reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Oszaleje w szpitalu. ..przez trzy dni słyszałam trzy diagnozy każda od innego lekarza. Wytlumaczenie krwawienia a potem rozowego sluzu: ze dziurka przy szyjce, że niewydolność ciesniowa szyjki, że to efekt badania i tak się po prostu oczyszcza.na szczęście już przechodzi wiec liczę ze jutro wyjdę.i na szczęście nie mam skurczy i z małym wszystko ok ładnie się rusza i daje badać na ktg. Jutro mam nadzieje jeszcze raz mnie zbadaja zanim wypuszcza ale przerażające jest ze każdy mówi co innego .... :/

reklama
Oszaleje w szpitalu. ..przez trzy dni słyszałam trzy diagnozy każda od innego lekarza. Wytlumaczenie krwawienia a potem rozowego sluzu: ze dziurka przy szyjce, że niewydolność ciesniowa szyjki, że to efekt badania i tak się po prostu oczyszcza.na szczęście już przechodzi wiec liczę ze jutro wyjdę.i na szczęście nie mam skurczy i z małym wszystko ok ładnie się rusza i daje badać na ktg. Jutro mam nadzieje jeszcze raz mnie zbadaja zanim wypuszcza ale przerażające jest ze każdy mówi co innego .... :/
Niedobrze, jak lekarze nie potrafią jednocześnie zdiagnozować. Najważniejsze, ze na 100% wiadomo, ze z dzidziusiem wszystko dobrze i nie ma skurczy. Musi być już dobrze.

Prenatal duo , teraz zamówiłam mama dha plus , ktoś mi polecił jako profilaktykę przedwczesnego porodu, tak przy skracającej się szyjce.

Pregna plus, sorbifer (przepisane przez lekarza krwiotworczo) i witamina C by żelazo się lepiej wchłanialo. Dziewczyny czy wierzycie bądź macie zdanie na temat tego czy dziecko pod wpływem witamin rodzi się większe? Bo ostatnio usłyszałam taki przesąd. .. mam nadzieję że to nieprawda :)
Ja uzywalam witaminy I coreczka sie mala urodzila, Wydaje mi sie ze waga dziecka zalezy odvtakiej ilosci czynnikow ze witaminy moga byc jednym na sto z nich wszystkich.
@aniay w jakiej miejscowości były te targi? Ktoś sie orientuje czy we Wrocławiu będą?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w Uk siedze I w Manchester bylam na targach:)

Ja z zelaza dostaje zastrzyki. Oj bolo dupa boli ale one tylko raz na jakis czas, a ze wyniki mam ladne to teraz nie musze

@apap przewitqminizowane dziecko podobno rodzi sie wieksze, aczkolwiek aadze ze na to wplyw ma co najmniej kilka czynnikow. Jak jest 4,5 kg dzieciaka to robia cesarke :)

Niedobrze, jak lekarze nie potrafią jednocześnie zdiagnozować. Najważniejsze, ze na 100% wiadomo, ze z dzidziusiem wszystko dobrze i nie ma skurczy. Musi być już dobrze.
Jutro będzie mój lekarz prowadzący któremu ufam i jego diagnozę wezmę pod uwagę.
@apap ja nie spotkałam się z opinią ze od witamin dziecko większe ale ze raczej ma to wpływ na jego rozwój ze wspomaga np oczy mózg itp.

reklama
Cześć dziewczyny!

My po weselu:) było całkiem fajnie, troche potanczylismy i po północy sie zwinelismy. Dzis jeszcze poprawiny i niedawno wróciliśmy do domku.

Cos sie kiepsko czuje, ale mam nadzieje, ze to tylko ze zmęczenia i jutro juz bedzie ok. Choroba, to ostatnia rzecz, ktora mi teraz potrzebna:/

Ja tez biorę pregna plus co drugi dzień i magnez dla kobiet w ciazy codziennie.

Dziewczyny, ktore juz karmiły, używaliście moze nakładek na sutki do karmienia? Chciałabym sobie zakupić, bo mam dość małe, ale nie wiem kompletnie ktore...:|
@malwi86, współczuje Ci tych wszystkich dolegliwości i trzymam mocno kciuki za Ciebie![emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry