reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam nowe koleżanki:)

Dzisiejsza wizyta zaliczona. Co prawda bez usg, ale posłuchałam serduszka mojej księżniczki:) Szyjka w porządku. Dostałam skierowanie na glukozę, więc i mnie to czeka :/

Ten ból wokół pępka, którym tak się martwiłam, to tylko moja rosnąca macica. Mam smarować balsamem i lekko masować.

@Czoperka A próbowałaś pasteryzować przetwory w piekarniku? Po takiej godzinnej pasteryzacji nie powinno się nic popsuć.

@HappyBabyMama Może my ciężarne tak promieniujemy szczęściem, że przyciągamy jakoś tych facetów. Ja miałam zabawną historię w biedronce. Stoję sobie przy kasie, zakupy na taśmie, a facet za mną (lat około 40-45, postury boksera wagi ciężkiej) też pełny koszyk zakupów, ale nagle dokłada do moich swoje wino i mówi, żebym ja zapłaciła a on zrobi kolację. Ja na to, że to dziwnie będzie wyglądać jak ciężarna będzie kupować alkohol. Dopiero wtedy spojrzał na mój brzuch i widać, że mu się głupio zrobiło :)
Gratulacje:)

reklama
@katem86 według mnie to kłucie to zależy od ułozenia dziecka. Ja też tak mam raz na jakiś czas, faktycznie dziwne uczucie. Zazwyczaj staram się wtedy troche poruszć, zmienić pozycje i po jakims czasie to kłucie mija. Jak dodatkowo nie bolą Cie plecy ani nic innego to wydaje mi sie ze nie ma co sie stresować.
@shariotka gratuluję dobrych wieści :)

kolorowa chyba jutro wizytuje... bo ten post o jutrzejszej wizycie to był chyba z dzisiejszego poranka :) A ja sama jestem bardzo ciekawa, czy będzie z niej zadowolona? Specjalista jest z dobrymi opiniami, oby przypadł jej "do gustu"
@KIKI83 przyznam , że oglądałam kilka filmików z tego kanału, który ostatnio wrzuciłaś i zainteresowała mnie zabawka (?)- termoforek MR B, czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Po raz pierwszy usłyszałam o nim wczoraj, ale już zastanawiam się, czy nie przydałby się nam jako jakiś prezent od znajomych, czy rodziny.... Jestem ciekawa Waszych opinii

kolorowa chyba jutro wizytuje... bo ten post o jutrzejszej wizycie to był chyba z dzisiejszego poranka :) A ja sama jestem bardzo ciekawa, czy będzie z niej zadowolona? Specjalista jest z dobrymi opiniami, oby przypadł jej "do gustu"
@KIKI83 przyznam , że oglądałam kilka filmików z tego kanału, który ostatnio wrzuciłaś i zainteresowała mnie zabawka (?)- termoforek MR B, czy któraś z Was miała z nim do czynienia? Po raz pierwszy usłyszałam o nim wczoraj, ale już zastanawiam się, czy nie przydałby się nam jako jakiś prezent od znajomych, czy rodziny.... Jestem ciekawa Waszych opinii
KIKI go ma
to musialam pomylić dni :)

Witam nowe mamusie

U nas szpital nadal. Chyba w najgorszym stanie jestem ja:baffled:. Tak mnie boli gardło, że praktycznie nie mogę mówić. M odebrał wyniki, glukoza ok, morfologia niestety w dół. Tak się zastanawiam czy jakiś wpływ na nią ma moje przeziębienie, czy to wynik ciąży? Mocz w porządku. Jutro na 11.00 idę wizytować więc trzymajcie kciuki.

Co do smoczków, ja lubię firmy Suavinex. Są śliczne a do tego mają rozmiar dla noworodków, taki nie przykrywający połowy twarzyczki.

@marcie, zazdroszczę powera i super poporodowych planów. Ja dopiero jutro dowiem sie ile kg na plusie mam. Zaczynam gadać jak mistrz Joda więc już czas kończyć chyba.

Dobrej nocy i kolorowych snów

reklama
Do góry