reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja ostatni raz miałam robione usg w 20 tygodniu (jutro zaczynam 29), także właściwie nawet nie wiem ile teraz moje dziecko waży. Ale szczerze mówiąc, wcale mi to nie przeszkadza. Czasami lepiej mniej wiedzieć i mniej się denerwować :-)

reklama
Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Grupa liczy 30 osób (!), a okazało się, ze jako jedyna mam termin na pocz. stycznia. Większość dziewczyn ma termin na polowe lutego. Zajęcia trwają do świat Bożego Narodzenia. Mam nadzieje, ze dotrwam do końca i nie urodzę na jednym ze spotkań
emoji6.png
Czy któraś z Was tez tak późno zaczęła chodzić do szkoły, czy tylko ja się tak zgapiłam? Chociaż to położna taki termin mi doradziła...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

zaczęłam chodzić od 21 tc i w pon mam ostatnie zajęcia. Jestem mega zadowolona. Ale jak zaczynałam, to były też dziewczyny dwa trzy tyg przed porodem, więc nie przejmuj się - jak zaczniesz rodzić to przynajmniej przy położnej ;)

też chodzę prywatnie do lekarza, w moim mieście jest kilka położnych i po prostu wybrałam tę, która mi pasuje. Moja prowadzi też szkołę rodzenia. Jej usługi są darmowe teraz jak i po porodzie. Gdybym nie wyznaczyła jej i nie złożyła wniosku a chciałabym korzystać z jej rad, musiałabym płacić, a tak zwraca jej NFZ

@ani_82 piękne imię :) mam przyjaciółkę Jagodę i ją uwielbiam ;) śliczna, fajna, sprytna dziewczyna i takiej córeczki Ci życzę :)
@Lindia witam wśród późno remontujących :) my zaczynamy pod koniec listopada ;)

Uff ja dzisiaj wykończona. Cały dzień na nogach. Dopiero zaczęliśmy się przeprowadzać, a już mi to wszystko bokiem wychodzi. To nie chcę wiedzieć, co będzie jak zaczniemy remont :-D
@malwi86 dzięki, myślałam , że tylko my tacy spóźnieni ;-)

@Lindia przeprowadzka już ogarnięta? Ja nie mogę doczekać się, aż zaczniemy remont, ale niestety jesteśmy uzależnieni od wolnych terminów naszych fachowców.

reklama
Moja mała nauczyła się dziś nowej rzeczy - łaskotania! Atakuje nagle z prawej strony poniżej pępka a ja się nagle podskakuje i zaczynam głośno chichrać. Świetne uczucie ;) i tak dziś kilka razy. Mój kochany jak widział to się przestraszył, że coś mi się złego dzieje.

Do góry