reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

ja dostalam witaminy do brania ale szczerze mowiac z moja pamiecia biore je raz na 3 dni ; )

glowa mnie cos boli od rana, chyba jakies przeziebienie mnie bierze... ale jeszcze te 1,5 tyg musze wytrzymac.

milego dnia!

reklama
ja dostalam witaminy do brania ale szczerze mowiac z moja pamiecia biore je raz na 3 dni ; )

glowa mnie cos boli od rana, chyba jakies przeziebienie mnie bierze... ale jeszcze te 1,5 tyg musze wytrzymac.

milego dnia!
mam to samo z lekami. teraz spadła mi hemoglobina ale żelazo jest w normie więc podobno moja anemia nie wynika z braku żelaza. no ale ja mam wynik 10.5 a podobno martwić się należy dopiero poniżej 9.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

Co do witamin w suplementach, to i tak nie wchłaniają się w 100%... DHA jest bardzo ważne. A, że ja często ryb nie jem, to pewnie nie dostarczam wystarczającej ilości. Więc suplementuję.
Poza tym nie ma co się stresować przedwcześnie wielkością. Najważniejsze, żeby wszystkie zdrowo się urodziły i porody były lekkie.

Miłego dnia

@MartynaM ja jak mialam hemoglobine 11,7 to lekarz mi powiedzial ze jak spadnie ponizej 11 to pomyslimy o suplementacji ale zaczelam parzyc pokrzywe i poziom wzrosl do 12,3
u mnie w normie jest 11.2 do tej pory miałam na granicy teraz mam 10.8 cały czas mam przypisane żelazo ale jak mówię żelazo mam w normie więc tak naprawdę nie wiem po co mi to żelazo. zobaczymy jakie będę kolejne wyniki. lekarz mi tylko właśnie powiedział że to nie powód do stresu takie wyniki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za wsparcie :) żałuję że jednak wcześniej się nie ujawnilam wsparcie rodziny jest ważne ale nie ma to jak rozmowa z innymi styczniowkami :* ;)
[QUOTE="iryski, post: 14421073,
@malwi86 co powiedział Twój lekarz? Możesz już wyjsć do domu? Który masz tc, bo chyba mi umknęło [/QUOTE]
Wyszło ze szyjka jest długa i zamknięta, mam nisko schodzące łożysko ale jeszcze może się podniesc, nic nie będą przy mnie kombinować bo to i tak by nic w moim przypadku nie dało. Mam dużo odpoczywać i leżeć a przez lezenie rozumie 10 h w nocy, 4 h przed południem i 4 h popołudniu. Mogę sobie robić posiłki i nawet wyjść na krótki spacer !:):) dostane leki takie jak teraz czyli luteine i aspargin. Nie wiadomo skąd było to krwawienie w pt, dziś jest na szczęście czysto:) i ostrzegł ze szyjka może poplamiac.moja jest wyjątkowa o tyle ze jest prosta a normalnie podobno jest zagieta ale to też w niczym nie przeszkadza. Do domu wyjdę dziś lub jutro.ulzylo mi po tym badaniu :) teraz byle do przodu a mam już 24+4:) leżę na oddziale położniczym i co chwila jakaś idzie rodzic i wszystkie zgodnie mówią ze naprawdę już niewiele nam zostało i szybko zleci ;)

Co do brania różnych witamin przed ciążą tez nic nie brałam oprócz kwasu foliowego bo rzeczywiście jak ma się w miarę zbilansowana dietę to jest wystarczające. nadmiar witamin jest szkodliwy jak któraś juz wspomniała. Mój mąż ma taki stosunek nawet do przeciwbólowych właśnie lepsza jest szklanka wody lub spacer

@malwi86 to super ze wychodzisz. Trzymaj sie i lez w domku ile mozesz. Masz w domu kogoś do pomocy? Do opieki nad toba?
Ja jesli chodzi o tabletki to tez nie biorę w ciazy wogole nawet jak mnie cos mega boli a przed ciąża to naprawde biorę przeciwbólowa jak juz mi glowe urywa. Jak mnie boli głowa to zawsze staram sie napić wody, zjesc cos, zaczerpnąć swierzego powietrza, albo popatrzeć w dał - w 90% przypadków bol ustaje. Często mecze sie bez tabletki jak nie ustanie ale od czasu do czasu jakaś zjem. Natomiast witaminki w ciazy biorę bo nie jem duzo warzyw i ryb. Jem tylko owoce i wyniki badań na początku ciazy miałam super a potem poleciały na łeb na szyje:) wiec jem te witaminy. Chyba ze zrobie sobie jakiś zdrowy sok z pietruszki czy z buraka itp to wtedy juz witaminy nie jem. Jakos wydaje mi sie ze cieżko bedzie w ciazy o nadmiar żelaza czy dha czy witaminy D bo zima przed nami wiec nie obawiam sie ze bede ich jadła za duzo:). Natomiast czytałam o nospie i patacetamolu w ciazy i wyczytałam Że tez przynoszą negatywne skutki jak sie duzo ich zajada. Wiec ja bym nospy nie brała i przeraża mnie jak lekarze ja przepisują na każde spięcie brzucha. Wolałabym magnez jesc bo wiem ze to "witamina". Nospa natomiast to lek rozkurczowy ktory brany często poeoduje tez rozkurczenie mięśni twarzy u dziecka. Potem moga byc problemy ze ssakiem czy wymowa. Wiecie każda z nas wie co dobre dla niej i dziecka i każda decyduje o sobie tak naprawde bo co lekarz to inaczej powie. :)
Mój Rysiu ma juz takie mocne kopniaki ze aż czasem sa bolesne :) urwis

@HappyBabyMama na szczęście nie mam nikogo do ogarnięcia a mąż deklaruje ze zrobi wszystko ;) szczególnie odkąd zobaczył jak mały kopie w sprzęt od ktg i go usłyszał to chyba dotarło ze to nie żarty tylko mały człowiek w drodze. A też od paru dni jest bardziej ruchliwy i kopy są jakby mocniejsze ale to rewelacyjne uczucie :)

reklama
Do góry