reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@apap ja też słyszałam od swojej położnej że nadmiar witamin może spowodować większą masę urodzeniową a co za tym idzie większą szansę na cesarkę. W pierwszej ciąży witaminy zaczęłam brać chyba dopiero w ostatnim miesiącu ciąży kiedy wyniki krwi były już takie słabsze, a wcześniej wystarczały witaminy z pożywienia bo starałam się zdrowo odżywiać. Teraz też póki co żadnych witamin nie biorę bo wyniki ok.

@Czoperka Jak mi zaczęła spadać hemoglobina to podczytałam Twój sposób, wykarczowałam pokrzywę z ogrodu, piłam herbatkę i po m-cu wyniki się poprawiły. :laugh2:

reklama
Cześć dziewczyny!

My po weselu:) było całkiem fajnie, troche potanczylismy i po północy sie zwinelismy. Dzis jeszcze poprawiny i niedawno wróciliśmy do domku.

Cos sie kiepsko czuje, ale mam nadzieje, ze to tylko ze zmęczenia i jutro juz bedzie ok. Choroba, to ostatnia rzecz, ktora mi teraz potrzebna:/

Ja tez biorę pregna plus co drugi dzień i magnez dla kobiet w ciazy codziennie.

Dziewczyny, ktore juz karmiły, używaliście moze nakładek na sutki do karmienia? Chciałabym sobie zakupić, bo mam dość małe, ale nie wiem kompletnie ktore...:|
@malwi86, współczuje Ci tych wszystkich dolegliwości i trzymam mocno kciuki za Ciebie![emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super ze impreza udana,ja nakladek nie uzywalam ale też mysle o zakupie jednej czy dwoch par, jak sie nie sprawdza trudno. Mysle też o kupnie lanoliny do sutków ktoś, cos wie na ten temat?

@aniay ja również dopisałam się do listy mam styczniowych i będę cierpliwie czekać na opinię dziewczyn odnośnie przyjęcia do zamkniętego ;) jeśli chodzi o kwestie kp i kupna laktatora to mi się bardzo przydał szczególnie na samym początku kiedy synuś nie chciał/nie umiał złapać jednej piersi i zaczęły mi się robić bolące zastoje :baffled: Trwało to jakieś dwa tygodnie, a potem już z powodzeniem karmiliśmy się w sumie 14,5 m-ca. :biggrin2:

@Marcje ja kupowałam na początku choć jak się okazało w ogóle nie były potrzebne więc kasa wydana bez sensu. Ale pani w aptece pytała o wagę dziecka więc to raczej zależy od dziecka a nie od naszych gabarytów.

Witajcie nowe dziewczyny!

Ciężko mi nadrobić tyle stron, zwłaszcza że przez weekend nie miałam dostępu do kompa.

Prymulka, to cieszę się :)

Marcje, ja miałam Avent, ale dziewczyny chyba polecały Medelę?

Ja też kupuję lanolinę, bo jest naturalna i nie trzeba tak się spinać w porządnym myciem sutków przed karmieniem.

ja też słyszałam że lanolina najlepsza jest. co do witamin to mój lekarz też mówił że od nadmiaru witamin dziecko będzie większe ale od nadmiaru a nie od brania. ja biorę mama dha. na opakowaniu jest ze trzeba brać 2razy dziennie lekarz stwierdził że przy dobrych wynikach krwi raz dziennie wystarczy.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja używam Prenatal dha, magne B6 i tradyferon bodajrze - żelazo w tabletkach. Wkładki kupiłam madeli, ale szczerze mówiąc tylko dla tego, że były w promocji. Przy poprzednich dzieciakach nie miałam problemu z przystawianiem czy sutkami, raczej z brakiem pokarmu...

reklama
@malwi86 kciuki za wyjście ze szpitala.

Ja biorę teraz Mama aktiv. Trochę Femibion 2 plus magne b6.
Wszyscy trąbią że od witamin dzieci większe rosną. Ja tam uważam, że to genetyka gra główną rolę. U mnie w rodzinie duże dzieci się rodziły to i moj syn był duży przy urodzeniu.
Znajoma ze szkoły rodzenia urodziła córeczkę 2,5 kg i mówiła, że to u nich rodzinne. Brzuszek na 3 tyg przed porodem miała chyba taki jak ja teraz.
@Marcje super, ze impreza się udała. Teraz wypoczywaj.

Nakładki polecam z firmy Medela. Bardzo miękki i cienki silikon. Ja miałam płaskie sutki i zanim się wyciągnęły nakładki nam dużo pomogły przy kp.
Aventu bardzo sztywne, bodajże Lovi podobne w kształcie do Medeli ale dużo twardsze. Mi od razu położna w szpitalu powiedziała, żebym kupiła nakładki bo dziecko nie ma jak złapać sutka.

Do góry