reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Zosia rozwija się dobrze, ma 22cm i wazy 1,07kg. Serduszko też w porządku. Szyjka sie nie skróciła od poprzedniej wizyty, więc nie bede miala zakładanego pessaru, ale tryb leżacy nadal obowiązuje + luteina i magnez. Najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko w porzadku. Ufff... Tak się ciesze :)
Dzięki za kciuki i duchowe wsparcie, jesteście super :)

Brawo, ale cieszę sie z wizyty
Ze wszystko dobrze ;)))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A moja Corka zrobiłam mi dzis takie przedstawienie, ze padam czuje sie strasznie wyczerpana;
Godzinę przed przedszkolem zaczęła płakać, ze Ona nie chcenia, nie wiem wogole jaki powód, nic, Ona chce ze mną zostać [emoji33][emoji33][emoji33]
Pomijając, ze ma tam swojego kolegę i chodzi tylko na 2h

Dis dzwoniłam odnośnie mojego zwolnienia
Zapłacą ale utną mi macierzyński
Zobacze co bedzie za dwa tygodnie i czy pójdę na dłużej
Ale Wam powiem, ze nie chce mi sie, chce sobie powoli poukładać rzeczy, "wić gniazdko "

Marcje, warzywa planuję zamrozić, a później je gotować w odrobinie wody i miksować na mus lub podawać w kawałkach do łapki. Myślę nad owocami, głównie jabłkami, bo te akurat mam. Jak pisałam, dla Adasia robiłam jabłka i brzoskwinie, tak jak dżem tylko bez cukru. Kroiłam na kawałeczki, dusiłam i przekładałam do słoiczków. Ale prawie wszystkie mi puściły. Nie wiem czy to wina słoiczków czy przez to że bez cukru. A może trochę przez to a trochę przez to. Teraz spróbuję w nowych słoikach, może się uda.

MiMeMi a próbowałaś z metodą blw? No właśnie mi te małe puszczały, ale moja mama z kolei robi w nich domowy keczup i się trzymają. Może dlatego że jest w nim sól i to dodatkowo zabezpiecza?

KiKi, no synek mojej kuzynki, który urodził się w połowie 7 miesiąca nie wymagał jakiejś wielkiej opieki medycznej. Chwilę pod jakąś aparaturą i dość szybko wyszli do domu. Potem niby miał rehabilitacje ale chłop jak dąb, chodzi już a jeszcze roku nie skończył (roku mam na myśli od faktycznego urodzenia a nie terminu)

Katem mnie tak czasem kłuje, ale nie tak mocno.

Shariotka, dzięki, spróbuję :)

Malina, spróbuj rozgryźć goździka - działa przeciwbólowo na gardło.

Katem ja miewam takie ukłucia. Rożnie z nasileniem. Kiedyś kłuło prawie codziennie przez tydzień. Lekarz powiedział ze z szyjka oki i tak, jak pisała Slivka, ze szyjka skraca się bezobjawowo..

Malina zdrowka dla Was :*

Dziewczyny na zamkniętym forum mamy rozkmine gdzie pisać. Kto ma dostep niech tam wejdzie i się wypowie a kto nie ma a długo z nami pisze niechaj się upomni o swoje;)
Póki co @Marcje chyba nie ma dostępu ale @aniay jako nasz forumowy anioł stróż obiecala zgłosić i dodać.

Dzień dobry kobietki:)
Wpadłam się przywitać i wszystkie pozdrowić. Jestem jakieś 100 stron w plecy ale nadrabiam cały czas. U mnie ok, na ostatniej wizycie w końcu potwierdzone że dziewczynka :D:D i mogę zacząć robić wyprawkę bo jak nie wiedziałam to nawet mi się nie chciało;) Jeszcze 22 dni i uciekam na zwolnienie więc w końcu będę miała czas żeby być z Wami na bieżąco:-) :) chociaż powiem Wam szczerze że jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w domu. Trzymajcie się. Pozdrowionka

reklama
@Marcje ogarniam dostep do zamknietego.

Nam sie wczoraj bojler zbiesil I nie mamy cieplej wody 0_0. I chleba bo zapomnielismy kupić... Bedzie dzis ciekawy dzień.
Za to przespalam cała noc z jedna pobudka tylko. Hura.

Do góry