reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dzisiejszy dzien to jakas porazka dosyc że sie niewyspałam to słaba jestem w głowie mi sie kręci kurcze co sie dzieje.Pogoda na burze sie ma czy co?
Super wiesci że u was wszystko ok .

Ja biorę duphaston dwa razy dziennie bo w 6 tyg miałam plamienia ale w sumie nie wiadomo czemu. Teraz jak byłam u lekarza to pytała sie ile mam jeszcze duphastonu to powiedziałam ze pól listka i nie przepisała mi kolejnego. Dzis juz nie mam dupka i wlasnie tak sie zastanawiam bo jakos z euforii na ostatniej wizycie zapomniałam o to dopytać . U mnie dopiero 9 tc prawie. Trochę sie boje. Muszę o tym poczytać albo moze do niej zadzwonie.
Powinno sie brac do 17 tyg włącznie. Biore od początku i lekarz mi pow ze nie mozna przerywac dopoki jajniki same nie bd produkować tego co daje ten lek to wazne

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale super wiesci dziewczeta :-) :-) ! Lui,biore duzo luteiny bo jestem po poronieniu zatrzymanym , I w 7 tyg progesteron spadl o polowe, I wtedy ok 16 bolala mnie glowa jak na miesiaczke a od kiedy biore jeszcze w ciagu dnia glowa nie boli. Marlena jestesmy na tym sammym etapie z tego co pamietam I moje dzieciatko mialo wczoraj 5,86 cm ale jest o 6 dni wieksze niz wychodzi z OM , chyba po mamie bo mam 178 cm :-) wiec Twoje moze podobnej wielkosci? :-) termin z wczorajszej wizyty to 31 grudnia ale czekam do sstycznia, jak to ktoras napisalat, bedziemy zaciskac nogi :-)

Ale super wiesci dziewczeta :-) :-) ! Lui,biore duzo luteiny bo jestem po poronieniu zatrzymanym , I w 7 tyg progesteron spadl o polowe, I wtedy ok 16 bolala mnie glowa jak na miesiaczke a od kiedy biore jeszcze w ciagu dnia glowa nie boli. Marlena jestesmy na tym sammym etapie z tego co pamietam I moje dzieciatko mialo wczoraj 5,86 cm ale jest o 6 dni wieksze niz wychodzi z OM , chyba po mamie bo mam 178 cm :-) wiec Twoje moze podobnej wielkosci? :-) termin z wczorajszej wizyty to 31 grudnia ale czekam do sstycznia, jak to ktoras napisalat, bedziemy zaciskac nogi :-)

O kurczę. No to lepiej bierz luteinę. Im dłużej tym lepiej. Nie zaszkodzi, a pomoże .. Ja też biorę taką dawkę tylko nie wiem dlaczego. Nic niepokojącego się u mnie nie dzieje. Chyba lekarz już tak po prostu asekuracyjnie daje mi tą luteiną. Może dlatego, że mam niedoczynność tarczycy i hashimoto? :p

reklama
Lui jestesmy jak siostry :-)Hehhe zapomnialam dodac ze tez mam dodatnie atpo atg I biore eutyrox:-) do pazdziernika zeszlego roku tsh idealne, zaszlam w ciaze , tsh 4,9 I nagle przeciwcialaa niewiiadomo skad, takze mi ciaza rozregulowalla tarczyce. Teraz progesteron mam ok 54 I wszystko jest ok ale dr tez asekyracyjnie utrzymal dawke do 14 tc
O kurczę. No to lepiej bierz luteinę. Im dłużej tym lepiej. Nie zaszkodzi, a pomoże .. Ja też biorę taką dawkę tylko nie wiem dlaczego. Nic niepokojącego się u mnie nie dzieje. Chyba lekarz już tak po prostu asekuracyjnie daje mi tą luteiną. Może dlatego, że mam niedoczynność tarczycy i hashimoto? :p

Do góry