reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
HappyBabyMama tak dam znac po wizycie!
Co do duphastonu dlaczego go przestajesz brac?
Z tego co sie orientuje to zalezne jaka masz dawke, trzeba stopniowo zejsc z niego...jak mialas jedna dziennie to raczej oki, jak masz 2 lub 3 dziennie wtedy dawke powinno sie zmiejszac stopniowo. Tak pamietam lekarka mowila...a kiedy sie go odklada to juz zalezy od lekarza,

Askl25 kciuki za wizyte!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

co do progesterone tez sie nad tym zastanawialam wlasnie.. ja biore 1 tabl na wieczor. chetnie bym juz odstawila bo mam wrazenie ze nienajlepiej to na mnie wplywa. Zapytam za tyd na wizycie, ale z tego co pamietam chyb aostatnio mi mowila ze do konca 4 mc..

Ja tez sie dzisiaj za wczesnie obudzilam, o 6 juz bylam na nogach. nie byloby problem gdybym mogla sie jeszcze zdrzemnac w ciagu dnia, a tak, to musze kumulowac sily zeby mi wystarczyly do 21 kiedy wkoncu bede mogla legac.. ; )

Betina79 aż zazdroszczę Ci tej jednej tabletki. Ja muszę brać 3 i mam wrażenie, ze to właśnie od tego progesteronu czuje sie jak słonica.. Piersi mega wielkie, już w swoje staniki nie wchodzę. Ale mój gin kazał, to biorę. W poniedziałek ponowię negocjacje, żeby chociaż zejść na 2 tabl. A Ty jakie masz odczucia, co do tej tabletki?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Tak sobie myślę, że ciąża to dobry moment na ograniczenie chemii w naszym życiu. Zaczynając od tego czym smarujemy nasz brzuch, czym będziemy myć nasze maleństwa i czym będziemy szorować wanienkę ;) Ze swojej strony polecam Wam blog Sroki (pewnie większość mam go zna) - jest encyklopedią jeśli chodzi o składniki szkodliwe i recenzje kosmetyków. Wrzucam link do wyprawki dla przyszłej mamy Link do: Sroka o....: Kosmetyczna wyprawka przyszłej mamy :) I coś związanego z chemią domową, wrzucam link jak zrobić pastę do czyszczenia (np. łazienki), pozbywając się tym samym toksycznych Cifów i innych. Pasta działa super, lepiej niż nie jedno mleczko i jest tania. Link do: Mleczko do czyszczenia - oszczędź czas, zdrowie i pieniądze

HappyBabyMama, masz rację, gdyby moja ciąża była zagrożona, coś by się odklejało lub gdybym poroniła wcześniej, na pewno byłabym bardzo ostrożna.

askl25, wszystkiego najlepszego :)

HappyBabyMama ja w pierwszej ciąży brałam dupka dwa razy dziennie jeśli dobrze pamiętam do końca pierwszego trymestru. Lekarz kazał mi już odstawić tabletki i po prostu odstawiłam. Nic się złego nie działo. W tej ciąży biorę też ale nie wiem jeszcze jak długo, bo na ostatniej wizycie nadal miałam odwaratwiającą się kosmówkę :/ zobaczymy co powie za tydzień na wizycie.
Ja trż dzisiaj spać nie mogłam. Zasnęłam dopiero po 24, ciąglę się budziłam i miałam problem z zaśnięciem ponownym :/
Dziewczyny powodzenia na wizytach ;)
Askl25 wszystkiego najlepszego :*

idealka no wlasnie ja tez sie czuje ociezale, poza tym makabryczna cera.. zwalam to na te tabl wlasnie bo w pierwszej ciazy nie bralam w ogole progesteronu I czulam sie zdecydowanie inaczej.
Teraz nawet nie mam jakis konkretnych wskazan zeby brac, ani mi sie nic nie odkleja ani nie mialam niskiego progest. Podejrzewam ze lek dala mi go na wszelki wypadek ze wzgledu na to ze dlugo o ta ciaze walczylismy

reklama
Mnie kończą się miniwakacje. Najadlam się oscypków,że hej. Wieczorem wyczytałam, że w ciąży nie wolno,bo są z mleka niepasteryzowanego... I grozi listerozą... Nakręciłam się, odechciało mi się wszystkiego... Jutro mam wizytę i usg. Trzymajcie kciuki :-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry