moze do niej zadzwonie.

Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła. Będziesz na pewno spokojniejsza. Ja w pierwszej ciąży brałam dupka 3x2 dziennie! Mimo, że mi się nic nie działo. Ale z tego co pamiętam to lekarz mi odstawiał dupka stopniowo zmniejszając dawkę.. I tak chyba do 16 tygodnia. Teraz biorę dopochwowo luteine 3x2 dziennie i jeszcze lekarz mi nie zmniejszył dawki..

Ja biore luteine dopochwowa 3x2 , skonczylam wlasnie 12 tc I na wczorajszej wizycie lekarz zallecil stopniowe zejscie z luteiny od 14 tc , mam cala rozpiske, mniejj wiecejj najpier przez 2 dni 3x1, pozniej 2x1, nastepne 2 dni po jednej I dopiero przestac.

Ja biore luteine dopochwowa 3x2 , skonczylam wlasnie 12 tc I na wczorajszej wizycie lekarz zallecil stopniowe zejscie z luteiny od 14 tc , mam cala rozpiske, mniejj wiecejj najpier przez 2 dni 3x1, pozniej 2x1, nastepne 2 dni po jednej I dopiero przestac.

Też biorę tak dużo luteiny i podejrzewam że moje odstawianie będzie wyglądało podobnie do Twojego. A dlaczego masz tak dużo tej luteiny?

Ja właśnie wróciłam, poszłam sobie wcześniej i akurat kolejki nie było z dzieckiem wszystko ok rośnie ładnie nawet według pomiarów jest o 1,5 tygodnia starszy, krwiaka już nie mam luteiny mam już nie brać, macice już mam wysoko sięga do pępka mam jeszcze odpoczywać ale nie muszę już tak dmuchać na siebie, dostałam skierowanie na morfologie, mocz, tokso i skierowanie na genetyczne ale dopiero mam iśćw 13 tyg.

reklama
Do góry